Jump to content

Mazda 323 Performans Sorunu Hakkında (90-94)

ceyhan.84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Lpg de kullanıyorsan bulaşma,ekonomik emekli modunda kullanacaksın o kadar..

Aynen katılıyorum, geçtiğimiz kış sabahları çalışma probleminden dolayı benzinde kullandım bi kaç ay, arabanın karakteri değişiyor  resmen benzinde. Lpg de kağnı gibi  :D 2. vites 3000 devirde 45 km, 3. vites 3000 devirde 60 km hız yapıyor anca  :D

Ama ortalama 7,5 lt tüketimin hatrına elleşmiyorum  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
  • Yanıt 162
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ceyhan.84

9

• guntan_83

9

• ceto

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

slm.94 323 sedan otomatik vites lpg de kullanıyorum ne yaptıysam çekiş sorununu çözemedim.manuel vites aynı model arabaya bindim keçi gibi tırmandığı rampada benim araba 1.vitese kadar düşüyor ve ondada baygın bir şekilde çıkıyorum.en iyi beyini taktırdım bütün ayarları da tamam.1500 km önce motor kapak contası değiştirdim bayağı düzeldi şimdi tekrar çekiş düştü ve aynı zamanda yakıt da arttı.acaba sübap ayarı yaptırdığım zaman düzelme olurmu.bu yüzden arabadan çok soğudum.cvp bekliyorum.tşkr.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benımde arabamda aynı sorun war bi usta sanzuman yagı tam doldurmadıgı ıcın bayılıyo dedı ama tam baktırıp yaptırmadım henuz soyle ıstersen ustanaa bıde sanzumana baksın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzer bir problemi yaşıyordum.özelliklede uzun süre hızlı gidip yavaşladıktan sonra rampa çıkacağım sırada yada gerek yok öylesine rolantide giderken(arabam otomatik) gaza asıldığımda aracım yığılıp kalıyordu.arabada hava akışmetresi,distribütör,buji ve kablolları,yok boğaz temizliği yok sibop ayarı yok benzin enjektörleri carbon clean yok 20 kere lpg ayarı vs vs...:)) olay 30 tl ye çözüldü.sıkıntı lanet lpg arkadaşlar.şöyleki çok bilmiş lpg ustanız arabanız aman titremesin aman lpg de performansı kaybolmasın diye lpg enjektörlerini ayrıyeten matkapla daha büyük deliyorlar,bayıra gelince hızınız düşmesin diye siz gaza bastığınızda arabada lpg si bol havası az bir karışımla karşılaşan araba boğuluyor anca çıkabiliyor bayırı ve tam bayırın başında fişek gibi fırlıyor o güzelim otomatik araba....ve sorun tıpa tıp şanzıman hatasına benziyor.LPG ustası abi benzinde de öylemi diyip işin içinden sıyırmaya bakıyor;ama iş öyle değil çünkü lpg ve araba ecu su bir süre geçişlerde birbirini taklit ediyor,yani o sırada benzine geçsende araba kendini toparlayamıyor.yaklaşık 4 ay uğraştıktan 1500 tl para harcadıktan sonra sonunda bu belayı atlattığımı düşünüyorum:))..tabiki olay şanzımanda olabilir ama bu basit durumuda gözden geçirin.selamlar kolaylıklar dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabanada önce bir Adem usta baksın yeri esenlerde çokta kolay bi yer.aracına  yanılmıyorsam eğerki sibop ayarını otomatik kendi yapan bir araç değilse ilk bunla başlayacaktır.sorun şanzumansada bence gereken ilgiyi gösterir,ben ta edirneden gittim yanına..adam en azından estetik çalışıyor ki benim arabamı 3 servis 10 usta vs bissürü adam gördü.Mazdalar bozulmaz arkadaşım onu ustalar bozuyor.Adem tlf:05353155719 edirneden İlker in selamını söyle,yardımcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o gun ılker beyle karsılastık ademustanın yanında sonradan tanıstık iyide oldu iyi bir dostum oldu :)  sorununun cozulmesıne cok sewındım O0 en son arabanın ısı bıtmıstı enjektor temızlıgı yapılacaktı ayrıldım ben cıkarken hala o sorun war dıyodun sen oyle dıyınce uzulmustum adem ondan sonramı yaptı arabanı rolantı ayarvıdasını karıstırmıslar falan dıyodu nasıl cozdunuz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selam. benzer bir sorun benim ilk arabamda vardı. karburatörlüydü. araba çekmiyordu. bir sürü masraf ettikten sonra tesadüfen götürdüğüm bir tamirci arabanın avans ayarıyla oynadı. ustanın yanından ayrılıp eve dönerken 1. vitesle zorlandığım rampaları 3. vitesle geldim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serkancım selamlar.arabanın bu sıkıntısını daha sonra Sakaryadaki lpg ustaları bilgisayarda araba ayar tutmayınca farkettiler.tam herşey oldu derken bide baktık ademle araba eski tas eski hamam.gerçi sibop ayarı ve hava akışmetresi değişimi tabiki işe yaradı ama rampada o kesiklik tüm moralimi bozmuştu,yine başa döndük sanmıştım, bide melet tam otomatik vites sıkıntısınıda iyi taklit ediyor.gelirken araba ne hikmetse 1200 km de 300 gr kadar yağ eksiltmiş,belki bi ara Ademe bu sıkıntı olursa gidicem.tekrar herkese selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba;

Aracı aldım hayırlısıyla ama bir sorunum var araç çok güzel sağından solundan ses gelmiyor ama mazda önceden hiç kullanmadıgım için tereddütte kaldım.

Sorunum aracım sanki gitmiyor gibi 140 civarlarında bastım ama sanki araba gaz yemiyor gibi yani çekişinde bir problem var gibi sorun sizce nereden kaynaklanıyor olabilir? Araç çabuk hızlanmıyor açıkcası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba;

Aracı aldım hayırlısıyla ama bir sorunum var araç çok güzel sağından solundan ses gelmiyor ama mazda önceden hiç kullanmadıgım için tereddütte kaldım.

Sorunum aracım sanki gitmiyor gibi 140 civarlarında bastım ama sanki araba gaz yemiyor gibi yani çekişinde bir problem var gibi sorun sizce nereden kaynaklanıyor olabilir? Araç çabuk hızlanmıyor açıkcası.

ayagınız alışık değildir dicem ama ne kadar farklı araç kullandınız bilmiyorum,, buji buji kablosu yağ değişimi yağ filtresi gibi unsurlara bakın derim tüplü ise tüp ayarını yaptırın soguklar geldi belki ondanda olabilir,, 90 model 323hb aracınızın motoru nedir acaba enjeksiyonlu mu karburatörlü mü ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım karburatörlü. 1.6 motor. Şöyle söyliyim üzerinde 17 jant ince yanak lastik var sebebi budur belki dedim çünki gittiğim hızı 20 km düşük gösteriyor. Hocam nasıl anlatıyım biliyorum ama sanki çabuk hızlanmıyor gibime geliyor baygın gibi motor hava alıyor olabilir dedi arkadaşlar ama tam olarak ta bir anlam veremedim. Dün burada kar yağdı ve baya soğuk oldu aracı baya açık bir bölgede bıraktım çalıştıramadım bide.. Aracın resmini aşagıya ekledim Acıkçası arabanın huyunuda tam bilmiyorum bu araçta ne önemlidir nelere dikkat etmem gerekir. Kalkışında sorun yok canavar ama 2 ci viteste devir 4 binlerde ibre 40-50 km hız gösteriyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam sonucu yazarsanız sevinirim.

Ayrıca Burak yeni aldıgım için orjinal lastik ebatlarını bilmiyorum yeni lastiğin de ebatlarını bakıp hemen yazıcam suan işteyim araç yanımda değil aldıgımda bu şekilde aldım aracı saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam sonucu yazarsanız sevinirim.

Ayrıca Burak yeni aldıgım için orjinal lastik ebatlarını bilmiyorum yeni lastiğin de ebatlarını bakıp hemen yazıcam suan işteyim araç yanımda değil aldıgımda bu şekilde aldım aracı saygılarımla

abi normalde 13" kullanıyorlar ama ebat bilmiyorum, hayırlı olsun aracınız tekrar eksik göstermesi normal bende de 17" jant war 170ibre göstergesindeyken hesapladıgıma göre ( ki dogru orantı ile ) 187-188 falan yaptm, gidin rutin bakım yaptırın biraz daha kullanın aracınızı alıştıgınızda canavara dönüşücektir bence
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim yardımların için en kısa sürede anlayan bir ustaya götürüp sagına soluna baktıracagım aslında alırken çok tereddüt ettim ama suan aracımı seviyorum bir sorun çıkartmasından çekiniyorum sadece parça bulamama korkusu da var Allah kaza bela vemesinde gerisi kolay sayglarımla....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...