Jump to content

Google Family Link ile Ebeveyn Kontrolündeki Telefonlar

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Günümüzde çocukları telefondan uzak tutmak gerçekten zor. Özellikle akranlarının telefona sahip olması, abi veya ablalarının telefonları ellerinden düşürmemeleri ufaklıkların da isteklerini ateşliyor ve önü zor alınır bir duruma getiriyor.

Ben de uzun süre direndim ama bizim iki numaranın uzak bir okula (servisle de olsa) gidip geliyor olmasından dolayı eline mecburen bir telefon vermek zorunda kaldım. Çaresiz telefonu verip mümkün olduğunca kontrol etmeye çalışacağız diye düşünürken imdadıma Google Family Link yetişti.

Benzer bir uygulamayı bilgisayarda uzun zamandır kullanıyorum. Microsoft Aile olarak geçen bu uygulamada özellikle çocukların hangi gün ve saatler arasında bilgisayarı kaç saat/dakikaı kullanabileceği, hangi sitelerde gezindikleri , hangi uygulamaları kullandıkları çok güzel bir şekilde denetleniyor ve raporlanıyor. Bu özelliklerinden dolayı çok faydasını görüyorum ( özellikle de bilgisayar başında geçirilen sürenin denetimi konusunda) .

Benzer bir uygulamanın telefonlarda da var olduğunu düşünmediğim için hiç araştırmamıştım ( iPhone da hâlâ yok. Sonra neden sevmiyorsun bu iPhone'u diyorlar 😂 ) ama bizim ufaklığın telefonu düzgün kullanabilmesi için bir Google hesap açması gerektiğini fark ettiğimde hesap oluşturmak isterken Google da 13 yaşından küçükler için hesap oluşturma ile alakalı bir konu görünce ne kadar sevindim bilemezsiniz.

İçine girince kurulum ve yönetimin oldukça kolay, bu kolay ve basitliğine rağmen oldukça da etkin olduğunu fark edince de sizlerle paylaşmak istedim.

Google Family Link iki aşamadan oluşuyor.

1. Bir kişinin uygulamada aile kurması ( ebeveynlik görevi)
  2. Yeni oluşturulan veya var olan hesabın bu aileye dahil edilmesi.

Bu aşamadan sonra her iki telefona da Google Family Link uygulaması kuruluyor ve hesapların rol ve yetkileri ne ise onlar işlemeye başlıyor.

Çocuk telefonunda çok fazla bir şey yok sadece ufak bir yazılım ve bir kaç bilgi. Esas tüm olay ebeveyn telefonunda gerçekleşiyor ve yapılan tüm işlemler çocuk telefonuna gönderiliyor.

Şimdiye kadar gördüğüm özellikler ;

• Telefonun konumumu görüntüleme ( telefonun konum özelliği kapalı olsa bile uygulama uzaktan açıp belirliyor)
  • Çocuğun günlük etkinlikleri ( Hangi uygulamalarda ne kadar süre harcadığı )
  • O andaki kilit durumu ( Açık / Kilitli . Açık ise o anda kilitleyebilir, kapalı ise o anda açabilirsiniz )
  • Günlük sınırları ile ilgili durum ( Günlük ve saatlik kullanım sınırlarına göre durumu )
  • Uyku zamanı bilgisi
  • En son yüklenen uygulamalar
  • Cihaz Ayarları ( uzaktan telefonun bazı ayarlarını düzenleyebildiğiniz ekran )
  • Dilerseniz uzaktan telefonun ses çıkarmasını sağladığınız Ses Çal özelliği vb

Aklınıza hemen şu soru gelebilir ( ki benim de gelmişti )

Çocuk birisini telefon ile aramak istediğinde telefon süresi dolmuş veya kullanma saati dışına çıkmışsa ?

Problem değil. Kullanma kısıtları dışında her durumda çocuğu arayabilirsiniz. Aynı şekilde o da dilediği zaman istediği kişiyi arayabilir. Yani telefonu asli özelliğinde dilediği zaman kullanabilir ama bunun dışındaki özellikler için sınırları siz belirleyebilirsiniz.

Benim çok hoşuma gitti ve bundan faydalanmak isteyecek başkaları da olduğunu düşünerek bilgilendirmek istedim. Fırsat buldukça bu konuya bazı ekran görüntülerini de eklemeye çalışacağım.

Sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz 😉

Ebeveyn kontrollerinde bir kaç ekran görüntüsü 

Screenshot_20190916_103649.jpg

Screenshot_20190916_105243.jpg

Screenshot_20190916_103346_com.google.android.apps.kids.familylink.jpg

Screenshot_20190916_103505.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Mazda_Ozan :

Güzel bir uygulamaymış, peki şu an kullanıyor musunuz ?

Evet Necip kullanmaya başladım. Çok başarılı görünüyor. İlk fırsatta ebeveyn ekranından biraz görüntü paylaşacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Mazda_Ozan :

Ben ilgileniyorum. 

İlk mesajı güncelledim Necip. Tekrar hatırlatayım, çocuk telefonu iPhone ise bu uygulama çalışmıyor. Ebeveyn telefonu iPhone ise çocuk telefonunun kontrolünde sıkıntı yok ;

Çocuklar ve gençler için

Family Link, 7.0 (Nougat) ve sonraki sürümlere sahip Android cihazlarda çalışır. Android'in 5.0 ve 6.0 (Lollipop ve Marshmallow) sürümlerinin yüklü olduğu cihazlarda da Family Link kullanılabilir. Diğer ayrıntılar için Yardım Merkezimize göz atın.

Ebeveynler için

Ebeveynler Family Link'i, 4.4 (KitKat) ve sonraki sürümlere sahip Android cihazlar ile iOS 9 ve sonraki sürümlere sahip iPhone'larda kullanabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu da konum takip ekranı.

Ebeveyn programı açılır açılmaz çocuk telefonuna konum servisi açma komutu gönderiliyor ve güncel konum bilgisi alınarak  haritada gösteriliyor. 

Screenshot_20190917_084629.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlgilendirme icin tesekkurler.

Ben cocuklara  diyorum ki " okuldan gelince once isinizi halledin, disarida oynamak istiyorsaniz oynayin, disarida oynayacak kisi yoksa yatana kadar internet ve tv serbest."

Sadece online oyun yasak.

Su ana kadar bir zararini gormedim. Biri lisede, biri ortaokulda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, Lupara :

İlgilendirme icin tesekkurler.

Ben cocuklara  diyorum ki " okuldan gelince once isinizi halledin, disarida oynamak istiyorsaniz oynayin, disarida oynayacak kisi yoksa yatana kadar internet ve tv serbest."

Sadece online oyun yasak.

Su ana kadar bir zararini gormedim. Biri lisede, biri ortaokulda.

Rica ederim. Zaten yukarıda anlattıklarım 13 yaşına kadar geçerli. O zamana kadar çocuk sorumluluklarını öğrenecek ve artık kendi kararlarını verecek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...