Jump to content

2003 Mazda 6 CD Changer veya CD tuşu hakkında

Mazdaspeed6 SNR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese iyi akşamlar.

2003 Mazda 6 aracıma internetten direk aracın teybine bağlanan usb,aux adaptörlerden aldım, göğsü söktüm baktım benim teypte CD cahnger modülü yok ama adaptör girişi zaten radyo modülü üstünde olduğu için bağladım. Sonuç hüsran oldu, modül CD tuşuyla devreye giriyor ve benim araçta CD changer modülü olmadığı için adaptörü devreye alamıyorum. Bu modül olmadan CD tuşunu işlevsel hale getirebilir miyiz veya 2.el CD changer nereden bulabilirim. 

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekrar Herkese İyi forumlar,

Konuyu kendim açtım kendim kapatayım. Yabancı forumlarda biraz araştırdıktan sonra 2003-2005 arası araçlardaki bose ses sistemlerine L716 kodlu bir jumper koymuşlar. Nedenini kimse bilmiyor. Teyibi açıp PCB üzerindeki L716 kodlu jumperi 0ohm bir direnç veya benim yaptığım gibi doğrudan birbirine lehimleyince sistem çalışıyor. CD tuşuna bastığımda artık USB/AUX modülü devreye giriyor. Ses radyoya göre inanılmaz iyi. Kabloları kolçak içine çektim. Nasıl göründüğünü merak eden arkadaşlar olursa yazsın, fotoğraflayıp paylaşırım.

Selamlar, saygılar

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elinize sağlık, ileride lazım olacak mazda 6 sahipleri için foto koymanız iyi olacaktır. cd changer olmadığına göre sizin sistemde jumperı birleştirmeyi unutmuş olabilirler mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanmıyorum, CD changer modülü olan araç kullanıcıları da aynı sorunu yaşamış. Kabloları sabitledikten sonra fotoğrafları paylaşacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merak eden veya yapmak isteyen arkadaşlara örnek olması açısından, kolçak içine sabitlenmiş hali bu şekilde. Küllük içerisine yapılan örnekler var ve daha orjinal görünüyor ama küllük işlevini yitiriyor ve USB taktiginizda, küllük kapağı kapanmıyor. Bence en pratik, en uygun olan benim yaptığım.

PicsArt_11-05-04.26.17.jpg

PicsArt_11-05-04.26.48.jpg

PicsArt_11-05-04.21.46.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...