Jump to content

Amerikan Park+Follow Me+Adaptif Sis Dönüş Modülü

Akuma
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam arkadaşlar. Arabama ne yapsam diye bakınırken şöyle bir ürün buldum.

https://urun.n11.com/diger/ayarli-amerikan-park-follow-me-adaptif-sis-donus-modulu-cpu-P252156483

3'ü bir arada bir modül. Bağlantı şemasını inceledim, zor bir iş değil benim için ama sadece Follow Me için şemada gösterilen Merkezi Kilit Tetik sinyalini nereden almam gerekiyor onu bilmem lazım. Bileniniz varsa yardımcı olabilir mi. Ürünü alıp kullanmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Konuyu görmediklerini düşünerek, bilgi sahibi olabileceklerini düşündüğüm için etiketliyorum.  @Mutlu Tekir @ibrasoftbir fikriniz varmı acaba? Birde şu an düşünürken aklıma geldi. Yolcu tarafında karşılama için ayak altı aydınlatma soketi vardı galiba, ordan bir röle ekleyerek alabilir herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BCM nin ilgili soketinin kablo bilgisi vardı. Ama tatildeyim şuan net bilgi veremeyeceğim. Tarif olarak edebilirim ama yanlış kabloya ulaşmanız noktasında sorumluluk size aittir.  

Sis farı için ufak bir işlem yapmanız gerekebilir. Tamponun altında silecek suyu deposu kenarında sis farının rölesi var. Röleden ayırma yapmanız gerekir sağ ve sol lambayı ayrı yakabilmek için. Ara bir röle ile sisleri yakınca ikisini bir, modülden sinyal gelince tek tek yanacak şekilde bi düzenleme yapmak gerekir.

BCM ye yan ortadan giren sokette Sarı (kırmızı çizgili) kablo ile Mavi (bordo çizgili) kablolar kapı kilit kabloları. Kilitlerken biri artı diğeri eksi iken, kapı açılırken polarizasyonu ters döner.

Ayak altı ambiyans aydınlatma için servis bültenini ekleyeyim, bu şekilde yapabilirsiniz.  Kapı kilit için bahsettiğim kablolar da şekilde gösterilen sokette bu arada.

608074106_Ambiansaydnlatma.thumb.jpg.e91a05b0855369fd043a37df7e97da6c.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederim. Dönüşlerde sis lambasının yanması özelliğini kullanmayı düşünmüyorum zaten. Folow Me bağlantıda ikisi de yanacağı için röle gerekmeyecek. Ama kapı tetiği için polarizasyon değişikliği olduğundan açma kapamada (+) göndermesi için bir röle ekleyeceğim. Renklerini verdiğiniz kabloları da aç kapa yaparak ölçü aleti ile kontrol edeceğim. Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim. İyi tatiller. (Tatil zamanınızda sizi etiketleyerek cevap vermek zorunda bıraktıysam lütfen kusura bakmayın :)  )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Akuma :

Çok teşekkür ederim. Dönüşlerde sis lambasının yanması özelliğini kullanmayı düşünmüyorum zaten. Folow Me bağlantıda ikisi de yanacağı için röle gerekmeyecek. Ama kapı tetiği için polarizasyon değişikliği olduğundan açma kapamada (+) göndermesi için bir röle ekleyeceğim. Renklerini verdiğiniz kabloları da aç kapa yaparak ölçü aleti ile kontrol edeceğim. Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim. İyi tatiller. (Tatil zamanınızda sizi etiketleyerek cevap vermek zorunda bıraktıysam lütfen kusura bakmayın :)  )

Yok önemli değil, sadece döküman diğer bilgisayarımda olduğu için dedim. 

Röle ile uğraşmak yerine daha pratik olması açısından diyot kullanabilirsiniz. Sadece + polarizasyonu geçirip kapı açılırken sinyal geçişine izin vermeyecektir.  Veya tam tersi - için kullanılabilir. 

Alacağınız devrenin + veya - tetik ile çalışmasına göre değerlendirirsiniz. 

Bizim korna, park, far, sis lamba tetikleri eksi tetik sinyali ile çalışıyor bu arada. + tetik verirseniz BCM de ciddi soruna neden olur. 

Follow me yaparken incelediğimde bcm şemasındaki bilgide sanki + tetik olacakmış gibi bir intiba oluşuyor ama o sinyal hat kullanılmadığında bcm den + sinyal gönderilip hat kontrolü sağlanması amaçlı.  Geçen ay bi 90.yılın Bcm sini yakmışlar far modülü bağlamaya çalışırken.  Uğraştık bayağı ama kurtaramadık Bcm yi, Ankara da bi çıkmacıda buldu 90.yıl onu taktık. 

Bu arada eksi polarizasyon dediğim kısım butondan bcm ye gelen bölüm. Bcmden rölelere giden çıkış artı polarizasyondur büyük ihtimal. Ama çıkış kısmından enerji vermek için hattı kesip araya koruyucu koymak gerekeceği için o kısımda bağlantı yapılmayacağını varsayıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hem + hem - uç ile bir röle cektirecegim. Polarizasyon değişse de röle yine çekecek. Rölenin açık kontağından modül beslemesindeki + ucu ek alarak geçireceğim ve tetik kısmına bağlayacağım. Bu sayede kapılar açılınca ve kapanınca karşılama ve uğurlama şeklinde de çalışacak diye düşünüyorum. BCM den sadece paralel röle besleyeceğim için bir problem çıkmaz diye düşünüyorum. Modülün lambalara bağlanan kısımları da arada sadece açık kontak olarak çalıştığı için lamba beslemelerinde de problem olmayacak inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, ibrasoft :

Yok önemli değil, sadece döküman diğer bilgisayarımda olduğu için dedim. 

Röle ile uğraşmak yerine daha pratik olması açısından diyot kullanabilirsiniz. Sadece + polarizasyonu geçirip kapı açılırken sinyal geçişine izin vermeyecektir.  Veya tam tersi - için kullanılabilir. 

Alacağınız devrenin + veya - tetik ile çalışmasına göre değerlendirirsiniz. 

Bizim korna, park, far, sis lamba tetikleri eksi tetik sinyali ile çalışıyor bu arada. + tetik verirseniz BCM de ciddi soruna neden olur. 

Follow me yaparken incelediğimde bcm şemasındaki bilgide sanki + tetik olacakmış gibi bir intiba oluşuyor ama o sinyal hat kullanılmadığında bcm den + sinyal gönderilip hat kontrolü sağlanması amaçlı.  Geçen ay bi 90.yılın Bcm sini yakmışlar far modülü bağlamaya çalışırken.  Uğraştık bayağı ama kurtaramadık Bcm yi, Ankara da bi çıkmacıda buldu 90.yıl onu taktık. 

Bu arada eksi polarizasyon dediğim kısım butondan bcm ye gelen bölüm. Bcmden rölelere giden çıkış artı polarizasyondur büyük ihtimal. Ama çıkış kısmından enerji vermek için hattı kesip araya koruyucu koymak gerekeceği için o kısımda bağlantı yapılmayacağını varsayıyorum. 

Abi sendeki bu bilgi dağarcığına hastayım. 

Amerikan park muayeneden kalıyor sanırım. Bilginize. Facebook grubunda gördüm. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...