Jump to content

Araçlarında Ses Sistemi Olanlar Buraya

mahiralemdar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim aracimda standard Mazda audio var ama asagidaki makalede 16 adet markanin kullandigi en iyi ses sistemleri veriliyor.  Bunlar araç markalarinin çalistigi bazi "high-end audio" firmalarindan seçmelerdir.

https://www.msn.com/en-us/autos/research-guides/sounds-great-16-of-the-best-in-car-audio-systems/ss-BBVCnCM?ocid=spartandhp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kolaylıkla bir pioneer takamıyoruz ki ses sistemi yapalım. Ancak hoparlör değiştirdim. Orjinale göre en az 2 kat farketti. Ama derin baslar vs. hayal.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Lupara :

Kolaylıkla bir pioneer takamıyoruz ki ses sistemi yapalım. Ancak hoparlör değiştirdim. Orjinale göre en az 2 kat farketti. Ama derin baslar vs. hayal.

Aktif subwoofer al abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, Mutlu Tekir :

Aktif subwoofer al abi.

Sub, amfi derken hem maliyetli hem de baglantisi icin ara donusturuculer takilip, arabanin saginin solunun sokulmesi lazim.

Ayrica psikolojik olarak ayak hizasindaki hoparlorun doygun ses veremeyecegini dusunuyorum. Pandizota da hoparlor takilamiyor. 

Sonucta memnun kalacagima emin degilim. O yuzden hem para harcayip hem de arabanin sagini solunu sokturmek istemiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın sökülmesinden niye korkuyor kullanıcılar anlamıyorum. Sıfır gibi olması klips lerin değişmesine bakar. 

Anfi demedim zaten abi aktif subwoofer. 4 kaliteli hoparlör üstüne koltuk altına aktif subwoofer ile memnun olursun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşim uzun zaman araç müzik sistemleri üzerine çalışmıştı,mercedes, bmw gibi lüks araçları komple söker takardı, onun kadar bilgim olmasa bile yanına takıldığımda bu işin öyle al kabloyu tak anfiye olmadığını öğrendim.  Ne kadar güçlü ses istiyorsan ona göre kablo çekilecek her kolon veya subwoofer her araçta aynı performansı vermez, aracın ses izalasyonu, kolonların konacağı yer, kutu bas konacaksa bagajın hacmi, hepsinin bir tekniği ölçüsü var.  Çoğu araçta kullanınan ses sisteminin yanında Mazda Bose on numara, gerçi freyir woofer alt baslara fazla inemesede 43 yaşından sonra bass bosted pek dinlemiyor :) güçlü bas isteyen kutu bas ve güçlü anfi alacak,  daha ayrıntılı bilgi almak isteyen olursa kardeşimle irtibata geçebilir, kendisi İzmit çenesuyunda ikamet ediyor. 

Kerem-81 tarafından düzenlendi
Hatalı yazım
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Mutlu Tekir :

Aracın sökülmesinden niye korkuyor kullanıcılar anlamıyorum. Sıfır gibi olması klips lerin değişmesine bakar. 

Anfi demedim zaten abi aktif subwoofer. 4 kaliteli hoparlör üstüne koltuk altına aktif subwoofer ile memnun olursun. 

Araci kendim sokmekten cekinmem ama baskasi sokerken rahatsiz olurum. Karakter meselesi  

Aktif sub, kendinden anfili kutu bass herhalde. 

Baglantisi nereye yapilmali? Direk teybe mi baglaniyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Lupara :

Aktif sub, kendinden anfili kutu bass herhalde. 

Baglantisi nereye yapilmali? Direk teybe mi baglaniyor. 

Biradere sorayım hemen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçtaki teypden anfiye gelen artı ve eksi kabloları çıkarıp kendinden anfili woofer a bağlanacak, akünün artı kutbundan 6 lık kabloyu anfiye çekip bağlanacak, eksiyide bagajdan bi yerinden alsın  dedi biraderim. Aracın kendi anfisi büyük ihtimalle sadece bası beslermiş, küçük olduğu için. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aktif subwoofer / pasif subwoofer

Bilindigi gibi subwoofer bir müzik sisteminde en düsük frekanslari (bas sesleri) veren hoparlörlerin ismidir.

Pasif subwoofer, gücünü müzik sisteminin kendi amplifikatöründen alir.  Yani diger hoparlörler nereden besleniyorsa pasif subwoofer da ayni amplifikatörden beslenir.

Aktif subwoofer ise kendine özel güç beslemesine sahiptir, yani bu subwoofer diger hoparlörlerden farkli özel bir amplifikatörden beslenir.

Yukarida belirtildigi gibi bir aracin audio sisteminin parçalari birbiriyle uyum içinde olmak zorundadir.  Uyum içinde olmazsa ortaya daha iyi degil daha kötü bir müzik sistemi çikmasi isten bile degildir.  Sokaklarda volümü sonuna kadar açarak gezen ve bariz olarak bu isten hiç anlamayan sürücüler buna en güzel kanittir.

Eger aracinizin audio sistemini makul bir paraya iyilestirmek isterseniz bunun en güzel yolu sadece hoparlörleri degistirmektir.  Zaten Mazda Bose gibi sistemlerin yaptigi da tam olarak budur.  Eger diger elektronik parçalari da degistirmek isterseniz muhtemelen maddi olarak bunun altindan kalkmaniz pek olasi degildir.  Günümüzde rahatlikla onbinlerce dolara çikan car audio sistemler bol miktarda mevcuttur.  Eger kendiniz bir müzisyen degilseniz böyle pahalli sistemlere gitmenin pek alemi yoktur. diye düsünüyorum.  Zaten hoparlörler bir müzik sisteminin en önemli parçalaridir çünkü kaliteli sesi veren bunlardir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, AKayhan :

Aktif subwoofer / pasif subwoofer

Bilindigi gibi subwoofer bir müzik sisteminde en düsük frekanslari (bas sesleri) veren hoparlörlerin ismidir.

Pasif subwoofer, gücünü müzik sisteminin kendi amplifikatöründen alir.  Yani diger hoparlörler nereden besleniyorsa pasif subwoofer da ayni amplifikatörden beslenir.

Aktif subwoofer ise kendine özel güç beslemesine sahiptir, yani bu subwoofer diger hoparlörlerden farkli özel bir amplifikatörden beslenir.

Yukarida belirtildigi gibi bir aracin audio sisteminin parçalari birbiriyle uyum içinde olmak zorundadir.  Uyum içinde olmazsa ortaya daha iyi degil daha kötü bir müzik sistemi çikmasi isten bile degildir.  Sokaklarda volümü sonuna kadar açarak gezen ve bariz olarak bu isten hiç anlamayan sürücüler buna en güzel kanittir.

Eger aracinizin audio sistemini makul bir paraya iyilestirmek isterseniz bunun en güzel yolu sadece hoparlörleri degistirmektir.  Zaten Mazda Bose gibi sistemlerin yaptigi da tam olarak budur.  Eger diger elektronik parçalari da degistirmek isterseniz muhtemelen maddi olarak bunun altindan kalkmaniz pek olasi degildir.  Günümüzde rahatlikla onbinlerce dolara çikan car audio sistemler bol miktarda mevcuttur.  Eger kendiniz bir müzisyen degilseniz böyle pahalli sistemlere gitmenin pek alemi yoktur. diye düsünüyorum.  Zaten hoparlörler bir müzik sisteminin en önemli parçalaridir çünkü kaliteli sesi veren bunlardir.

Yani htc one + jbl kulaklık halen en uygun çözüm diyorsunuz. :) 

Hoparlörleri değiştirdim zaten. Sadece bass sesleri duymak zor. Ama ben metal dinlediğim için dip basslar pek gerekli olmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Lupara :

Hoparlörleri değiştirdim zaten. Sadece bass sesleri duymak zor. Ama ben metal dinlediğim için dip basslar pek gerekli olmuyor.

Sizin araçta bose sistemi yokmu fabrika çıkışı, 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

52 dakika önce, Lupara :

Vaay abi. :)
Ben de metalciyim ama kafa kaldırmıyor artık klasik, senfonik ya da folk metal çekiyor kafa.

sony xs-fb6930 taktım ve basslar gayet tatmin edici bende. Tabi evdeki 2+1 ses sisteminde müzik dinledikten sonra arabadaki bass az geliyor. Kapı dış sacı içine bitüself ile bassları bir miktar daha iyi alabilirsin. Bir de teypdeki bassı aç sonuna kadar. Aftermarket hoparlörler orjinal kadar basları iyi değil ama ses kaliteleri kesinlikle daha iyi. Teypten bassı da açarak çözmüştüm ben.

Bir de müzik dosyasından dosyasına bass değişiyor. Mahmut Orhan ya da Inna dinlerken basslar güzel gelirken, başka müziklerde az gelebiliyor. Buna da dikkat edilmeli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herhangi bir audio systemin volümü hiçbir zaman sonuna kadar açilmaz.  Yukarida da bahsettigim gibi bunu sadece audiodan ve müzikten anlamayanlar yapar.  Volümün sonuna kadar açilmasi demek, Total Harmonic Distortion THD (Toplam Harmonik Bozulma) olarak tabir edilen sesteki bozulmanin dayanilmaz seviyeye gelmesi demektir.  Her kulak bunu kabul edilemez bulur, tabii kulak arizali degilse.

Düsük güçteki amplifikatörlerle (örnegin, 10 watt) daha yüksek güçteki amplifikatörlerin (örnegin, 100 watt) arasindaki fark sudur:  Bunlarin her ikisinde de volüm sonuna kadar açildiginda THD rahatsiz edici seviyeye gelir.  Ancak, yüksek güçteki amplifikatörün volümünü çok açmaya gerek duymazsiniz çünkü amplifikatör düsük volümlerde de doyurucu bir ses verir.  Yani yüksek güçte bir amplifikatör THD artmadan da doyurucu bir ses verir.  Düsük güçte amplifikatörden doyurucu ses almak için volümü açma geregi hissedebilirsiniz ki bu da THD'nin kabul edilemez seviyelere çikmasi demektir.  Kisacasi, yüksek güçlü amplifikatörler sesde fark edilebilir bir bozulma (THD) olmadan yüksek seviyede müzik dinlemeye olanak verir.  Düsük güçte amplifikatörlerde ise daha düsük ses seviyelerine mahkumsunuz, aksi takdirde THD çok fazla artar.  Iste bu bahsettigim THD kavramini hiç bilmeyen sürücüler ise araçlarinda volümü sonuna kadar açarlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...

Arkadaslar aracimda Navimex android multimedia+ 4 tane cadence  rs6 hoparlor + bagajda amfisiz pasif kutu bass var. 

Kutubass aktifken arka koltuklarda ugultudan durulmuyor, kablosunu cikarinca da duzgun ses duyabilene askolsun. Cok ciliz bir ses cikiyor.  

Ya hoparlorler cok dandik, ya multimedyanin cikisi kotu. Ya da uyumsuzluk var. 

Nasil birsey yapsam, nereden baslasam bilemiyorum. Gucu az ve daha kucuk bir sub isimi gorur mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla aynı multimedya ve sony xs-fb6930 3 yollu 6x9 hoparlörlerle çok temiz ses elde ettiğimi düşünüyorum. Bana yetmişti. Basları da fena değildi, tabi kapı içlerine bitüself yaptıktan sonra. 

Subwoofer ın bağlantısını söktükten sonra ayarlarla biraz oyna istersen abi, multimedyanın ortalama ayarlarda bile fena değildi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

53 dakika önce, Mutlu Tekir :

Valla aynı multimedya ve sony xs-fb6930 3 yollu 6x9 hoparlörlerle çok temiz ses elde ettiğimi düşünüyorum. Bana yetmişti. Basları da fena değildi, tabi kapı içlerine bitüself yaptıktan sonra. 

Subwoofer ın bağlantısını söktükten sonra ayarlarla biraz oyna istersen abi, multimedyanın ortalama ayarlarda bile fena değildi. 

Arabada su hoparlorler var. Mid takimmis. Araci aldigimda uzerinde vardi. 

Kendime guvensem, Navimexi cikarip orjinal teybi takip deneyecegim de, guvenemiyorum. 

Havalar isininca bir oto muzik dukkanina gitmeyi dusunuyorum mecbur. 

https://www.amazon.com/Cadence-ZRS6KM-Xenith-Component-Speakers/dp/B00G4KHZXU

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...