Jump to content

Tekleme Sorunu (Lantis - Familia)

yanarhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

12 dakika önce, Burak :

Benzin sistemi ile ilgili değil de ateşleme sistemi  ile ilgili diyelim. Eski aracımda ( 2004 Mazda6  ) LPG'de istediğim verimi alamıyordum, benzinde hiç problem yoktu. Servise kontrol ettirdiğimde buji kablolarında kaçak tespit etmişlerdi. Buji kablo değişimi ile sistem kendine gelmişti. Yani benzin bujiden geçen kıvılcımın çok kuvvetli olmasını beklemezken LPG böyle değil. Bu ve benzeri etkenlerin ve en önemlisi de devir aralıklarındaki mapping yani hangi devirde hangi miktar karışım gönderileceği bilgisinin doğru ayarlanmış olması gerekiyor.

Anladım.Tesekkurler  o zaman oncelıkle atesleme sıstemının kontrolunden baslayarak lpg filtresi/gaz ayarı ile devam ederek sureci başlatalım bakalım hadi hayırlısı 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaslar sorunlarım cozuldu.LPG sistemini arac uzerınde halı hazırda bulunan voltran denen bır markadan komple atıkere degıstıttırdım.

1-2bın devır altı tekleme

2-5bin devir ustu stop etme

3-Motor sogukken zor calısma.Yaklasım 20 sn  gaza sonuna kadar basarak mars basıyordum.Sımdı sadece kontagı cevırıyorum arac hemen calısıyor.

4-LPG de 35 kurus yakan aracım 20 kurusa dustu.

5-Hıssedılır derecede performans artısı gozlemledım.

Sonuc olarak butun sorunlarım cozuldu benzın sıstemınız saglıklı ıse ıyı bır LPG montajı ıle arac daha keyıflı bır hale gelıyor.

Bu ıslere kalkısmadan once bır arkadasım LPG ile ilgili soyle bır yorumda bulunmustu.LPG de sorun varsa corap sokugu gıbı ardı arkasına sorun bıtmez ama bır kere duzen tutturursan uzun sure arkada bakmadan kullanırsın demıstı.Bakalım gorecegız ınsallah dedıgı gıbı olur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...