Jump to content

Rx8 hakkında destek bilgi lütfen

TEZ000
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kolay gelsin iyi günler öncelikle rx8 tecrübesi olan bilgisi olan arkadaşlar lütfen fikir yardım tecrübe çok kararsız kaldım rx8 alıcam ama limitim 60-65 max sahibinde baktığım da 2006 2007 modeller var 100bin altı yok aracı araştırdım motor konusunda ilgi sevgi gösterdiğin de üzmeyen bir motor ama 60 65 limitim olduğunu için bu paralara ya motoru sıfır takılmış yada iyi durumda olmayan vardır diye düşünüyorum ilanlarda da bunu görüyorum arac yakıyor diyorlar hafta sonu kullanmak için alıyorum yakıt konusu sıkıntı degil aile aracı olarak almıyorum zaten şimdi bu paraya bulduğum araca yaklaşmalımıyım ve galariden almaya kalktığım zaman ekspertiz sonuçların da neye dikkat etmem gerekli motorun durumu ne olması lazım ekspertiz de bu motorun sonuçları doğru çıkarmı şimdi mesela motor %80 vb. Çıktığında güvenmelimiyim ve motor oranı kaç olması lazım ekspertiz sonucuna güvenilir mi bana yardımcı olurmusunuz ne yapıcagım şaşırdım almalımıyım sizce ne gibi bir durumla karşılaşabilirim şimdiden teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda RX-8 çok iyi bir sasiye ve rotary motora sahip bir spor otomobildir.  Bazilarina göre rotary motor onun zayif bir noktasidir.  Ancak, Mazda bu araci en son 2012 senesinde üretip üretimine son verdi.  Bundan sonra tekrar üretilip üretilmeyecegi bir muamma.  Mazda rotary motoru geri getirme konusunda açiklamalar yapiyor ama bu RX-8 olarak mi olur, bilinmez.  Mazda RX-8 1980'lerin efsanevi spor otomobili rotary motorlu RX-7'nin ardindan üretilmisti.  Ben olsam üretimi 7 sene önce sonlanan bir araci almakta birkaç kez düsünürdüm.  Ya çok eski bir araci alip onun sorunlariyla basetmek durumunda kalacaksiniz, ya da baska alternatifler arayacaksiniz.  Bir araç ne kadar yasli olursa sorun çikarma olasiligi o kadar yüksek olabiliyor, bu araç Mazda olsa bile.  Bu sadece dogal bir sonuç.  Güncel ve çok basarili bir alternatif Mazda MX-5 olabilir.  Bu aracin ikinci elini gayet makul fiyatlara bulabilmeniz gerekir.  MX-5 bildiginiz gibi sadece 2 kisilik bir araçtir.  Kendi sinifinda çok basarili niteliklere sahiptir, örnegin istisnai bir yol tutus.  Bence eski bir RX-8 yerine daha yeni bir MX-5 çok daha iyidir.  Tabii yine de siz bilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.05.2019 at 19:41, AKayhan :

Kendi sinifinda çok basarili niteliklere sahiptir, örnegin istisnai bir yol tutus.

Yol tutuş konusunda RX-8 in kabiliyetine erişemediğini hatırlatmam gerekiyor :) 

@TEZ000 öncelikle eğer İstanbul içindeyseniz yapmanız gereken istediğiniz aracı Merser veya EVO yetkili servislerinden birine götürüp gerekli kontrolleri ve özellikle motoru ölçtürmenizdir. Eğer yetkili servise gitmek istemezseniz aynı cihazdan @Ekrem Usta RX-8 da var. Motorun yeni değiştirilmiş olmasının kötü bir yanı yok, aksine sizin için daha iyi olur. Temiz bir motoru kurallarına göre kullanırsan ız uzun yıllar binebilirsiniz. Ben aldığımdan motor değişeli 5000 km olmuştu. Üzerine 35000 km kullandım ve halen de kullanıyorum. Alacağınız araçta varsa eksikler belirlendikten sonra fiyatlarını öğrenmenizi tavsiye ederim. Bu araç az üretilen bir spor araç olduğundan parça fiyatları pahalıdır. 60-65 bin lira verdikten sonra hiç masraf yapmadan binerim diye düşünmeyin. Yağı 5000 km de bir mazda için üretilen yağı ile değişmelidir, eğer yüksek devirlerde kullanırsanız belli bir oranda yağ yakar, ekleme yapmanız gerekir. Soğutucu sıvısı özeldir, FL22 adında bir sıvıdır ve bunun dışında bir ürün kullanıldığında motor paslanmaya başlar ve bir süre sonra bozulur. Durumuna göre ateşleme sistemi min 20000 - max 40000 km dayanır ve değişmesi gerekir, eğer değişmezse motoru bozulur. Cold start dediğimiz ilk çalıştırmada motorun kendini salmasını bekleyip sonra hareket etmek gerekir ve motor tam ısısına ulaşmadan 4000 devirin üzerine çıkılmaz, aksi durumda motorun ömrü çabuk biter.

Yani benim bu aracı 4 senedir kullanmamın ve satmayı düşünmememin sebebi seviyor olmam, eğer sevmezseniz bu bakım ve kullanım özelliklerine katlanmanız biraz zor olur. Ben 90 lı yıllarda cadde de ilk defa kırmızı bir RX-7 FD gördüğümde wankel motora ilgi duymaya başladım ve halen ilgim devam ediyor. 

Eğer hala almak istiyorsanız bu araba alınız mı konusunun altına ilanları koyarsanız evveliyatı bilinenler için yorum yapabiliriz.

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...