Jump to content

Mazda 323 Performans Sorunu Hakkında (90-94)

ceyhan.84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 7 ay sonra ...
  • Yanıt 162
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ceyhan.84

9

• guntan_83

9

• ceto

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Aracın rampada çekmemesi neden kaynaklanır benim 91 modem 323 hb 1.5 GLX 183.000 de yağ yakıyordu yağı değiştirdim ve bor motor yağ katkısı ekledim yağ yakma olayı bitti gibi oldu performansı arttı birazdaha ama yinede videolarda izlediğim o canavar araç yok basında yırtarak giden araç göremiyorum bunun sebebi motor tamiri istemesimidir yoksa başka bir gaz yememe sorunu mu vardır. Birde geçen sanayiye başka bir iş için götürmüken arabayı arabanın motorundan bir tıslama sesi geldiğini farkettim ustaya sordum jikle bilmemnesi dedi bir plastik boru vardı sürekli içine ses çıkaracak kadar hızlı hava somuruyordu usta tuttu o borunun ağzına tıpa olsun diye vida taktı şimdi oradan somurmuyor ama bir hava somurma sesi gele yer daha var onuda sordum onuda sonra bakarız dedi. Fakat bu tıkama işlemini yaptıktan sonra aracın gidişinde biraz daha performans artışı olduğunu farkettim. Acaba benim düşüncemde haklımıyım yoksa tamamen hatalı bir düşüncedemiyim alakası yokmudur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Problemin kaynağını bulmak için önce motorun durumunu öğrenmek gerek, motora kompresyon testi yaptırıp bakın , değerler normal ise, demekki başka sebeplerden var, ve  bu konuda pek çok sebep söz konusudur, lpg kısılı olduğunda bile böle yapabilir, araba hava alıyodur belki , belki vakumlayıcılardan çalışmayan vardır, belki bir hortumu yanlış takmışlardır, her halükarda mazda dan anlayan bir ustaya gösteriniz, bütün alternatifleri kontrol etmelisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...