Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Buji Değişikliği ve Tavsiyesi

zevgarli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ben de ngk aldım ve 4 tanesini 1060 tl ye buldum. yalnız başka gruplarda herkes ısrarla orijinal taktırın demiş. kararsız kaldım. orijinali hangi marka ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

ben de değişmeyi düşünüyorum ngl ile. 2015 bm kasa mazda 3 için uygun olan galiba İLKAR7L11. ama fiyatlar uçuk. en uygun 1600 civarlarına bulunabiliyor.  ayrıca baysal oto galiba getkili satıcılardan biri. n11de satışı var. bir soruda iridyum mu değil mi diye sorulmuş onlar da iridyum değil demiş. bu bujinin bosch'taki karşılığını bilen var mı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.01.2023 at 16:26, Katil Balina :

ben de değişmeyi düşünüyorum ngl ile. 2015 bm kasa mazda 3 için uygun olan galiba İLKAR7L11. ama fiyatlar uçuk. en uygun 1600 civarlarına bulunabiliyor.  ayrıca baysal oto galiba getkili satıcılardan biri. n11de satışı var. bir soruda iridyum mu değil mi diye sorulmuş onlar da iridyum değil demiş. bu bujinin bosch'taki karşılığını bilen var mı. 

ben geçen hafta alttaki linkteki ürünü alıp değiştirdim. dilerseniz bir bakın derim.

Mazda 3 Buji 2014 Sonrası 1.5 SkyActive-G - ILKAR7L11 NGK (megaparca.com)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12.01.2023 at 22:55, Reicht :

ben geçen hafta alttaki linkteki ürünü alıp değiştirdim. dilerseniz bir bakın derim.

güvenilir mi hocam, her şeyin çok fazla sahtesi var. 140 bin km serviste yapıldi ilk defa dısarıda yaptırıyorum gerçekten orijinal bir şey bulmak zulum gibi. markalarin neden kendi dükkanları yok anlamadim gitti. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu ürün hakkında bilgisi olan var mı, ngk bujilere tercih edilebilir mi? ya da hangi bujiyi almalıyız. orijinalini bulmak da zor gerçi ama bilemedim. 

https://www.hepsiburada.com/bosch-mazda-3-15-ift-ridyum-buji-takimi-4-adet-p-HBV00000DG0R6?magaza=Arte+Eticaret&url_src=and-product-detail

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.01.2023 at 17:22, Katil Balina :

güvenilir mi hocam, her şeyin çok fazla sahtesi var. 140 bin km serviste yapıldi ilk defa dısarıda yaptırıyorum gerçekten orijinal bir şey bulmak zulum gibi. markalarin neden kendi dükkanları yok anlamadim gitti. 

Orjinal mi degilmi emin degilim. Kutusu vs bandrolu herseyi uygun gorunuyor. 3 haftadir aracta takili bir problem cikarmadi. Nolur nolmaz diye orjinal eski bujileride aracta tutuyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Reicht :

Orjinal mi degilmi emin degilim. Kutusu vs bandrolu herseyi uygun gorunuyor. 3 haftadir aracta takili bir problem cikarmadi. Nolur nolmaz diye orjinal eski bujileride aracta tutuyorum. 

ben de aldım aynı yerden, nispeten ucuz olmasının nedeni ngk'nin  tayland fabrikasında üretilmiş olması, zaten üzerinde japan degil thailand yazıyor. youtube'da bir sürü fake /orijinal videosu var. orijinalliğe dair söylenen tüm özellikleri gösteriyor buji. ben bayağı bir araştırdım, en ilginci seramik kısmın çelik kısımla birleştiği yerde siyah bir bezle sildiginde pudra gibi bir seyin gelmesi gerekiyor orjinallerde. bu bujilerde de aynı sey mevcut. 

örnek bir video burada

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.01.2023 at 23:26, Katil Balina :

ben de aldım aynı yerden, nispeten ucuz olmasının nedeni ngk'nin  tayland fabrikasında üretilmiş olması, zaten üzerinde japan degil thailand yazıyor. youtube'da bir sürü fake /orijinal videosu var. orijinalliğe dair söylenen tüm özellikleri gösteriyor buji. ben bayağı bir araştırdım, en ilginci seramik kısmın çelik kısımla birleştiği yerde siyah bir bezle sildiginde pudra gibi bir seyin gelmesi gerekiyor orjinallerde. bu bujilerde de aynı sey mevcut. 

örnek bir video burada

Valla tebrikler hocam :) ben hic bukadar arastirmamistim. Guzel bilgiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...
12.01.2023 at 22:55, Reicht :

Merhaba hocam. Tam bir yıl önce bu bujiyi alıp değiştirmişsiniz. Ben de bugün 1400tlye aldım. Orijinal mi değil mi emin olamadim. Başka bir arkadasin bahsettiği videodan Orijinal olma ihtimalini daha yüksek buldum ancak bazı kısımları dediği gibi degildi (belki modeli farklı olduğu içindir).

Acaba bu bujileri kendim takabilir miyim? İnternet'te nasil degistirildigini gosteren Amerika'da çekilmiş bir kaç video izledim. Onların araçlar 2.0 ya da 2.5 motor çok fark eder mi emin olamadim? Ayrıca bujiyi değiştirirken dikkat edilecek neler var onları da bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, patojenim :

Merhaba hocam. Tam bir yıl önce bu bujiyi alıp değiştirmişsiniz. Ben de bugün 1400tlye aldım. Orijinal mi değil mi emin olamadim. Başka bir arkadasin bahsettiği videodan Orijinal olma ihtimalini daha yüksek buldum ancak bazı kısımları dediği gibi degildi (belki modeli farklı olduğu içindir).

Acaba bu bujileri kendim takabilir miyim? İnternet'te nasil degistirildigini gosteren Amerika'da çekilmiş bir kaç video izledim. Onların araçlar 2.0 ya da 2.5 motor çok fark eder mi emin olamadim? Ayrıca bujiyi değiştirirken dikkat edilecek neler var onları da bilmiyorum.

Merhabalar. Evet gecen sene taktirmistim hala kullaniyorum bir sorun yasamadim. Ben ustaya taktitdim baska islerde vardi onlarla birlikte halletti faksr kendinizde yapabilirsiniz. Bujileri sokecek lokma takimi olduktan sonra sokup takmasi cok basit fakat sikma torkuna dikkat etmekte fayda var. Cok sikarsaniz fazla dalma yapabilir. Tork anahtari ile yapmanizi tavsiye ederim

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında ben hiç kendim yapmadım ama buji söküp takmak bu işe meraklı olanların kolayca yapabileceği bir işlem.  Öncelikle bunu motor soğuk iken yapmanız gerekiyor.  Sıcak motorda ısı nedeniyle genleşme konusu işin içine girdiğinden (sıcak motora soğuk buji takmak gibi) en iyisi soğuk motorda yapmak.

Bujileri sıyırmadan söküp takacak bir anahtar gerekiyor.  Sökme işlemi zaten kolay.  Takarken de iki seçenek var, ya bir tork anahtarı ile tork değerini bilerek takmak, ya da benim elim de rahatlıkla bu torku hissedebilir derseniz elle takanlar da var.  Bu durumda ne gevşek ne de aşırı sıkı olmamalı.  Resmen eliniz ile hissederek yivleri zorlamadan bujiyi sıkmanız gerekir.  Tabii tüm bujiler eşit derecede sıkılmalı.  Dediğim gibi ben elimle hissedebilirim derseniz elle de olur ama bazıları bu hissiyata pek sahip değildir.

Motor silindir hacmi, silindir adedi bu işlemi hiç değiştirmez.  Önemli olan yivleri sıyırmadan "doğru" torku uygulamaktır.  Bunu ister tork anahtarı ister elle (kendinize güveniyorsanız) yapabilirsiniz.  Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...