Jump to content

Kamp için sosyetik çözüm.

Servet
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dağ taş severim ve her fırsatta çadırımı kapar kaçarım. Biraz sosyetik kamçılık yaptığım doğrudur. Şöyle ki, odun toplamam pek, eğer çok soğuk değil ise hava. Tüplü ve öfkeli mangalı açarım etimi pişirir çayımı demlerim. Hava soğuk ise lpg pürmüz ile odunları yakarım. Yetmezse fren balata spreyi ile devam. Hadi bunları hallettik, çadır ne olacak? Alüminyum izoleli ped, şişme yatak uyku tulumu elektrikli çit filan. Hepsi hazırda kardeşim ben çadırda sosis gibi uyumak istemiyorum ki. 

Ne yapmam lazım tabi ki, harici ısıtıcı. Harici deyince hemen pisleşmeyin iki ayaklı olanlardan değil. Onlar en az iki tane olacak ki ısıtma işi olsun ☠️

Neyse konumuz mobil webasto. Ürünü çinden aldım, bir ünite içinde yakıt tankı, webasto ısıtıcı, kumanda devresi ve yakıt pompası var. Deposu 4 litre yakıt alıyor. En düşük modda saatte 0.10 lt yakıt en yüksek verimde 0.24 lt yakıt tüketimi var. Altta yanma odası hava girişi ve çıkışı, kasanın arkasında hava emiş ve önde 4 adet hava çıkışı mevcut. Çadırın dışında çalışıp kaç çadır varsa hava hattı çekilip kullanılabilir. Hatta köy evi filan orada da işe yarar. Tam güçte 5kw ciddi ısı. Havalar iyicene bozunca kar Altında teste devam edeceğim. İyi seyirler 

• Beğen 9
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cihazı bilmeyenler için bir ekleme yapayım.

sadece 12 volt değil 24 volt ile çalışan cihazlarda var. Enerjisi farklı olanlar olabilir :) 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Seriatsu :

@Servet abi password ayarı, kontrol paneline başkası müdahale edemesin diye varmış.

(panel giriş şifresi)

hımm. Önemli değil o vakit. Sağlam inkilişçe bilen birisine kitapcığı okutacağım. Dilim yetmedi bir iki ayarı değiştirmeye

Bu arada, @Burak, konuyu hiç alakası olmayan yerde açmışım. Bi zahmet şey etsek, ilgili veya benzer bir yere taşısak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi kamp, balık ve mantar benim de sevdiğim etkinlikler ama ben o soğuk çadırın içinde uyku tulumunda dolma gibi yatmayı seviyorum nedense ama sıcağı sevenler için büyük kolaylık. Keşke dahili bir aküsü olsaymış dedim ben. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, serkan306 :

Abi kamp, balık ve mantar benim de sevdiğim etkinlikler ama ben o soğuk çadırın içinde uyku tulumunda dolma gibi yatmayı seviyorum nedense ama sıcağı sevenler için büyük kolaylık. Keşke dahili bir aküsü olsaymış dedim ben. 

Dahili akü konur kolay da haracanan enerji az değil. Saatte 20 watt harcasa 1.5 amper kabaca çekecek. 7 ah akü soğukta dayanmaz. 12 veya 17 ah olabilir ama ağırlık artar. Ha araç yoksa da webasto taşımaya gerek yok. Ben bir türlü alışamadım uyku tulumuna. 

2 saat önce, Seriatsu :

@Servet abi bizi diskoya götür. :)

Onun için Ufuk lazım bize. Ha dağ başında mangala okeyim 😂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Servet :

O disko sevmez, Aksaray'cı o 😂

13 saat önce, Servet :

Bu arada, @Burak, konuyu hiç alakası olmayan yerde açmışım. Bi zahmet şey etsek, ilgili veya benzer bir yere taşısak :)

Bunu nereye taşısa bilemedim 😅 bu arada forkliftin sarı çatalları da gözümden kaçmadı. Hayatına işlemiş artık 😄

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Servet :

Dahili akü konur kolay da haracanan enerji az değil. Saatte 20 watt harcasa 1.5 amper kabaca çekecek. 7 ah akü soğukta dayanmaz. 12 veya 17 ah olabilir ama ağırlık artar. Ha araç yoksa da webasto taşımaya gerek yok. Ben bir türlü alışamadım uyku tulumuna. 

Dağ başına mangal ve kampa varım. Hafta sonu için tabi.

Çadırım var ,uyku tulumum var, sandalyem var. Eksikleri tamamlarım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, ozgur35 :

Günaydın 🌞

Oldumu şimdi bu? niye pislik yapıyon ya 

16 dakika önce, Seriatsu :

Seni de yazdım listeye 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Seriatsu :

Yedigöller'e gidelim. Kamp yapalım fotoğraf çekelim 😆

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Burak :

Yedigöller'e gidelim. Kamp yapalım fotoğraf çekelim 😆

Yedigöllerde birşey yokki. Seben gölü şahane. Offroad alanı da bol ☠️

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Servet :

Yedigöllerde birşey yokki. Seben gölü şahane. Offroad alanı da bol ☠️

Gölün ortasındaki cami hariç pek bir şey görünmüyor. Fotoğraf açısından çok bir imkan sunmuyor gibi. Yedigöller'in tam zamanı 😉

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Servet :

Gökyüzü fotoğrafı için ideal yer ve arazi şartları tam oynamalık

Hımm bak o olabilir . Bana bunlarla gel 🤣

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi, çay da demlenir mi bu aletle? 😆

Şaka maka güzel ürün, Ocak Şubat aylarinda beklemeli sazan avında çok iyi iş görür.

Güle güle kullan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Burak :

Hımm bak o olabilir . Bana bunlarla gel 🤣

Bulutsu çekmek için ideal yer 

Bir saat önce, quiteguide :

Abi, çay da demlenir mi bu aletle? 😆

Şaka maka güzel ürün, Ocak Şubat aylarinda beklemeli sazan avında çok iyi iş görür.

Güle güle kullan.

Egsoz borusunu spiral yapar demliği koyarız. Fikrim geldi 😁

45 dakika önce, Mutlu Tekir :

Boluya karar verirseniz katılırım. :)

Bolu planımız var. Haberleşelim 

40 dakika önce, serkan306 :

Neden Eğriova olmasın :D 

Ora nire 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...