Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Multimedya Arızası ve Mazda'dan Soğumam

ilki
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Versiyon 56. Ama tweak kurulamadı usb yi okumadı bile. Başka usb ile tekrar deneyeceğim. Şuan aklıma ekranı söküp dokunmatik bandını sökmek geliyor. Youtube de yapanlar olmuş detaylı anlatıyorlar. Sanırım başka çözüm yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

başka usb ile tweak kurabildim touch screen disable etti şuan sorun yok gibi bakalım ilerde ne olacak, gerekirse dokunmatik bandı ekrandan sökebilirim. umarım tekrar yaşanmaz bu sorun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, lkuvvetmira :

başka usb ile tweak kurabildim touch screen disable etti şuan sorun yok gibi bakalım ilerde ne olacak, gerekirse dokunmatik bandı ekrandan sökebilirim. umarım tekrar yaşanmaz bu sorun. 

Sürümünüzü güncellemediğiniz sürece yaptığınız bu tweak işlemi devreden çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Tweaks sorunu tamamen çözmedi. Sadece dokunmatiği iptal etti bazı karışıklıklar düzeldi ancak araç dururken joyistikte kasma devam ediyor. Araç hala ekrana basma hissettiği için joyistik hareketi geç algılıyor.
Mazdarevodan izlediğim videolar ile konsol sökme kararı aldım ve söküp dokunmatik kablosunu yuvasından çıkardım.
Şuan araç durur halde iken joyistik kasmıyor net akıcı bakalım böyle devam edecek mi.

IMG_20200711_163341.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 günlük kullanım sonucu net bir şekilde sorun çözüldü. Bu sorunu yaşayanlara tavsiye ediyorum. Dokunmatik bandını soketten çıkardım ve joyistik akıcı çalışıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.07.2020 at 11:38, lkuvvetmira :

3 günlük kullanım sonucu net bir şekilde sorun çözüldü. Bu sorunu yaşayanlara tavsiye ediyorum. Dokunmatik bandını soketten çıkardım ve joyistik akıcı çalışıyor.

Hocam selamlar. 

Ben de 4 ay önce aldığım araçta aynı sorunu yaşadım. Alırken fark etmedim çünkü düzgün çalışıyordu sahibi de söylemedi. Hemen akşamında problemi görüp internette araştırdım ve yukarıda bahsedilen yazılımla iptal etme yöntemini uyguladım. Ama sizde de olduğu gib bazen geç tepki verme sorunu var. Bahsedilen garanti uzatma bülteni için Herter yetkili servisini aradım ama bilgileri yoktu ve garantiden değişim olmaz dediler.  Eğer çok zor değilse dokunmatik kablosunu çıkarmak istiyorum ben de . Siz nasıl yaptınız yol gösteren video link var mı elinizde? Çok da anlamıyorum elektronik işlerinden o yüzden bir soruyum dedim. 

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...

Vay arkadaş bu problem yüzünden ben de arabayı satacaktım neredeyse sonra Kanada’ya gelmeye karar verdim 😂 Şaka bir tarafa böyle bir markada böyle global bir sorun çıkması bunun üstüne yayınlanan bültenden maalesef bizim ülkemizdeki servisler haberdar olmaması ve üstüne eşek yüküyle para istemesi ne acı. Ben de araştırmalarım sonucu dokunmatik bandını sökmeye karar vermiştim ama öyle bir yeteneğim olmadığı için açıkçası cesaret edememiştim. Aracı şimdi babam kullanıyor ve öyle bir sorun olmadığını söylüyor ama sanırım çok dikkat etmedi veya ben gidince normale döndü 😂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhaba ,

Aynı sorundan benim aracımda da var tweak yüklemek istedim ancak link ölmüş. Ekranın nasıl söküleceğine dair link paylaşabilir misiniz? 

Bide aşağıdaki linkte ekran dokunmatiğinin yedeği var acaba işe yarar mı? ne dersiniz?

https://tr.aliexpress.com/item/1005002235905962.html?spm=a2g0o.productlist.main.41.65e056e6OeeZaP&algo_pvid=f61d62da-d337-4630-9eba-1da7516186c4&algo_exp_id=f61d62da-d337-4630-9eba-1da7516186c4-20&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000019505252229"}&pdp_npi=2%40dis!TRY!474.79!223.15!!!!!%402122443916700834137412392d0746!12000019505252229!sea&curPageLogUid=9ORGSfguB1O9

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, ali_daggecen :

Merhaba ,

Aynı sorundan benim aracımda da var tweak yüklemek istedim ancak link ölmüş. Ekranın nasıl söküleceğine dair link paylaşabilir misiniz? 

Bide aşağıdaki linkte ekran dokunmatiğinin yedeği var acaba işe yarar mı? ne dersiniz?

https://tr.aliexpress.com/item/1005002235905962.html?spm=a2g0o.productlist.main.41.65e056e6OeeZaP&algo_pvid=f61d62da-d337-4630-9eba-1da7516186c4&algo_exp_id=f61d62da-d337-4630-9eba-1da7516186c4-20&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000019505252229"}&pdp_npi=2%40dis!TRY!474.79!223.15!!!!!%402122443916700834137412392d0746!12000019505252229!sea&curPageLogUid=9ORGSfguB1O9

merhaba tekrardan bu videoyu buldum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhabalar. Dünden beri aynı sorunu yaşamaktayım maalesef.

Ekranda sürekli bir hareketlilik ve bu sebeple ekranda kasma meydana geliyor.

Eski sürüme sahibim fakat link çalışmıyor  nerden bulabilirim.

Son olarak en kolay kalıcı çözüm nedir uygulayan bilen yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.12.2023 at 16:11, sinan86 :

Son olarak en kolay kalıcı çözüm nedir uygulayan bilen yardımcı olursa sevinirim.

Bende  de vardı aynı problem. En garanti ve kolay çözüm konsolu açıp dokunmatik kablosunu çıkarmak. Gözünüzü korkutmasın kendiniz yapabilirsiniz yukarda videoları vardı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
16.12.2023 at 16:11, sinan86 :

Merhaba, benim aracımda da aynı problem vardı. Anladığım kadarıyla problem şu şekilde oluşuyor. Görüntü veren ekranın önünde birde dokunmayı algılayan cam var. Bu camın üzerinde de dokunuşu algılayan bir film var. Cam ve filmin arasında jel kıvamında bir sıvı var, ikisi yapıştırıldıktan sonra jel donup yapışmayı sağlıyor. Zamanla sıcak soğuktan dolayı veya çok sert dokunuşlar dokunmatik film işlevi bozuluyor, hatta aradaki jel sıvı bozularak görsel olarak ekranda çatlaklar varmış gibi görünüyor. Benim aracımda 3 köşeden çok bariz görünüyordu. Keşke resim çekseymişim.

Gelelim çözüme. Dokunmatik ekran kablosunu sökerek kullanmak en pratik olanı. Tabi ekran dokunmatiği artık hiç çalışmayacak, orta konsol tuşlarını kullanacaksınız.

Ülkemizde malesef sadece ekranın tamamı satılıyor, maliyeti çok yüksek. Ben Ali ekspresten araca uygun sadece dokunmatik cam siparişi verdim. Fiyatı ben alırken gayet uygundu. Ekranı araçtan sökerek tamamen açtım. Dokunmatik camını değiştirdim, çok zor bir iş değil. Sadece eski camın yapışkanını temizlemek biraz uğraştırıyor. Gerisi birkaç vida sökmeye ve takmaya kalıyor.

Aşağıdaki linkte yer alan ürün makyajsız kasa için. Benim aracımda 2014 modeldi. Birebir uyuyor.

https://tr.aliexpress.com/item/1005002581027686.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.15.f8763d12mZdBUg&gatewayAdapt=glo2tur

Aşağıdaki videoda işlemin nasıl yapıldığı detaylıca anlatılıyor. Umarım faydalı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...