Jump to content

Bir Garip Ekspertiz (Dolandırıcılık) Hikayesi

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

aşağıdaki videoda görülebilecek olaydır. video 10 dakika, sıkılırım ben bundan demeyin, her dakikasında başka bir rezilliğe şahit olacaksınız.

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu olayın devamı da var. Bu arkadaş araçtan kurtulmak için aldığı galericiyi arıyor geri alır mısın diye. O da ben almam ama aracı isteyen başka biri vardı ona 5.000 TL aşağısına verirsen alır diyor aynı şehirde. Aracı alan arkadaş da  şehir dışına tekrar çıkarmak için baya  masraf yapıp aracı götürmek için yola çıkıyor. Yolda bunlar tekrar konuşuyorlar ve 3.000 TL daha düşürüyorlar orasına burasına takılarak. Adam da lanet olsun kurtulmak için tamam diyor. Aracı çok büyük zararla satıyor sonrasında bu adamlara. Aracı alanlar da zaten aynı kişilermiş.

Ve 15 gün sonra araba tekrar ilana çıkıyor ve aynı video dakı muhabbetleri başka bir alıcıya yapıyorlar. Ve aracı tekrar satıyorlar. Son alan arkadaş da youtube da bu videoya denk geliyor ve bakıyor ki elinde ki araç. Olay şuanda mahkemelik... 

Başka bir expertiz yaptıkları araca ait videonun sonunda bahsediyor bu durumu Tarcanlar Oto. Alan kişi de videoya yorum kısmında anlatıyor durumu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

videodaki arkadaş bir avukattan ve dava açacağından bahsediyor. demek ki işin hukuki boyutları epey zorlayıcı, hiç uğraşmamış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen uzun yıllar mahkemede sürünmektense satıp kurtulmuş. Zaten bunu iyi bildikleri için de ikinci kez de aracı başka birine rahatlıkla satmışlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu aracı kazadan sonra bakkal mı toplamış acaba ? Cinayete teşebbüs değil mi bu Allah aşkına ? 

Emniyet kemerindeki dirençler ne işe yarıyor ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Burak :

kemer uyarı vermiyor, ecuyu emniyet kemeri bağlıymış gibi kandırıyor. aynı şeyi hava yastığı için de yapmışlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mehmet Özdemir :

kemer uyarı vermiyor, ecuyu emniyet kemeri bağlıymış gibi kandırıyor. aynı şeyi hava yastığı için de yapmışlar

Sanırım hava yastığı ile kemer ilintili olduğu için .

Yalnız arabanın altı falan içler acısı. Bırak yola çıkmayı, hurdalığa gidecek hali yok arabanın

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Expertiz yapılıp öyle alınmış araç. O raporu vereni de satanı da sürüm sürüm süründürmek gerekiyor aslında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, volkanstars :

Expertiz yapılıp öyle alınmış araç. O raporu vereni de satanı da sürüm sürüm süründürmek gerekiyor aslında.

Ekspertiz yapılmamış, resmen çakılmış ama adamcağız da uğraşmamak için yine aynı adamlara satmak zorunda kalmış. Onlar da bir daha başkasına çakmışlar. Yatacak yerleri yok onların da işte haberdar değiller.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam bu satanlar şerefsizin en önde gideni. Şerefsizliği de geçtim, kul hakkı. Adam canında olabilirdi o arabayla uzun yolda. 

Ama bu alan arkadaş da ekspertiz yaptırırken hiç aracın altına bakmaz mı be kardeşim? Klima radyatör hortumlarının boşta olmasından, direksiyon pompasının öyle sallantıda durmasından da mı anlamazsın şüphelenmezsin? 
Güneydoğu Anadolu'dan araba alınmaz gerçekten. Sıfır Mercedes alıp da bakımlarına giden parayı düşünüp bakım yaptırmayıp satanların olduğu memleket.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Mutlu Tekir :

Tamam bu satanlar şerefsizin en önde gideni. Şerefsizliği de geçtim, kul hakkı. Adam canında olabilirdi o arabayla uzun yolda. 

Ama bu alan arkadaş da ekspertiz yaptırırken hiç aracın altına bakmaz mı be kardeşim? Klima radyatör hortumlarının boşta olmasından, direksiyon pompasının öyle sallantıda durmasından da mı anlamazsın şüphelenmezsin? 
Güneydoğu Anadolu'dan araba alınmaz gerçekten. Sıfır Mercedes alıp da bakımlarına giden parayı düşünüp bakım yaptırmayıp satanların olduğu memleket.

Ben dahil çoğu insan araçtan ne kadar anlarız ki? Bilmediğimiz bir aracın motor aksamına baksak, bir anormallik olsa bile orjinalinin o şekilde olduğunu zannederiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şahsen ben de bir ekspertize götürsem aracın altına girmeyi düşünmem. O parayı neden veriyoruz ki yoksa ? Götürmeden de zaten nasıl gireceksin, lift bulmak lazım.

Burada da adamın dediğine geliyoruz. Ekspertize götürürken araştırıp güvenilir birine gitmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akşam akşam izleyip sinirlerim hopladı...Nasıl bir vicdansızlıktır arkadaş, ağzımı bozdum akşam akşam..

Yuhhhh artık diyorum..😡

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, İlhan :

Akşam akşam izleyip sinirlerim hopladı...Nasıl bir vicdansızlıktır arkadaş, ağzımı bozdum akşam akşam..

Yuhhhh artık diyorum..😡

Pişkinlik de cabası daha düşük fiyata bir de aynı adamdan geri almışlar. Garibim de giden para olsun demiş el mahkum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

Pişkinlik de cabası daha düşük fiyata bir de aynı adamdan geri almışlar. Garibim de giden para olsun demiş el mahkum.

Bu memlekette 2.el otomobil alıp satmak gerçekten çok zor iş.

Malum benim araç atılık, ilkin kendim ilan verdim. 

Arkadaş o kadar detaylı teferruatlı yazdım ettim açıkladım..

Tuhaf tuhaf sorular, mesajlar..

5500 Nakit vereyim geri kalana 90 günlük çek vereyim diyenden sonra ilanı yayından kaldırdım. :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

5500 Nakit vereyim geri kalana 90 günlük çek vereyim diyenden sonra ilanı yayından kaldırdım. :D

Ondan sonra 90 gün uyku uyuyamazsın. 90 günden sonrası da garanti değil tabii 😜 Bakş Kardeşler candır, gerisi heyacan..

@Mazda_Ozan kime diyoruz aloo 😂🤣

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen vallahi Aykut-Necip Halit abi canlar...Sağ olsun ilgilendiler, ilgileniyorlar, uğraşıyorlar.

Kaldı ki Filo araç alımı için bile bana destek veriyorlar. Bayileri arayıp araç sorma-yönlendirme vs..

Sağ olsunlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11.09.2019 at 11:01, Burak :

Bu aracı kazadan sonra bakkal mı toplamış acaba ? Cinayete teşebbüs değil mi bu Allah aşkına ? 

Yeni nesil araçlarda yanlış bilmiyorsam SRS airbaglerde emniyet kemerleri aktif gergili sisteme sahip oluyor. Airbag patladığında takılı kemerlerinizin boşluğu bir miktar geri sarılarak sizi koltuğa yapıştırıyor ve kemer sizi sıkıca sararak kaza anında hareket etmenizi min. seviyeye indiriyor. Ancak kemerlerinizin çalışma prensibini incelerseniz hepsi tek kullanımlık ve bu tarz araçların komple kemer sistemi nerden baksanız 15-20 bin tl arası. Kimse bu paraları ödemek istemediğinden kemer sistemini kısa devreler yoluyla araç bilgisayarını kandırıyor. Zaten bu tarz ağır kaza yapan bir araba bi çok ülkede trafikten çıkarılıyor. Ama sanki bu araç bilerek böle bırakılmışta bu süreçte rolünü oynayan bi figüran gibi geldi bana. Resmen bu dolandırıcılık döngüsüne hizmet ediyor araç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Mustafa Y. :

Ama sanki bu araç bilerek böle bırakılmışta bu sürecin rolünü oynayan bi figüranı gibi geldi bana. Bu döngüye hizmet ediyor araç.

Vallahi olmayacak şey değil, böyleyse de şaşırmam.. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...