Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel 90.000 Bakımı

disstortion
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba , yeni araç aldım 3 ay önce ve 90000 bakımı geldi , araç servis bakımlıydı ancak Samsun'da yetkili servis olmadığı için özelde yaptırmayı düşünüyorum. Orijinal filtreler için fiyat aldım aşağıdaki şekilde:

Yağ filtresi 60 tl 
Hava filtresi 70 tl
Tapa pul 30 tl
5lt orjinal dpfli yağ 200 tl

Polenorjinal 210 tl 

Filtron marka 60 tl 

Sorum şu , polen filtresi orijinal olmasa çok fark eder mi ve 4 lt yağ yeterli değil mi? Fiyatlar nasıl?

Yağ olarak motul 5w30 x clean fe düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava filtresi olarak filtron,polen filtre olarak bosh  kullanmistim. Tavsiye ederim. 

Yag konusunu bilmem ama bence yaglar standart kalitede. 5-30 fiyatlari da 200 civarinda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mobil ve castrol için herkes markaya boşa para verme diyor. Ben diğer aracım için shell motor yağı kullanıcam beğenirsem benim dizel Mazda da denemek istiyorum. Bu arada polen için Ankara da bana 260 tl fiyat vermişlerdi. Bende söktüm, temizledim, nemli bezle sildim idare ediyor. Yan sanayisi de var onlar 50 tl ama iki filtre arasındaki sünger fitil yok. İş görüyo ama,  polene 260 tl vermek zoruma gidiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Mustafa Y. :

Mobil ve castrol için herkes markaya boşa para verme diyor. Ben diğer aracım için shell motor yağı kullanıcam beğenirsem benim dizel Mazda da denemek istiyorum. Bu arada polen için Ankara da bana 260 tl fiyat vermişlerdi. Bende söktüm, temizledim, nemli bezle sildim idare ediyor. Yan sanayisi de var onlar 50 tl ama iki filtre arasındaki sünger fitil yok. İş görüyo ama,  polene 260 tl vermek zoruma gidiyor. 

Bende de dizel mazda 3 var. Filtreleri n11 üzerinden bosch car yetkili servisi yunusoğlu otomotiv alabilirsin ben oradan alıyorum. Yağ olarakta shell helix ultra 5w-30 ect c3 kullanıyorum çok memnunum bizim araçlar 4 lt. Alıyor. Yaştan dolayı triger setine bir baktırmanı öneririm. Değişim aralıgı 100.000 bir ama senesi dolmuş olabilir 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Mazda41 :

Bende de dizel mazda 3 var. Filtreleri n11 üzerinden bosch car yetkili servisi yunusoğlu otomotiv alabilirsin ben oradan alıyorum. Yağ olarakta shell helix ultra 5w-30 ect c3 kullanıyorum çok memnunum bizim araçlar 4 lt. Alıyor. Yaştan dolayı triger setine bir baktırmanı öneririm. Değişim aralıgı 100.000 bir ama senesi dolmuş olabilir 

Merhaba, yorumların için sağol. Benim araç zaten 120.000 de, 105 binde ankara Herter de triger ve devirdaim dahil herşeyi değiştirtmiştim. 1700 civarı tutmuştu ama o zaman dolar 4 tl idi şimdi trigeri 3-3,5 bandından aşağı hiç bi servis yapmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...