Jump to content

Mazda 323 Performans Sorunu Hakkında (90-94)

ceyhan.84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 162
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ceyhan.84

9

• guntan_83

9

• ceto

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

• 3 hafta sonra ...

küçük sorunlardan bi demet de benden, tekerleklerde kasma olabilir, rot balanstan çıkınca bnm arabanın son hızı 15 km arttı, yağ,  yağ filtresi, hawa filtresi, lpg filtresi, baskı balata, emin değilim ama buji we kabloları olabilir,  tabi son söz aracı bire bir görecek bi ustanın..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

93 model mazda 323 sedan aldım araba 114 binde benzinli ilk el bir doktordan aldım. aracı olan arkadaşların tavsiyesi ile birazda tanıdık muhabbetiyle servise göstermeden aldım akşam deneyim diye şöyle biraz bastım 4 vites 100 e kadar iyi gitti zorla 120 yaptı devir saati 3500-4000 gibi devirlendi daha fazlası yok. moralim çok bozuldu  >:( temiz ilkel araç aldım diye sevinirken... belirsizlik içine düştüm derdi ne olabilir acaba ,tanıdık mazdacı tamircide yok

acil bişeyler yazarsanız sevinirim

Edit: konu başlığındaki küçük harfler düzeltildi. Yeni konu açarken ilk harflerin büyük olmasına dikkat edin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dip gaz yapmadım ama normal sınırlar içinde dahi bu aracın hızının 120 yi devrin de 4000 leri geçmemesini anlayamadım acaba çiftboğaz karbüratör varda ikincisi kapalımı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Arabada lpg varsa bir de benzinde deneyin diyeceğim ama lpg varsa hava girişlerini kısmen kapatırlar fazla hava girmesin diye. Lpg varsa da 1-mikser 2-kafa 3-gaz ayarı sebebiyle bunu yaşamış olmanız muhtemel.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg hiç takılmamış genelde sehiriçi kullanılmış ilk sahibi tarafından fazla da km yapmamış araba 114000 de motorun bu kadar açılmamış olması ihtimal olabilirmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayır....:)),,,gaza basarsın hız 100 ü geçmez devir 3500-4000 rpm; geçmiş olsun hocam. Yarın bir mekatronik belgesi olan ve bunu hakkıyla almış tercihan mazdadan anlayan bi ustaya gidiyorsun ve sanırım öncelikle bi debriyaj kontrolü sonra hava ve ateşleme-yakıt pompası sistemine bakıyor. Sorun bunlarda değilse basit bir sente ve sibop ayarıyla araban akşam üstü 170 km/h falan yapıyor.. ilk söylediklerimde sıkıntı bulamazlarsa illaha ki mazdadan anlayan birini bulun.. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayır....:)),,,gaza basarsın hız 100 ü geçmez devir 3500-4000 rpm; geçmiş olsun hocam. Yarın bir mekatronik belgesi olan ve bunu hakkıyla almış tercihan mazdadan anlayan bi ustaya gidiyorsun ve sanırım öncelikle bi debriyaj kontrolü sonra hava ve ateşleme-yakıt pompası sistemine bakıyor. Sorun bunlarda değilse basit bir sente ve sibop ayarıyla araban akşam üstü 170 km/h falan yapıyor.. ilk söylediklerimde sıkıntı bulamazlarsa illaha ki mazdadan anlayan birini bulun.. geçmiş olsun.

Doktorum, ben sana uzaktan başım ağrıyor desem bu kadar kesin konuşabilir misin ne olduğuna dair ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ibrahim

Malum aracın yaşı ortada benzin sıkıntısı yaşamıştım filtremin içi zift gibi olmuştu 10-15TL bişidir, birde hava filtresi dolmuşsa artık yeterli hava almadığı için yakıtın yanması da düşüyordur filtreyi söküp baktığınızda belli olur zaten, debriyaj ile alakası birşey değil gibi geldi 120 4ncu vites ama genede bir bilen görmeden birşey diyemeyiz. Araç karburatörlü olduğu için ihtimal dahilindeki şeyler bunlardan pek farklı olmaya bilir lpg de yokmuş zaten birde motor yağı çok eski ise özelliğini yitirmiştir zorluyordur belkide (kendi arabamdan biliyorum)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doktorum, ben sana uzaktan başım ağrıyor desem bu kadar kesin konuşabilir misin ne olduğuna dair ? :)

Sen ne diyosun Burak hoca; bu konuda resmen SSK doktoru gibi uzaktan teşhis koyar oldum:))...Hekime değil çekene sor sen:)))
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Metal be hocam bu... her türlü toplar kendini,,, tek sıkıntı zamanın olsun Allah kaza bela vermesin...bide yolunu kendinden emin işbilen bir ustaya denk getirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar ilginize çok teşekkürler söylediğiniz benzin ve hava filtrelerine can kurban onlar kolay neyse ankarada iyi bir usta araştırıyorum bulur bulmaz götüreceğim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

aynı dertten bende muzdaribim aracım 91 model 323 hatchback 16 inç 195 45 teker bulunmakta jant tamm arabayı yoruodur buyuk ıhtımal ama bu kadar etkılıyecegını dusunmuyorum 130 140 zor diyor bayır gordumuydu allah canını alıyor kkalede usta yok ankaraya goturup baktırmak ıstıorum yardımcı olursanız sevınırım :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...