Jump to content

Mazda 323 1992 Otomatik Vites Stop Etme Sorunu

umitsen57
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar merhaba. 1992 bg 323 otomatik vites sedan aracımız var. arabayı R ye geri vitese aldığımda stop ediyor. çalıştırıp tekrar r ye alıyorum yine stop ediyor. bu durum 5-10 dakika devam edip düzeliyor. diğer viteslerde herhangi bir problem yok. neden kaynaklı olabilir. bu durum çok sıkıcı bir hal alamaya başladı 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya arabayla gidiyorum 50 60 km yok sonrasında duruyorum çalıştırıyorum geri vitese aldığımda stop ediyor gaz veremeden bi türlü çözemedim. Şehir içi kullanımda sorun yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız karburatörlü ve bildiğim kadarıyla devir düştüğünde (direksiyon çevirildiğinde, vites geçişlerinde, klima çalıştığında vs. ) deviri yükselten bir vakum actuator lu sistem olmalı. Benim mazda 626 da vardı. Direksiyonu sona zorladığımda ve klima çalıştığında deviri ayarlardı. Bence cevabı @NoooFearrrr biliyor ;) 

Hidrolik direksiyon Pompasının/kutusunun üzerinde iki soket çıkışlı üzerinde kablo bağlı bir müşür var mı bakın. Eğer varsa bütün yolları anlayacak şekilde fotoğraflayın bakalım. Bir de N de ve D de rölanti devriniz nedir? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.07.2019 at 13:03, zoptrik :

Aracınız karburatörlü ve bildiğim kadarıyla devir düştüğünde (direksiyon çevirildiğinde, vites geçişlerinde, klima çalıştığında vs. ) deviri yükselten bir vakum actuator lu sistem olmalı. Benim mazda 626 da vardı. Direksiyonu sona zorladığımda ve klima çalıştığında deviri ayarlardı. Bence cevabı @NoooFearrrr biliyor ;) 

Hidrolik direksiyon Pompasının/kutusunun üzerinde iki soket çıkışlı üzerinde kablo bağlı bir müşür var mı bakın. Eğer varsa bütün yolları anlayacak şekilde fotoğraflayın bakalım. Bir de N de ve D de rölanti devriniz nedir? 

Direksiyon döndüğünde devri ayarlayan bir vakum sistemi var doğrudur ama bu sistem sadece direksiyon pompası motora yüklendiğinde rölantiyi ayarlamak vede klima çalıştığında rölantiyi ayarlamak  için bırakılmış.

Benim arabamda  vitese takınca rölantiyi düzenleyen bir düzenek yok , vitese takınca rölanti bir miktar aşağı iniyor, hem bunların stop etmesiyle bir alakası yokki, hem sadece R de stop ediyormuş rölanti ile alakalı olsa diğer D vitesdede stop etmesi gerekir samimiyetimli söylüyorum bu sorunu ilk kez duydum o yüzden de birşey diyemedim bildiğim birşey olsa kesinlikle paylaşırım , lakin şansımanın etrfaındaki soket fiş  v.b. kontrol edilmesi iyi olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...