Jump to content

Amazon Türkiye ile İlk Alışveriş Deneyimim - Huawei P30 Lite

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir süredir telefon arayışı içerisindeydim. Daha doğrusu telefona karar vermiş ( Huawei P30 - Lite ) Huawei Türkiye garantisine sahip uygun fiyat arıyordum.

Alışveriş sitelerinde ithalatçı garantili düşük fiyatlı telefonlar bulmak mümkündü ama sonradan dilim yanmasın diye biraz daha fazla ödemeyi kabul ettim. Mediamarkt, Teknosa, Vatan vb bir çok firmada ürün 2.999 TL iken bazı yerlerde 2900 ve hatta 2800 e yaklaşan fiyatlar vardı. Amazon Türkiye de 2800 lü bir fiyat gösteriyordu.

Yine de üşenmeyip çevremdeki telefoncuları gezdim, 2650 TL ye kadar fiyat buldum, tam alacaktım ama satıcı peşin para diye tutturunca ondan da vazgeçtim. Zaten çift fatura, başka müşteri ürünü olabilir, telefonu kapattırırlar gibi şeyler duyunca ondan da soğudum ve beklemeye başladım.

Cuma günü, neredeyse rutin haline gelen kontrollerimi yaparken bir de baktım Amazon Türkiye ürünün fiyatını 2696 TL ye indirmiş. Yani bulabildiğim en uygun fiyattan sadece ~50 TL yukarıda ve Huawei Türkiye garantili. 

Tabii nihai kararı vermek için esas telefonu kullanacak olan oğlumla haberleştik ve o da büyük heyecanla bu fiyata alalım dedi. Çocuk heyecanlı, günlerden Cuma ama olası kargo teslim tarihi (ücretsiz) en erken Pazartesi.

Siparişi verirken şu ibare dikkatimi çekti

Bedava kargo ile 16 Eylül Pazartesi tarihinde teslim alın.
1 saat 3 dakika içinde sipariş verip ödeme adımında daha hızlı olan teslimatı seçin ve yarın teslim alın.

( siparişi verirken saat 22:57 civarı idi ) . Önce çok pahalıdır diye düşünürken bir baktım sadece 7.90 e bu şekilde teslim alabiliyoruz.

Alışverişi tamamlama aşamasında Ekspres Teslimat'ı seçmeniz halinde siparişiniz İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'deki teslimat adreslerine gönderildikten sonra bir iş günü içinde, Türkiye'deki diğer şehirler için ise iki iş günü içinde, 7,90 TL kargo ücreti ödeyerek kargonuzu AGT ile teslim alabilirsiniz.

Hiç düşünmedim onu da ekledim ve siparişi verdim.

Amazon her aşamada hem email hem de sms ile çok düzgün bilgilendirme yaptı ve ek bilgi almamı gerektirecek hiç bir aşaması olmadı. Saat 23 civarı tamamladığım sipariş 2 saat sonra kargo tarafından teslim alınıp yola çıkmıştı. Saat 02:28 de teslimat merkezine ulaşmış, Cumartesi sabah 08.38 de de kargoyu teslim edecek olan arkadaşa zimmetlenmiş ve teslimat için yola çıkmıştı.

Kargo şirketinin sistemi ve Amazon ile olan entegrasyonu sayesinde kargomu taşıyan aracın o anda nerede ve teslimat adresine ne kadar uzaklıkta olduğunu harita üzerinden anlık görebiliyordum.

İlk başta 09-18 arasında teslim edilecek yazarken araç teslimat adresine yaklaşınca 2 saat içinde adresinizde olacağız demeye başladı. 

Daha da güzeli "Zili çalma, Komşuya teslim et" gibi seçenekler de mevcuttu.

Velhasılı kargom siparişimden sadece 13 saat sonra adresime teslim edildi. Bu da bugüne kadarki en hızlı alışverişim oldu.

Amazon kullanmak isteyenlere bu seçeneği de değerlendirmelerini tavsiye ederim 😉

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...