Jump to content

2019 Yeni Kasa Corolla İzlenimler

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

@Mutlu Tekir bu konuya yazmamışım, şimdi fark ettim. Sanırım diğer konuda hayırlı olsun demiştim. Tekrar hayırlı olsun. Güzel bir konu olmuş, bir yerden sonra da benim sınırımı aşmış , güzel güzel okuyorum sadece 🤣

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
22.10.2019 at 10:42, Burak :

@Mutlu Tekir bu konuya yazmamışım, şimdi fark ettim. Sanırım diğer konuda hayırlı olsun demiştim. Tekrar hayırlı olsun. Güzel bir konu olmuş, bir yerden sonra da benim sınırımı aşmış , güzel güzel okuyorum sadece 🤣

Sağolasın abi. Ne aşmış sınırını? Estağfurullah. 

Araçla ilgili izlenimlerime devam etmek istiyorum.

Belki 1950459. kez tekrar edişim ama araç beni çoook sakinleştiriyor. Agresifleştiğim zaman bile tekrardan sakinleştiriyor.  Açıyorum müziği ve trafik ne halde olursa olsun sakin sakin yol alabiliyorum. Bunda düşük deviri seven MDS nin etkisi de çoktur diye düşünüyorum. Üst devirlere çıkmak zorunda kalmıyorum. Araba gitmiyor gibi hissettirmiyor hiçbir şekilde. Düşük hızda 2000 devirde bile rahatlıkla yokuşları çıkabiliyor. 2012 passatın süspansiyon konforuyla benzer. Mazda 3 2010 modelle Gerede-Ankara arasında otobanda zıplayarak gittiğim yolu, Corolla ile zıplamadan, konforlu halıdaymışcasına gidiyorum. Çok fazla objektif veri değil ama en azından anlatmaya çalışıyorum. :) Kışlık lastik alayım bl dizel ve bm benzinli motion ile karşılaştırma gelecek.

Ses sistemi 6 hoparlörün etkisiyle benim için gayet tatmin edici. Metal tarzı gibi çok fazla sesin bir arada olduğu müziklerde kalite berraklık azalsa da, pop, club tarzı müziklerde berrak bir ses alabiliyor benim kulaklarım. Basslar da gayet yeterli geliyor. Zaten orta ses seviyesinde 10-15 dk müzik dinledikten sonra kafa kaldırmıyor.  :D

Arka sis ve geri lambaları ile stop lambaları ledmiş. Stopun led olduğunu biliyordum da geri ve sisin led olduğunu yeni farkettim. Bagaj kapağındaki park ampulleri ve plaka aydınlatmalar T10. 2 Takım iç aydınlatma için, 2 takım da plaka ve geri park için t10 led aldık mı, bir de ön fara Niken hir2 aldım mı tamamdır. İleride de sinyallerin tamamını lede çeviririm.

Yakıt tüketimi ise Mazdamla 13-13.5 lt (Fabrika verisi 9.8lt) yaktığım yerde Corolla (fabrika verisi 7.2lt) ile 9-9.5 lt yakıyorum. Şehiriçi koşullarım nedeniyle fabrika verilerinden %30 fazla yakıyorum.

Bu arada faiz indirimi nedeniyle baz modele talep çok fazla oldu ve bayilerde vision araç kalmadı.  Enterprise da Toyota ile 1000 araçlık hibrit filo anlaşması yaptığından, düşük donanım pek çıkmayacak gibi gözüküyor. 122bin tl ye sıfır corolla vision mds isteyen olursa aracı aldığım hacı amcanın iletişim bilgilerini verebilirim. Bayilerde 135 e kadar fiyat veren. Dream donanıma da 154 e kadar fiyat veren bayiler var. Boşuna piyasa arabası denmiyor gerçekten fiyatlar iyi artıyor. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hıbrıte lpg takmıslar Brc marka Cok az yakıyormus Youtubede vıdeosu var 

Ben bu son kasa Corollaları cıddı cıddı begenıyorum

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Mutlu Tekir :

Belki 1950459. kez tekrar edişim ama araç beni çoook sakinleştiriyor. Agresifleştiğim zaman bile tekrardan sakinleştiriyor.

Mazda MX-5'te de ben tam tersini hissetmiştim. İçimden bir canavar çıkmıştı. Hele bir de RX-8 maceram var ki doktorum @zoptrik anlatsın 🤣

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, Burak :

Mazda MX-5'te de ben tam tersini hissetmiştim. İçimden bir canavar çıkmıştı. Hele bir de RX-8 maceram var ki doktorum @zoptrik anlatsın 🤣

Evet yaaaa, o Mx-5 testtinde resmen ayrı bir kişiliğe bürünmüştün. :D

Ama abi olmaması mümkün değilki. Yani ben bile o gün, aracı senden alıp yanımda kızım olduğu halde. Çevre yoluna  bağlantıdan çıkmamla, en sol şeride kendimi atmam bir olmuştu...

Çok tehlikeli bir otomobil...İnsan olmadık şeyler yaptırıyor...Birde evli adam için ayrı bir tehlikeli. :D 

• Beğen 1
  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Mutlu Tekir :

Işte o nedenlerle mazda tehlikeli araba. Adamlar o yüzden turbo koymuyorlar. :D

BM kullandın mı bilmem de BL'ler gibi hiperaktif değil BM'ler. Daha akıcı, daha doğrusal. Sakin kullanıma teşvik var Corolla gibi. 

Hatta 182hp'lik Cvt turbo Civicler bile öyle, basmayayım aksın gitsin istiyorsun araba. O eski benzinle gargara yapıp ikide bir arabayı öne atlatıp duran, sürekli kavrama kaçırıp tork katlayan tam otomatikler geçmişte kaldı, süt gibi gidiyor artık araçlar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Birde evli adam için ayrı bir tehlikeli.

MX-5 e iki evli binersen çok sıkıntı değil de yalnız binersen sorun 😂

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Leanback :

BM kullandın mı bilmem de BL'ler gibi hiperaktif değil BM'ler. Daha akıcı, daha doğrusal. Sakin kullanıma teşvik var Corolla gibi. 

Hatta 182hp'lik Cvt turbo Civicler bile öyle, basmayayım aksın gitsin istiyorsun araba. O eski benzinle gargara yapıp ikide bir arabayı öne atlatıp duran, sürekli kavrama kaçırıp tork katlayan tam otomatikler geçmişte kaldı, süt gibi gidiyor artık araçlar. 

Crv de öyle uçan halı yemınle lastık yere değmiyor sankı Honda Airlines

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Burak :

Tanıdığım en sakin insanlardan olan Burak abiyle e5 de gazladık. Tabiki sırayla ben veUfuk kullandık rx8 i. Burak abi sınırlarını gördü, E5 de kokpit koltuğunda kendi denedi. En son Ufuk yolcu tarafının tutamağına tutunmuş gözlerini kapatmış son duasını ediyormuşçasına hayattan bezmişti son makasta. Sanki bir canavar çıkmışçasına gazladı @Burak abi bu gözler şahit :D @Zealot 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Leanback :

BM'yi Ediz hocanın aracını kullandım. Güzeldi o da. Ama ne kadar çok beygir o kadar iyi bence artık. Keşke 180 lik 1.5turbo cvt civicleri alsak da hep 1500-2000 devirde dolansam. :)

BL'nin sıkıntısı 4 ileri otomatik olmasından kaynaklı, gitmesini istiyorsun gaza basıyorsun gitmiyor, daha çok gaza basıyorsun, daha çok devir yükseliyor, devir redline olunca  Burak abinin mx5 kullandığı gibi gaza geliyorsun. :D 60bin km. subaplar bana iyi dayandı.

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, Mutlu Tekir :

BM'yi Ediz hocanın aracını kullandım. Güzeldi o da. Ama ne kadar çok beygir o kadar iyi bence artık. Keşke 180 lik 1.5turbo cvt civicleri alsak da hep 1500-2000 devirde dolansam. :)

BL'nin sıkıntısı 4 ileri otomatik olmasından kaynaklı, gitmesini istiyorsun gaza basıyorsun gitmiyor, daha çok gaza basıyorsun, daha çok devir yükseliyor, devir redline olunca  Burak abinin mx5 kullandığı gibi gaza geliyorsun. :D 60bin km. subaplar bana iyi dayandı.

Ben ultra sakin insan, e200’den astraya, superb’den corolla’ya kadar çok çeşit araç kullanan insan, bl’nin koltuğuna bindiğim gibi olmadı hiçbirinde. Araç gerçekten agresif yapıyor insanı. Dün yine Kendimi tutamadım, benzine alıp otoyol’da 4000+ devirle kullandım. 

Buna sebep olan En önemli etmen bence düşük torpido göğüs kısmı, yola hakimiyet, direksiyon vites yerleşiminin kombinasyonu. 

bir çok araçta otomatik vitesi manuele alınca vitesi ileri ittirince yükseltiyor. Mazda da geri çekince. İvme kuvvetiyle aynı orantılı. Bu bile sürüş psikolojisine direkt etki yapıyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Otomatik bagaj açma.

Kaput altı yalıtım

Ama gözünü seveyim bilinçli Mazda kullanıcılarının. Corolla ele ayağa düşmüş vallahi de billahi de. Otomatik bagaj kaldırma yayı uygulaması videosuna ne işe yarıyor bu diyen mi ararsın, 120 km hızla 4.3 litre ortalama tutturduğunu iddia eden mi ararsın, yoksa kulak çınlaması nedeniyle lpg bitme sesini duyamadığını söyleyen mi? Ya da camın fitilini temizlemediği için gıcırtı sesinin sebebini soran mı, 5500 tl ye yetkili serviste lpg taktırayım mı diye soran mı? Megane 1.3 TCE ile Corolla arasında kalana megane ı kötüleyen, megan alan adamın corolla grubunda ne işi var diye hesap soran mı ararsın? 

En bombası da, araçta anahtar üstünden bagaj tuşuna basılı tutarak ve yakıt kapağı butonunun yanındaki bagaj butonundan bagajı açabilmenin dışında bir de bagaj üstünde buton olduğunu aracı almasından 3-4 hafta sonra farkeden.....

Valla gına geldi... Şu Google'ı boşa kurmamışlar, kullanım kitapçığını boşa koymamışlar, ama ne araştırıyor insanımız, ne de okuyor. Valla yazık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bagaj efsane olmuş 

Çok ilginç bi şey farkettım Mazdaların antıfırızi yeşil Fl22, Hondanın sıfır araçları mavi renk, Toyota kırmızı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, ozgur35 :

Bagaj efsane olmuş 

Çok ilginç bi şey farkettım Mazdaların antıfırızi yeşil Fl22, Hondanın sıfır araçları mavi renk, Toyota kırmızı

Sağolasın Özgür, facebook grubunda gördüklerimden sonra artık gına geldi. Aracın motoru, 2. eli iyi olmasa valla çekilmez sürekli pişti olmak, bu tür araştırmayan tiplerle aynı araca binmek. :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mutlu Tekir :

Sağolasın Özgür, facebook grubunda gördüklerimden sonra artık gına geldi. Aracın motoru, 2. eli iyi olmasa valla çekilmez sürekli pişti olmak, bu tür araştırmayan tiplerle aynı araca binmek. :D 

Mazdacılar da fazla araştıyor abi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, ozgur35 :

Bagaj efsane olmuş 

gıda boyası :) 

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...