Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Balata İkaz Sacı

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3. Nesil Mazda 3 lerde bildiğiniz gibi balata ikaz lambası bulunmuyor. Olsa iyi olurdu ama ekonomik açıdan da bir iyi yanı var. Bu ikaz lambasının varlığı her balata değişiminde değiştirilen bir balata ikaz kablosu anlamına da geliyor ( servisin verdiği bilgi ) . Peki bunun yerine ne var ? Beni son 2-3 haftadır huzursuz eden sesi yapan bir sac var 😀

Son günlerde zaman zaman gelen tiz sürtme sesinin balatadan geldiğini biliyordum ama aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü şekilde olduğunu düşünmemiştim. Ben hep balata içinde bitmesine yakın ortaya çıkan ve diski çizdiği söylenen demir parçalarına ulaştığımı düşünmüştüm ama durum biraz daha farklı imiş.

Aşağıdaki fotoğrafta görüleceği gibi aslında balatanın kenarında diskin hareketine dik bir metal parça mevcutmuş ( Günaydın diyenlerinizi duyar gibi oluyorum 😂 ) Bu diklik onun diski balata içindeki bir parçadan çok daha az çizmesine sebep oluyor diye düşünüyorum zira 2-3 haftadır duyduğum bu ses sonrasında servise gittiğimde disk ile ilgili herhangi bir problem çıkmadı.

Sesin ilginç yanı ve beni birazda ürküten kısmı frene basmadan bile bazen kendiliğinden çıkıyor olması idi ve frene basmama rağmen geçmiyor, ancak frene yüklenince bir müddet kayboluyordu. Bu fotoğrafı görünce bunun da sebebini anlamış oldum.

Sac sürekli sürtme halinde olunca ses kesilmiyor, ama frene yüklenince biraz esneyip sesin kaybolmasını sağlıyordu.

IMG_20191019_102955.jpg

Neyse ki ciddi bir sorun olmadan sesten de kurtulmuş oldum. Bu da yeni balatanın görünümü. Bildiğiniz sıfırı tüketmişiz .

IMG_20191019_103016.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdanın yıllardır kullandığı sistem abi. Bence de ikaz lambasından çok daha etkili bir yöntem. Yeni papuçların hayırlı olsun. Güle güle eskit. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, zoptrik :

Mazdanın yıllardır kullandığı sistem abi. Bence de ikaz lambasından çok daha etkili bir yöntem. Yeni papuçların hayırlı olsun. Güle güle eskit. 

Dedim ya Günaydın 😂 ben daha yeni keşfettim. Teşekkürler doktorum 🙋‍♂️😊

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabayı ilk aldığımda 2-3k yol yaptıktan sonra hanımın köye gittim. Köy dönüşünde ses bir çıkmaya başladı, aha dedim köy yollarından dolayı bozduk arabayı, dikkatli de kullanırım, geliş yolu bitmek bilmedi. Sonradan araştırınca balatada bu şekilde uyarı mekanizması olduğunu çok şaşırmıştım ve sevinmiştim 😅

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Ben de, balatanın dibindeki daha sert malzemelerden kaynaklandığını düşünürdüm hep, ya da balatayı tutan o metal yapının bir çentiği olduğunu düşünürdüm. Öyle yapsalar daha iyi olmaz mı ki acaba?

Bu arada benden de geliyor o ses ve evet, frene biraz fazla yüklenince geçici olarak kayboluyor ses.

Bir ton balata masrafı bizi bekliyor anlaşılan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...