Jump to content

Jeep Grand Cherokee 5.2 Limited nasıl bilirsiniz?

quiteguide
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 35-40k bütcem var.

Boş zamanlarda balık avı ve bakir vadilerde takılmak için, 2. araç olarak düşünüyorum.

Yakıt tüketimi hariç, araçla tecrübesi olan varsa, +/- yorumlar ricadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu hobi için land’lere yönelseniz? Daha sağlam diye biliyorum. Yani avcılarda genelde land görüyorum. Tesadüf değildir heralde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jeep markasi ABD'de güvenilirlik ("reliability") açisindan en sonlarda yer alir.  Bunu webde arastirarak kolaylikla bulabilirsiniz.  Sadece bir referans olarak asagiya 2016 senesinin marka güvenilirlik siralamasini ekliyorum.  Diyebilirsiniz ki o halde ABD'de kim Jeep satin alir?  Sadece "Buy American" düsüncesinde olan milliyetçi Amerikalilar alir.  Bu isten biraz olsun anlayanlar Jeep almazlar.  Kaldi ki Jeep ABD'de makul fiyat etiketine sahip olmasina ragmen ülkemizde asiri derecede pahallidir.  Bunun alternatifleri genellikle Japon SUV modelleridir.  Maalesef onlar da vergiler nedeniyle ülkemize olabilecek en küçük motorla geliyorlar.  Sanirim bunun bir kaçari yok.  Dört silindirli bir Japon SUV arastirmak daha makul olabilir.  Kolay gelsin.

2016 New-Car Predicted Reliability.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir yerlerde görmüştüm biri ruhsat şu bu ile ilgili bir sorun dolayısıyla polisle şöyle bir diyalog yaşıyor

p: motor?

a: 5.2

p: o değil ya hani var ya 1.6. 18. falan

a: tamam işte 5.2

p: nasıl 5.2 yaaa!!

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Asfaltta kullanmıştım. Virajlara sert girildiğinde savrulma eğilimi vardı. Asfalt dışı nasıl olduğunu bilmiyorum. Bu arada motorun sesi kulağa hoş geliyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ooo en sevdiğim konu :)

5.2 motorlar hararet yapmayı bahane eden, lpg ile iyicene tavan yapan ısı nedeniyle ciddi yorgun oluyor. Çoğu sahibi atiker kullanır. Zaten enjektör sorunu olan sistem daimi gaz görderimi ile motorun ciddi yıpranma eğilimini hızlandırır. Yakıtı lpg ile şehir içinde 22 25 litre, şehir dışında 13 litre civarıdır. Mekaniği sağlam, daimi 4x4 oluşu şehir içi kıvrak dönüşü törpüleyen sistemdir. Asvalt dışında hünerini sergiler. 

Tavsiyem, alınacak ise 97 model üstü bakılması ancak Servet sen ne alırsın o paraya dersen, 40k ile 98 crv veya 2003 altı olmayan land rover freelander1 td4 alırım. 40.k ile alınacak her halükarda hasar kaydı bol sıfırlı ve bol km olan denk gelecektir. Bu ikisi de göz ardı edilebilir ancak iyi bir expertiz ile tabi. 

Son olarak, körükleri iptal edilmiş, 2001 üstü 4.0 motorlu range rover düşünülebilir. Tek derdi körük sistemidir. 2001 model üstü olan 4.0 ve 4.6 motorları daha dayanıklı ve düşük yakıt tüketimlidir. Bol elektronik ekipmanı olduğu için en ufak kusuru gizleme şansı yoktur satıcının. Daimi 4x4 sistemi vardır. Belalı tek yeri arazi şanzıman zinciridir. Testi kolaydır. 

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Servet :

Ooo en sevdiğim konu :)

5.2 motorlar hararet yapmayı bahane eden, lpg ile iyicene tavan yapan ısı nedeniyle ciddi yorgun oluyor. Çoğu sahibi atiker kullanır. Zaten enjektör sorunu olan sistem daimi gaz görderimi ile motorun ciddi yıpranma eğilimini hızlandırır. Yakıtı lpg ile şehir içinde 22 25 litre, şehir dışında 13 litre civarıdır. Mekaniği sağlam, daimi 4x4 oluşu şehir içi kıvrak dönüşü törpüleyen sistemdir. Asvalt dışında hünerini sergiler. 

Tavsiyem, alınacak ise 97 model üstü bakılması ancak Servet sen ne alırsın o paraya dersen, 40k ile 98 crv veya 2003 altı olmayan land rover freelander1 td4 alırım. 40.k ile alınacak her halükarda hasar kaydı bol sıfırlı ve bol km olan denk gelecektir. Bu ikisi de göz ardı edilebilir ancak iyi bir expertiz ile tabi. 

Son olarak, körükleri iptal edilmiş, 2001 üstü 4.0 motorlu range rover düşünülebilir. Tek derdi körük sistemidir. 2001 model üstü olan 4.0 ve 4.6 motorları daha dayanıklı ve düşük yakıt tüketimlidir. Bol elektronik ekipmanı olduğu için en ufak kusuru gizleme şansı yoktur satıcının. Daimi 4x4 sistemi vardır. Belalı tek yeri arazi şanzıman zinciridir. Testi kolaydır. 

Eyvallah Servet üstad.

Senin düşüncelerini, deneyimlerini yabana atmam.

Yalnız, kafam şu araca takılı kaldı.

Bayramdan sonra alacak gibiyim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-grand-cherokee-5.2-hatasiz-kazasiz-full-offroad-donanimli-692700877/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"ARAZİ VEYA HARD OFFROAD KESİNLİKLE GÖRMEMİŞTİR" 

En büyük yalandır. İkincisi o kadar cincik gibi araç insan kopan bijon saplamasını niye yenilemez ki.?

Bakacağın zaman sor, problem vs olunca onarımı kimler yaptı, eğer jeep garage elinden geçti ise o zaman plaka veya şase no ile bilgi alabiliriz. 

Araba gerçekten tam dolu ama şanzıman motor çok önemli. İyicene kontrol et. Biraz zorla ki hararet yapacak mı görelim. Şansına havalar sıcak gidiyor. Motor kusurlu ise kaçacak yeri yok hataların. 

[2/6 00:25] Servet Aydın: Tanıdık mı bu araç

[2/6 00:25] Servet Aydın: Arkadaş alma niyetinde de

[2/6 00:27] Guven Ozbay: Tanımıyorum

[2/6 00:28] Servet Aydın: Okey

[2/6 00:28] Guven Ozbay: Pahalı değilmi

[2/6 00:29] Servet Aydın: Hiçbir fikrim yok ki rakam ile ilgili 

[2/6 00:29] Servet Aydın: Arkadaş arıyor

[2/6 00:29] Servet Aydın: Senin fikrin nedir

[2/6 00:29] Servet Aydın: Ederi nedir bunun veya alınır mi

[2/6 00:30] Servet Aydın: 40bin tl var

[2/6 00:30] Servet Aydın: Balık vs için alıyor

[2/6 00:30] Guven Ozbay: Ya 4.0 yada 5.9

[2/6 00:31] Servet Aydın: Bunlarda hararet sorunu vardı dimi

[2/6 00:31] Guven Ozbay: Evet

Teyze oğlu iyi bilir bunları. 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-2-sahibinden-boyasiz-693802579/detay

Buna odaklan diyor. Şanzıman kj ile aynı. 4 kademeli sistem. Düşük yakıt tüketimi daha yüksek verim ve kurcalanmamış 

30bin verin çökün tepesine diyor 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesaj attım satıcıya.

Belirtilen km, orijinal km mi mil mi, motor, şanzıman takozu, balata, diskler ne alemde gibisinden, geri dönüş olmadı. Yarın bi arayacağım.

Açıklamada,  jeep garage'ın elinden geçtiğini yazmış. Contanin sağlam olduğunu hararet yapmadığını özellikle belirtmiş, kafama o yüzden yattı. Genel anlamda malının arkasında gibi ama tee Nevşehir'den kalkıp eli boş gelmek üzücü olur.

Aracı bu kadar donatıp (zorlu) off-road yapmamak pek inandırıcı gelmedi tabi.

Fiyat da uygun, ucuz etin yahnisi olma ihtimali var gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nevşehir hemi. Hımm. Oralara arada bir kaçarım. Merkezde çok yakın aile dostum var. Otoclubtr (fctr) admini. Mehmet Özyürek. Telefonunu alayım senin, gelirsem çökerim demliğin başına ama :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Linkteki aracı hemen markaja alıyorum.

Numarayı özelden attım. 

Her daim beklerim, yemeğe, çaya, kahveye.  (turist rehberiyim, meslek icabı, şehir dışında olabilirim,  sabah 9 akşam üzeri 5-6 arası bölge de turda olabilirim, başka mazeretim olmaz, ha bir de 2-4 yaşında iki canavarım var, hanımı zıvanadan çıkarana kadar sorun yok :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnşallah, her daim beklerim. Kızılırmak kenarinda yada Bayramhacili Barajı'nda, (közde, 42 nolu Tirebolu :) ) çayın hası şimdiden sözüm olsun. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düşük hız, tork isteği, sürekli gaz fren, rampalar için dizel daha uygun değil mi? Servet hocam daha iyi bilir ama benim oyum td4’e. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arazide aşırı besleme sıkıntı aslında. Vites geçişleri ile extrem yerde turbo lag dert olabiliyor çok ciğerli değilse araç. Hacimli atmosferik araç ve türbinli otomatik kombinasyonu daha çok tercih ediliyor. Td4 temiz bulunur da rakam x2 olacaktır 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hep aynı laflar.

Klima büyük ihtimal faal değil, ya kompresörü bozuk ya da bir yerlerden kaçırıyor. Rot başı muhabbeti ayrı bir tutarsızlık.

Güvenemedim, hafif yapılı, 4.0 motor 40-45 arası bir araç olacak, büyük ihtimal.

Screenshot_2019-06-02-08-28-14-066_com.sahibinden.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyat uygun olunca kıllaniyorum. 

Aksesuar, yükseltme kiti vs olmadığından pek hirpalanmadigi kesin. 2. sahibi olması en büyük +.

Biraz yıkık duruyor, ısınamadım, ne biliyim ;)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-jeep-grand-cherokee-4.0-laredo-hatasiz-boyasiz-690899105/detay

Buna ne dersin abi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...