Jump to content

323 Gösterge

yavuz_gs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ekip bu gösterge işine ben de varım.Zaten komple arabayı değiştirmeye başlıyorum.Kışın bütün işim bu olacak.Arabamla uğraşacağım.

Zaten daha önce de bir şeyler yazmıştım foruma.

Mazda 323 HB 1992 Model.

Gösterge olayına ben de varım.Buradan haber ederseniz memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
  • Yanıt 103
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 323-Black

15

• Sercan323

7

• oktay toker

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

• 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...

millet derdinizin dermanı bende :D bildiğimiz gibi kıçı kırık hondalar için(vtec motorlular hariç) oldukça piyasada aksesuar bulunuyor. Honda için üretilmiiş olan modifiye gösterge panellerininbi çoğu uyuyor 96-2000 arasında ki kadran lara bakabilirsiniz nerdeyse birebir ben bitane kırık çıkık gösterge paneli alıp bunlardan alıp denicem eger başarılı olursam aracım üstündeki gösterge paneline geçiş yapıcam tabi benim bu işle ugrasmam oldukça uzun sürebilir döküman ve bilgi edinen özelliklede deniyen olursa burdan yazın mutlaka paylaşalım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Cok iyi yahu aradıgımız kadranlar burda toplu bı sıparıs versek mı kı club olarak ;)

mantıklı ama kargo falan uzun iş, gösterge işlemleri yapan 1-2 kişiyle tanıştım ankaradan elimden orjinal göstergeyi 100TL gibi bir farkla istediğimiz şekillere renklere çıkartabiliceğini söyledi, bu daha mantıklı geliyor bana
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

practica'm olduğu dönemler bende çok aramış fakat bulamamıştım.

Buradaki fiyatlar yüksek birazcık yapılana göre, bence burada yaptırmak daha mantıklı

mantıklı ama kargo falan uzun iş, gösterge işlemleri yapan 1-2 kişiyle tanıştım ankaradan elimden orjinal göstergeyi 100TL gibi bir farkla istediğimiz şekillere renklere çıkartabiliceğini söyledi, bu daha mantıklı geliyor bana

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yurt dısından gelecegı ıcın pahalı olur onun dısında ıyı aslında burda yaptırmak mantıklı ancak ne kadar ıyı olucak bılemıyorum pek guvenım yok acıkcası bakalım bı aractıralım ıbo ne cıkıcak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yurt dısından gelecegı ıcın pahalı olur onun dısında ıyı aslında burda yaptırmak mantıklı ancak ne kadar ıyı olucak bılemıyorum pek guvenım yok acıkcası bakalım bı aractıralım ıbo ne cıkıcak

hacı başında bekleyip görmedikten sonra eşşeğin sırtında yapıyorlar, şimdi değil ama ilerleyen zamanlarda yapma düşüncem var, işlem çok zor değil sadece göstergeyi sökmem zor, siyah gösterge kagıtlarını tarayıcıya koy istediğin renge dönüştür yenisini bas, honda ve peugeotların indigo göstergesi ile yeni bastıklarını birleştir, kabin içinde de güzel bi yere montajla ışık ayar düğmeleri mis kitap gibi iş ama bütün haftasonunu yer, benim gitara sticker yapmak bile 10saatimi aldı ve anca bitti o da 1-2 gün yer..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Konu çok eskilerde kalmış biraz canlandırayım istedim. :tey:

Aracı alalı 2 ay olacak.Epeyce sorunları olan bir araç,çalışan aksamı neredeyse yok gibi. :D 

Ne siz sorun ne ben söyleyeyim yaptıkca yakında aracımın konusunu açınca öğreneceksiniz.

Meslegim icabı modifiye olarak ilk işlemleri aydınlatmada yapıyorum.Bir kaç resimle neredeyse ışık ayarı sonda olmasına rağmen hiç görünmeyen km göstergesi aydınlatmasına el attım.Şimdilik bir kaç resim yüklüyorum daha detaylısını aracımın konusunda en kısa sürede paylaşacağım.Tamamen kendi uğraşılarımla bu sonuç alınmıştır. :)

Araç kendini çoktan kaybetmiş orjinallik koruması falan söz konusu bile değil o nedenle sade ve kendi zevkime göre epey bişiler yapacağım.Kadran sonrasında berbat hale gelmiş olan farlara el atacağım.Tamamen el çalışması ile Bi-xenon mercek çalışmasına başlayacagım ön çalışmam hazır.

Kadranın kendi orjinal renk tonuyla beyaz ledler sonrasındaki görüntüsü bu.Bence yeşili sevenler için degişik bir ton.200 yazan yeri kaımıştım o nedenle beyazımsı çıktı.

1_zps903b6e83.jpg

Beyaz ledler sonrasındaki açık görüntü.

2_zpsa1a1939a.jpg

Akşam görünecek hali bu şekilde oldu.Gösterge camını çok çizmişler ışıgı dagıtıyor ve haliyle çirkin duruyor.

3_zps1c65d399.jpg

İbreler maalesef ışık geçirmeyen plastik halinde yapılmış ve biliyorsunuz ki beyaz renkte.Kadran ışıkları beyaz olunca olmayacaktı bende simli boya ile kırmızı tonda boyayrak kendimce begendiğim bir görüntü yakaladım.

4_zps07cff5d3.jpg

Gösterge tam bitmedi ikaz ışıklarının renklerinide değiştireceğim.Sinyal ikazları mavi olacak,diğerleri için daha tam karar vermedim.

Mazda 323 bölümünü hiç hareketli göremedi dogrusu konular oldukca eskimiş. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında konu yanlış yerde gibi ama bilmiyorum.MEsleğim Elektronik ve yaptığım iş araç aydınlatmalarını led aydınlatmalara dönüşüm,Farlara mercek takma işlemleri ve araçlara sonradan eklenen ürünlerin montajını yapmak.Her türlü sorunuza cevap verebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...