Jump to content

1994 Model Mazda 323 HB ile İlgili Görüşleriniz

serkan306
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar uzun bir süredir aranızda yoktum. Ramazanın başından beri bazı olumsuzluklar yaşadım, foruma da giremedim doğrusu.

Şimdi yeni bir işe başladım,  ulaşım yönünden biraz ters olduğu için araçla gidip gelmem gerekecek, bu yüzden eve 2. bir araç şart oldu.

Maksimum 35.000 TL bütçem var, aslında Lantis düşünüyordum ama malum sitedeki ilanlar genelde çok kurcalanmış araçlar. Ben de çocukluk hayalim olan 1994 HB 323 alsam diye niyetlendim ama çok detaylı bilmediğim bir araç. Denk getirirsem otomatik de alabilirim ama otomatikler 3 ileri sanırım. Kullanımı hakkında tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Bilhassa @NoooFearrrr hocam fazlasıyla tecrübeli bu araç hakkında, tavsiyelerini beklerim. Aslında Ankara'da çok da temiz bir 323 var, ilan linki burada, bu araç ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Manuel olursa hem daha seri olur hem az yakar diyorum ama otomatik olursa da yeri gelir eşim de kullanır. Uzun yolda pek kullanmayacağım, genelde günlük 70 km işe gidiş gelişim olacak. LPG ile ilgili sıkıntı yaşatır mı? Karbüratörlü olması hasebiyle kışın soğukta LPG ile kolay çalışır mı? Geneli klimasız, çok fazla kesme biçme yapmadan makul bir şekilde klima taktırabilir miyim? Yoksa fanteziye kaçmadan başka modeller veya markalara mı yöneleyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

otomatikler 3 ileri serkan hocam.  sonradan klima taktırmak önceden bu işe girişmiş üyelerin tecrübelerinden anladığımız kadarıyla epey zor iş. klimalı başka modellere yönelmek en mantıklısı sanki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mehmet Özdemir :

otomatikler 3 ileri serkan hocam.  sonradan klima taktırmak önceden bu işe girişmiş üyelerin tecrübelerinden anladığımız kadarıyla epey zor iş. klimalı başka modellere yönelmek en mantıklısı sanki

Aslında klima bu araç için olmazsa olmazım değil, keyifle sürerim yine ama çok zor bir yöntemi yoksa yaptırabilirim diye düşündüm :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, Mehmet Özdemir :

bir üyemiz şöyle bir şeyden bahsetmiş ama ne kadar doğrudur bilmiyorum. eğer böyleyse kesmeye biçmeye gerek kalmadan halledilebilir

Aracı alırsam bir kurcalarım artık :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar konuya geç dahil olduğum için kusura bakmayın tatile memlekete gitmiştim oradanda pek baglanamadım siteye.

Öncelikle mazda 323 hb iyi bir araçtır 2011 yılından beri kullanmaktayım bende oto vitesi var, 3 ileridir  ve çok memnunum bugüne  kadar masallah kazasız belasız kullandım bütçeniz çok iyi 35.000 tl ye çok daha üstün klimalı araçlar alabilirisiniz ama illa 323 alcaksanız ben size orjinal klimalı almanızı öneriyorum sonradan takmak biraz sıkıntılı oluyor, klimayı zaten cıkma alıyorsunuz montajını yapmak için ön göğsün sökülmesi gerekiyor yani pek çok zahmet ve masrafı oluyor randıman vereceğide muamma tabii benim arabamda klimasız ve taktırmak için pekçok fırsatım oldu ama aracı söküp dagıtmak istemedim. 

Bneim aracım lpgli ve doğunun en sert iklimlerinde ve soğuklarında kullandım bir sorun yaşamadım.

Ankaradaki araç temiz bir araç fiyatıda temizliğine göre idare eder ama lpg siz lpg masrafınada 2000 dersen 27.000 bine sana mal olur bu fiyatada pek çok klimalı üst model alabilirisin tabii arabanın meraklısı değilsen.

Lantisi öneriyorum oto vitesi 4 ileridir çift enzaktirikli enjeksiyonlu  doch motor vardır üstünde her bakımdan seni memnun eder klimalı olanları hayli fazla rahatlıkla bu bütçeyle temiz bir tane alabilirisin, tercih senin tabiki hayırlısı olsun.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
01.09.2019 at 15:46, NoooFearrrr :

Arkadaşlar konuya geç dahil olduğum için kusura bakmayın tatile memlekete gitmiştim oradanda pek baglanamadım siteye.

Öncelikle mazda 323 hb iyi bir araçtır 2011 yılından beri kullanmaktayım bende oto vitesi var, 3 ileridir  ve çok memnunum bugüne  kadar masallah kazasız belasız kullandım bütçeniz çok iyi 35.000 tl ye çok daha üstün klimalı araçlar alabilirisiniz ama illa 323 alcaksanız ben size orjinal klimalı almanızı öneriyorum sonradan takmak biraz sıkıntılı oluyor, klimayı zaten cıkma alıyorsunuz montajını yapmak için ön göğsün sökülmesi gerekiyor yani pek çok zahmet ve masrafı oluyor randıman vereceğide muamma tabii benim arabamda klimasız ve taktırmak için pekçok fırsatım oldu ama aracı söküp dagıtmak istemedim. 

Bneim aracım lpgli ve doğunun en sert iklimlerinde ve soğuklarında kullandım bir sorun yaşamadım.

Ankaradaki araç temiz bir araç fiyatıda temizliğine göre idare eder ama lpg siz lpg masrafınada 2000 dersen 27.000 bine sana mal olur bu fiyatada pek çok klimalı üst model alabilirisin tabii arabanın meraklısı değilsen.

Lantisi öneriyorum oto vitesi 4 ileridir çift enzaktirikli enjeksiyonlu  doch motor vardır üstünde her bakımdan seni memnun eder klimalı olanları hayli fazla rahatlıkla bu bütçeyle temiz bir tane alabilirisin, tercih senin tabiki hayırlısı olsun.

Estağfirullah, ben de biraz geç cevap veriyorum. Limiti biraz daha yukarı çekip daha modeli, mümkünse otomatik, düşük kmli araç alalım diye karar verdik. 2006 model 141.000'de Lancer otomatik aldık. İlk sahibinden, servis bakımlı, boyasız olunca üstüne atladım resmen. Aracı bu hafta başında aldım, 323 hayalim başka bahara kaldı gibi şimdilik :) Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...