Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Multimedya Arızası ve Mazda'dan Soğumam

ilki
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

55 dakika önce, ilki :

hocam merhaba paylaştığınız tweak'ı kurdum. dediğiniz gibi dokunmatik çıldırması sona erdi. ekranım dokunmatik değil artık. ancak halen tepkilerde yavaşlık var. örneğin kontrol tuşundan sağa doğru çevirdiğim zaman bir süre tepki vermiyor 4.-5. denememden sonra sağa geçiyor. sonra birden normal devam ediyor. genel bir kasıntılık ve tepkisizlik var. bazı zamanlar 4-5 kere deneyince sağa sola geçiyor. sanırım yeni ekran alma zamanı geldi ne dersiniz?

hocam sizin bahsettiğiniz ekran da güzel görünüyor. bu çılgınlığa değer mi? bunu nerede taktırabilirim? tarahumara hocam bunu da yapabilir misin :)

saygılar.

Sistemi resetlemeyi denediniz mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mutlu Tekir :

Sistemi resetlemeyi denediniz mi? 

evet hocam denedim. 3 tuşla yapılan reseti denedim. değişen birşey olmadı. ekran tabiri caizse afedersiniz "aptal" gibi çalışıyor. neden benim başıma geldi anlamlandıramıyorum da. ekranı söküp dokunmatik kısmı çıkarayım bari. ama nasıl çıkarırım bilemiyorum. bu arada çok meşgul ettim tekrar sizlerden af diliyorum. belki ileride sorun yaşayabilecek arkadaşlara fikir olur buradaki deneyimler.

çıkma ekran işine girecek gibiyim hocam çinden gelecek ekranı denemek sanki riskli gibi geldi şu an.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Tarahumara :

Eğer navigasyon kartı takılıysa onu çıkarıp bir de öyle deneyin. En azından dokunmatik sorununuz çözüldüğüne sevindim. Dokunmatik yazılımsal olarak kapalı ama hala ekran dokunmaya devam ediyor. Yavaşlığın sebebi hala bu olabilir. Tamamen devre dışı bırakmak için bir yöntem de ekranın arkasındaki dokunmatik data kablosunu çıkarmak. Bunu da bir deneyebilirsiniz. Ya da hiç uğraşmadan sökülmüşken yeni ekranı takabilirsiniz. 

Android çin malı cihaza gelince, bunu takması o kadar basit değil. Üst kısım görece kolay sayılır fakat, tuşların olduğu yere, klima kontrolleri arkasından ve vitesin altından kablo çekmek gerekiyor. Konsol kısmının da sökülüp, orjinak tuş takımının değişmesi gerekiyor. Eğer bu yolu izlemeyi düşünüyorsanız bir elektrikçide yaptırabilirsiniz. Söküp takma işlemi biraz dikkat gerektiriyor. 

Carplay kiti takarken uğraştırmıştı biraz beni.

IMG_20190123_154636.thumb.jpg.a6b848e42d9d6f04078e3b69ee0763d0.jpg

hocam siz ameliyat yapmışsınız ben korkumdan anahtar pilini değiştiremiyorum :) emeğinize sağlık gerçekten, arabanız çok şanslı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, ilki :

evet hocam denedim. 3 tuşla yapılan reseti denedim. değişen birşey olmadı. ekran tabiri caizse afedersiniz "aptal" gibi çalışıyor. neden benim başıma geldi anlamlandıramıyorum da. ekranı söküp dokunmatik kısmı çıkarayım bari. ama nasıl çıkarırım bilemiyorum. bu arada çok meşgul ettim tekrar sizlerden af diliyorum. belki ileride sorun yaşayabilecek arkadaşlara fikir olur buradaki deneyimler.

çıkma ekran işine girecek gibiyim hocam çinden gelecek ekranı denemek sanki riskli gibi geldi şu an.

Bende BM kasa olmadığından bilmiyorum Fabrika Ayarları na döndürmekten bahsediyordum.

Yurtdışı forumlarda dokunmatik kaynaklı problemlerin araç sürerken ekran dokunmatiğinin kapanması nedeniyle olmadığını, araç durunca geri sıkıntının başladığını söylemişler. 

Bir kişi telefonunu usb den şarj ediyormuş. Bu alışkanlığından vazgeçince ekran da düzelmiş.

Eğer telefonla eşleştiriyorsanız resetleme sonrası hiç eşleştirmeden deneyin bir de. Usb bellek takılıysa çıkarın.

Güncelleme hiç yapılmadıysa yeni versiyona güncellemeyi deneyin. Bu sayede çözen birkaç kişi var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Tarahumara yine son noktayı koymuş. Eline sağlık kardeşim. Konu sahibinin yaşadıkları gerçekten üzücü ve mazda dan pek beklemediğimiz şeyler. Basit çözümleri olan arızaların yetkili serviste giderilmeye çalışılmaması en azından yol gösterilmemesi de garip. Bir şekilde hak verilebilir, servis ekranı veya aynayı söküp içindeki zamazingoyu değiştiremez, yenisini takmak zorunda. Bunlar servis manuellerinde bu şekilde yazar ve standardı korumak için bunlara uymak zorundalar. En azından yol gösterebilir, ekspertiz ücreti karşılığı bile olsa direk arızayı söyleyebilirlerdi. Hatta daha da iyisi, iyi niyet garantisiyle değişim olabilirdi. Çünkü dediğim gibi bu kadar arızanın bir araçta olması mazda da beklenmedik bir durum. Sizin kızdığınız sanırım "nasıl olsa değiştirmeyecek gitsin sanayiye uğraşsın" yaklaşımı doğru mu sezmişim? 

Problemlerin çözüldüğüne sevindim. Ömer (tarahumara) kardeşim ne diyorsa ne olduğuna bakmadan altına imzamı atarım. Emin ellerdesiniz. Geçen buluşmada bu kodlar vs. hakkında uzun uzun konuştuk kendisiyle. Konuşmanın tadı damağımda hala. :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar bugün şöyle bir parça buldum internetten sadece bu parça yeterli mi sizce? usta bu resmi atmış.neye dikkat etmem lazım?

D94FEC1E-419F-493F-AFE6-9D3D7B91BF5C.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Tarahumara :

Yeterli evet. Ne kadar istiyor bu ekran için? 

2500 istiyor. bunu taktırmamda yardımcı olur musun hocam haberleşsek?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, ilki :

https://zapchasti.lviv.ua/product/8561111645/

Ukraynada 650 TL çıkmacılarda onlarda Polonyadan getiriyorlar sipariş üzerine.....

Buda cam açma düğme takımı... 315 TL

https://zapchasti.lviv.ua/product/7840423711/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Sergio_01 :

https://zapchasti.lviv.ua/product/8561111645/

Ukraynada 650 TL çıkmacılarda onlarda Polonyadan getiriyorlar sipariş üzerine.....

Buda cam açma düğme takımı... 315 TL

https://zapchasti.lviv.ua/product/7840423711/

hocam güven problemi olmaz ise düşünülebilir tabii ki deneyen alan oldu mu acaba? siz nasıl buldunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, ilki :

hocam güven problemi olmaz ise düşünülebilir tabii ki deneyen alan oldu mu acaba? siz nasıl buldunuz?

Ben Ukrayna Kievde yaşıyorum... Bu siteden 5 defa çıkma parça sipariş verdim hepside fotoğrafta neyse parça aynı şekilde geldi hiçbirindede problem yaşamadım.... Ama tabi her zaman bir soru işareti oluyor tabikide....

Polonyadan böyle parçalarını bulabileceğiniz bir sitede var direk türkiye kargo olarak sipariş verebilirsini satıcıyla anlaşarak....

Sitede direk parça numarası olarak aratırsanız kolayca bulabilirsiniz....

https://allegro.pl/

Ekran :

https://allegro.pl/oferta/ekran-nawigacja-bhs3669c0k-mazda-3-bm-13-16-8482239362

https://allegro.pl/oferta/nawigacja-wyswietlacz-bhp1611j0d-mazda-3-bm-13-17r-8381022509

Cam Düğme takımı

https://allegro.pl/oferta/panel-przelacznik-mazda-3-iii-2013-bhr966350-8272174032

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, ilki :

Olurum elbette ama rakam çok uçuk. Bir dokunmatik için bu rakamı vermeyi göze alıyor musunuz? Sergio_01 arkadaşın dediği gibi yurtdışından çok daha ucuza alınabilir. Çıkmacı abi biraz uçmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler, bu konuyu silmeyeceğim ileride bu sorunu yaşayan arkadaşlar da faydalansın diye. öncelikle uğraşlarıma rağmen lehçe bilmediğim için siteyi ingilizce yapıp sipariş geçemedim. mobilde çok uğraştım ama dili değiştiremedim. el mahkum bir nebze pazarlıkla ekranı alıp- aracı yaptırıp satacağım. zira bu halde alıcısı da malum sebepten bulmak zor. ekran donma problemi devam ediyor. renault’a gittim aracıma 80k fiyat öneriyorlar ekranı tamir ettirmem koşuluyla, sıfır araç alacağım sanırım.artık mazda’ya elveda zamanı benim için. ha şunu da demeden edemeyeceğim, geçen honda civic test sürüşüne katıldım, inanın sürüş zevki olarak kendi arabamdan geride diyebilirim. ama işte gülü sevdik dikeni battı bize biraz. saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, zoptrik :

2500 ü vermeyin. Gerekirse dokunmatik filmi plaketten ayrılır. Dokunmatiksiz kullanırsınız. 2500 ü duyunca içim cız etti. Yazayım dedim. 

Filmi paketten ayırmaya gerek yok aslında. Dokunmatiğin ekrandan, medya ünitesine giden ribbon kablosu var. Şu yassı kablolardan. O söküldüğünde de işlev dışı kalıyor. Karar arkadaşın elbette.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ekran kendiliğinden düzeldi gibi. ama hala temkinliyim. 3 gündür nazar değmesin.  birimizin duası kabul gördü sanırım :)

gelişmeleri yazacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.10.2019 at 21:37, ilki :

ekran kendiliğinden düzeldi gibi. ama hala temkinliyim. 3 gündür nazar değmesin.  birimizin duası kabul gördü sanırım :)

gelişmeleri yazacağım.

Benim ekran da (2014 may) kendi kendine oynuyor, favor ekliyor, arama yapıyor ....açıkçası kafayı yedi :) bekliyorum belki düzelir ama sabahın köründe rehberden arama yaptı rezil olduk :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
14.10.2019 at 21:37, ilki :

gelişmeleri yazacağım.

herhangi bir gelişme var mı?

18.10.2019 at 13:56, mcagris :

Benim ekran da (2014 may) kendi kendine oynuyor, favor ekliyor, arama yapıyor ....açıkçası kafayı yedi :) bekliyorum belki düzelir ama sabahın köründe rehberden arama yaptı rezil olduk :)

servise gidip servis bülteni sordunuz mu?

Bu arada benim araç da 2 gündür ara ara kendiliğinden dokunmaya başladı.  Hemen çözüm kısmına baktım. @Tarahumara arkadaşın dediği gibi dokunmatik ekranın filmini sökecem bu olay ilerlemeye devam ederse. Şimdilik 2 kere oldu inşallah artmaz. Bu sorunu yaşayan olursa çözüm için video buldum onu ekliyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...