Jump to content

Toyota Camry Hybrid

AKayhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Toyota web sitesinde 2019 Toyota Camry Hybrid tavsiye edilen fiyat 592,000 TL olarak veriliyor.  Bunu USD olarak ifade edersek yaklasik $99,000 gibi bir fiyat ediyor.  Toyota ABD web sitesinde ayni aracin fiyati $30,000 olarak veriliyor.  Bir baska deyisle Türkiye'de Camry Hybrid ABD'deki fiyatinin en az üç kati bir fiyata satiliyor.  Hani nerede devlet tarafindan hybrid araçlara saglanan vergi destegi?  Bu fiyat farkinin mantikli bir açiklamasi ne olabilir?

Günümüzde araç satin alacaklar (tabii kafalari yeterince çalisiyorsa) bir aracin ABD fiyatini webden saniyeler içinde ögrenebiliyor.  Toyota Türkiye için Toyota.com.tr kullaniliyorsa Toyota ABD için Toyota.com sitesi kullaniliyor.  Bu tür karsilastirmalari artik çocuklar bile yapabiliyor.  O halde bir araç nasil olur da ABD fiyatinin en az üç kati bir etikete sahip olabilir?  Türkiye'de bu fiyati ödeyen enayiler var midir?  Bu mütevazi bir Toyota, pahalli Lexus degil.

NOT: Her iki araç da 2.5 litre 4 silindir motorla ve CVT ile geliyor.  Yani elma ile armutu karsilastirmiyorum.  Ben ABD'de oldugum dönemde kiralik bir Camry ile yolculuk yaptim.  Lüks denecek hiçbir özelligi yoktur.  Siradan bir Toyota'dir.  Lüks olan Lexus markasidir.  Bu kosullarda Toyota Türkiye nasil oluyor da 592,000 TL etiket koyuyor, anlamakta çok zorlaniyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motordan ötürü vergisi yüksek. Bu tek araba için de geçerli değil ki. Tüm ithal ürünlerde var. Sadece fiyatları daha uygun olduğundan dikkat edilmiyor.

Araba konusuna gelesiye kadar neler neler var. Almanyada 30-40 euro ile markette araba tepeleme doldurulabiliyor. Faizsiz 40 senede kira öder gibi ev alınabiliyor, peşinatsız hem de. vs .vs. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim devlette sen ödeyebileceğin vergiyi söylüyorsun oda sana hediye edeceği arabayı. eğlencelik bir kaç link atayım

mtv yi de unutmayalım. gayet güzel öpülüyoruz hibrite teşvik falan hikaye... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...