Jump to content

Mazda 323 Performans Sorunu Hakkında (90-94)

ceyhan.84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Teşekkür ederim yardımların için en kısa sürede anlayan bir ustaya götürüp sagına soluna baktıracagım aslında alırken çok tereddüt ettim ama suan aracımı seviyorum bir sorun çıkartmasından çekiniyorum sadece parça bulamama korkusu da var Allah kaza bela vemesinde gerisi kolay sayglarımla....

yedek parçacı sayfasında aradıgınız tüm parçalara ulaşabilirsiniz (teferruat zorlayabilir) mekanik aksamda hemen hemen tüm parçacılarda var ön takım amortisör vs tekrar güle güle kullanın
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 162
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ceyhan.84

9

• guntan_83

9

• ceto

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Arkadaşlar teşekküler ben aracı sanayiye çektim kafam takılacagına kmple bakıma soktum nasipse bugun akşam çıkacak araç gönül rahatlıgı ile binecegim. Herkese çok teşekkürler tekrardan saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orjinal lastik - jant ebatları: 175*70*13

büyük jant ve lastik o arabayı yorar. görüntü olarak güzel görünmesi hoşuna gidiyorsa performans kısmını düşünme. her ikisi de olsun diyorsan max. 195*50*15 jant-lastik tak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet haklısınız sanırım aracın biraz ağır gitmesinin başlıca sebebi bu artık fazla hız yapmıycaz arabayı devirli kullanıcaz. Bir hevese aldım aracı bu sorunları hiç düşünmemiştim.  Musatafa abi çok teşekkürler sizede. Aslında araç yavaş gitmiyor bana öyle geliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayrıca aracta eger lpg var ise haddınden fazla kapatılmıs bir karbrator aracın gaz yemesını cıddı bir sekilde engeller.

katılıyorum, ayrıca gaza sonuna kadar basıp aracın gitmediğini hissediyorsanız iyi bir tüp ayarı yaptırın derim
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler dediklerinizi dikkate alıcam ve buna göre sanayide bir takım bakımlar yaptırcam yarın ilk işim gaz ayarı olacak ve karburatörü bir kontrol ettiricem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi benim lastik ebatları 205x40x17 imiş şimdi baktım geldim baya fark var ya sizin dediğinizle benimkinin arasında

bende aynı ebat kullanıyorum yolda hiç esneme yapmıyor ön takım ve amortisörlere normal ebattan daha hızlı zarar veriyor ama satılık albenisi oluyor diye bıraktım öyle
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen hocam ya bide duruşu yetiyor :D çok sevdim aracı.. ya bugün yana yana triger üst kapagını aradım buldum ama 50 kagıt istediler

öyle insanlarla karşılasıcaksın ki türkiyede bu parça bi tek bende war alıcaksan 100lira almıcaksan ugrastırma diyen olucak :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Dostum aynı sorun bendede var maslak merser deki ismail abim teşhisi koydu avans vakumu bozuk olduğundan dolayı araç otomatik avans yapamıyor dolayısı ile hem gaz yemiyor hemde yakıt fazla tüketiyor.yenisi 250 civarında bişeymiş baktır bir avans vakumuna derim tabii baskı balata ve bujiler sağlamsa..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bugun gaz teli ve karburatör temizliği amaçla sanayiye gittim gaz telinin ayarı varmış onu hallettik sonra dedimki

Soru: Ustam lpg de normal devrinde çalışıyor ama benzinde bazen devir düşüp yükseliyor bi gün yolda kalsam benzinde götürmicek beni dedim

Cevap: Karbüratöründe pislik vardır sürekli sonuçta 19 yaşında araba ama büyük ihtimal karburatörün hava alıyordur lpg de sorun çıkmaz ama benzinde düzensinlik yapabilir boşuna masraf yapma dayan lpg ye bundan sonra arabanın huyunu değiştirme dedi

Vizede sorun çıkmazmış ama benimde canımı sıkıcam ilerleyen zamanda kendi kendime problem haline getiririm kuruntu yapa yapa bozarım o karburatörü.

Mazda karbüratörü almaya kalksam 200-300den aşşa okumicaklar o sebep ile ilerleyen zamanda weber karburatöre geçme düşüncem vardı bahanesi oldu.

Yarın karburatör temizlenicek genel durumuna bakıcaz, ardından benzin şamandırasını ve deposunu kontrol edicez  :krrsz: :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Temizlenince problem düzeldimi.Benzin depoda uzun süre kalıncada kalitesi düşüyor ve aracın benzinde düzensiz çalışmasına neden oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Temizlenince problem düzeldimi.Benzin depoda uzun süre kalıncada kalitesi düşüyor ve aracın benzinde düzensiz çalışmasına neden oluyor.

kullandıgım benzin en fazla 1 hafta beklemiştir, temizlenince kısmen düzeldi ama değişmesi gerekiyor sanırım yada ustanın beceriksizliği anlayamadım..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dostum hiç dokunma adamın dediği gibi bin lpg de. aracım benzinde de gitsin diyorsan ilk olarak karbiratör boğazından lpg mikserini söktüreceksin. bu arkadaş yaptırmıştı bide maliyetini sölese iyi olacaktı

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,17172.msg321431.html#msg321431

benzin yeterince havayla karışmıyor yakıt düzensiz yanıyor karbiratörün orasına burasına bant tıkaya tıkaya daha ne olabilirdi ki. bende de aynı sorun var. karbiratörlü olup bu sorunu yaşamayan yoktur sanırım. tofaş hariç tabi kömür atsan onuda yakar :D benzinle ilk kalkışta arabam yığılıyor abanıyorum pedala 1. viteste 3bini geçtikten sonra bir kaptırması var sorma benzine hasret kalmış :D sanki turbo var gibi. ama trafikte falan benzinle gitmesi zulüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

arkadaşlar 323 sedan düz yolda 140 km hızı geçemiyorum bu olay benzinde veya lpg de farketmiyo her ikisiylede deniyorum sonuç aynı daha önce 180 i görmüştüm neden böyle yapıyo anlamış değilim bu konu hakkında fikri olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gazı kısık olabilir, egzoz tıkalı olabilir, filtre tıkalı olabilir, bujiler arızalı olabilir, 3 piston çalışıyor olabilir, (gerçi vuruntuda olur ) olabilirde olabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...