Jump to content

1993 Model Mazda 323 Cam Düğmesi Montajı

Sandac
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Konu başlıklarına göz attım ama benim sorunumla ilgili bir başlığa rastlayamadım.

Yardım istediğim konu şu: 93 model 323 aracimin, şoför tarafı 4 lü cam açma kapama düğmeleri arızalı, daha öncesinde orijinali, üniversal anahtarlarla değiştirilmiş ve kumandanın altı her  butonda 5 fiş olacak şekilde kablolarla dolu. 

Bende internetten araca uyumlu yan sanayi bir dörtlü cam düğmesi sipariş ettim ve bugün geldi.  

Buraya kadar herşey normal. 

Ankara da ivedik sanayi de 3-4 elektrikçi gezdim kimse yapmak istemiyor. Hatta biriside bunun kablo soketlerini bulman lazım yoksa çok zor dedi.  Eğer ekleyebilirsem fotosunu koymaya çalışacağım.... 

Eski anahtarların altında yukarda da bahsettiğim gibi her anahtarın altında 5 tırnak yer alıyor ve ona göre kablo var fakat yeni aldığım cam düğme takımının altında 6 lı bir sıra ortada tek tırnak, yan tarafta 4 lü bir sıra kablo takılacak tırnak bulunuyor.

Bu montaj için tavsiye edebileceğiniz bir usta yada şema varmı, yada  gereken soketi nereden temin edebilirim?  

Konu biraz uzun oldu ama yardımlarınız ve yorumlariniz için şimdiden çok teşekkür ederim...

20190627_003719.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam olarak anlamadım orjinal sokatler mi kurcalanmış yeni aldığın düğmemi uymusuz, anladığım kadarıyla uyumsuz , bence iade et gidip orjinal temiz çıkma al.

Rasim ÇOBANOĞLU TLF: 0545 421 4284 

Bu kişi sadece 323 çıkma parçaları satıyor benim ismim Gürhan benim yönlendirdiğimi söyle sana yardımcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Mehmet Özdemir :

elektrikçi değil de elektronikçi işi bence, karışık bir uygulamaya benziyor

Evet hocam, elektronikçi de alternatiflerde  değerlendireceğim...

11 saat önce, NoooFearrrr :

Tam olarak anlamadım orjinal sokatler mi kurcalanmış yeni aldığın düğmemi uymusuz, anladığım kadarıyla uyumsuz , bence iade et gidip orjinal temiz çıkma al.

Rasim ÇOBANOĞLU TLF: 0545 421 4284 

Bu kişi sadece 323 çıkma parçaları satıyor benim ismim Gürhan benim yönlendirdiğimi söyle sana yardımcı olacaktır.

Gürhan hocam ilgin için teşekkürler.

Durum şöyle; zamanında  orjinal  4lu anahtar bozulmuş, eski sahibi üniversal düğmelerle komple değiştirmiş. Bende araca uyumlu yan sanayii cam düğme tk. Aldım.  Sorun yeni cam düğme tk. mına  bağlayabilmek için ustalar soket olması lazım, yoksa olmaz deyip  ilgilenmiyorlar. Eski düğmelerin altıda gerçekten kablo cehennemi gibi her tuşun altında 5 kablo, toplam 20 kablo var ama yeni   kumandanın altı daha az kablo gerektiriyor. (Üstte fotoda görebilirsiniz). 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşim sende çıkma cam düğmesini soketiyle beraber al olsun bitsin yani hem düğme tarafını hemde araç tarafını   o zaman geriye kesilen kabloları sadece birbirine baglantı yapmak kalır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aldığım düğme takimini bugun iade edip kargoya verdim.  Çıkma yada orijinal soketi ile birlikte cam düğmesi denk getirebilirsem alıp o zaman yaptıracağım. ( verdiginiz noyu da en kisa zamanda arayacağım)

Şimdilik eskilerle devam...  Yorum yapan ve yardımcı olanlara da ayrıca teşekkürler... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...