Jump to content

Otomatik vites

Mustafa5788
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamın aleyküm arkadaslar mazda 3 2004 otomatik vites gecıslerınde sorun yasamaktayım yolda gıttıgımde arac 1 den 2 ye gecerken devırı yuksek geliyor 2 dende 3 gecerken birde prıns marka gaz sistemi vardır arabada gaza sonuna kadar bastığımda vıtes 1 gecıyor 6 devırı görüyor ve pedaldan bacağımı cektıgımde 2 ye gecıyor yine gaz pedalına sonuna kadar bastığımda 2 vıtes den 3 gecmesi lazımken 2 de sabit kalıyor birde cok tekleme ve istop etme basladısorunum bu sizce neden olabilir gecen ay bujileri ve motor baslıklarını degıstırdım cevapınızı beklıyorum sımdıden Allah razı olsun 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle bir süre benzinde binin, sorun motorda mı lpgden kaynaklı mı görün. Tabi öncesinde akü resetlemesi yapın. akü negatif kutup başını söküp 10-15 dk bekleyin. bu esnada statik elektriğin de boşalması  için kontak açıp selektör yapın ya da freni pompalayın. eksi kutup başını tekrardan takınca eğer beyin resetlendiyse aracın ortalama yakıt tüketiminin sıfırlanmış olması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mutlu Tekir :

Öncelikle bir süre benzinde binin, sorun motorda mı lpgden kaynaklı mı görün. Tabi öncesinde akü resetlemesi yapın. akü negatif kutup başını söküp 10-15 dk bekleyin. bu esnada statik elektriğin de boşalması  için kontak açıp selektör yapın ya da freni pompalayın. eksi kutup başını tekrardan takınca eğer beyin resetlendiyse aracın ortalama yakıt tüketiminin sıfırlanmış olması gerekiyor.

Nasıl yaparız ben fazla bilmiyorum ama ıst Asya tarafında onerecegınız biri var mı 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg ayarsızlığından vites geçişlerinde sorun veya stop etme duydum ama bu kadarını duymamıştım. Benzinde deneyin bakalım. Kutup başı sökmek zor değil hocam. Birine söylesen 30 saniyede 50 liranı alırlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gaza sonuna kadar bastiginizi yaziyorsunuz.  Öncelikle, bir arabada gaza sonuna kadar basmaktan kaçinmak gerekir.  Eger gaza sonuna kadar (veya yakin) basarsaniz araç ya vites degistirmez, ya da bir küçük vitese geçebilir.  Bu normaldir.  Bence gaz pedalini biraz daha nazik kullanmayi deneyin.  Pedala tatli tatli basin.  Yukarida bahsedilen benzinde kullanim önerisine ben de katiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...