Jump to content

Alınık - Çocuk Oto Koltuğu

Arman-1999

Tavsiye Edilen Mesajlar

7 dakika önce, Arman-1999 :

9-36 kg çocuk oto koltuğu arıyorum.

İki takımlı olanlar mı? Biraz pahalı oluyor ama. Hem küçük bebek için hem büyüyünce kullanılanlar bunlar.  Maxi-cosi nin vardı. Arkadaşım ikinci elini 900’e aldı geçen ay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎9‎.‎11‎.‎2019 at 14:03, tansu87 :

İki takımlı olanlar mı? Biraz pahalı oluyor ama. Hem küçük bebek için hem büyüyünce kullanılanlar bunlar.  Maxi-cosi nin vardı. Arkadaşım ikinci elini 900’e aldı geçen ay

Neler var neler..

Tofaş fiyatına puset/bebek arabası dahi var :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam ya 9-18 kg ya da 18-36 kg Lara bakın. Bir tasta iki kuş vurayım mantığı oto koltuğunda geçerli değil. Güvenlik (Adac) testlerinden geçen koltuklara göz atmanızı tavsiye ederim. Besafe - cybex- Britax römer gibi. Size tavsiye edebileceğim adac testinden başarılı bir sekilde geçmiş joienin 18-36 kg oto koltuğu var onu rahatlıkla ve güvenle kullanabilirsiniz . Çocuğunuz küçük ise 9-18 kg cybex-in sirano modeli olması lazım ona da bakabilirsiz. Bilakis internette distribütör firma uygun fiyata veriyor ben ağabeyime almıştım çokta memnunlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim bebeye zamanında  "besafe izi comfort x3" aldık. koltuk köpükten, tabi bir bildikleri vardır diyerek aldık ama bir süre sonra darmadağın oldu, bağlantı yerlerinden kırıldı. bu hale gelmesi ne kadar doğru ne kadar eğri bilmiyorum ama bizim oğlan 19. ayında boy 95 cm kilo 18 kg  olunca bebek koltuğunu bırakıp çocuk koltuğuna geçmeyi düşünmeye başladık. 

bu arada besafe'in  en güvenli koltuk olduğu ya da olduğu konusu yaygın bir kanı, şükür deneme fırsatımız olmadı ama köpüklerin tamamı baglantı yerlerinden parçalanmış durumda. bu haliyle tavsiye etmem diyecem ama yine de testler falan vardır bir bildikleri diyorum, bilmiyorum. deneyimim bu yönde,  arşiv olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Navim :

Hocam ya 9-18 kg ya da 18-36 kg Lara bakın. Bir tasta iki kuş vurayım mantığı oto koltuğunda geçerli değil. Güvenlik (Adac) testlerinden geçen koltuklara göz atmanızı tavsiye ederim. Besafe - cybex- Britax römer gibi. Size tavsiye edebileceğim adac testinden başarılı bir sekilde geçmiş joienin 18-36 kg oto koltuğu var onu rahatlıkla ve güvenle kullanabilirsiniz . Çocuğunuz küçük ise 9-18 kg cybex-in sirano modeli olması lazım ona da bakabilirsiz. Bilakis internette distribütör firma uygun fiyata veriyor ben ağabeyime almıştım çokta memnunlar.

Tşk. ederim 

Bir taşla iki değil dört kuş vuracak bir koltuk buldum. :) Joie every stage. Adından da anlaşılacağı üzere her kademede ayarlanabilme özelliği var. 0-1-2-3 grupları için ideal. her yaş grubunda ayarlanıyor. vs vs bir çok özeliği var. 

Diğer yandan Heyner marka beş aşağı beş yukarı aynı özelliklere sahip bir koltuk daha var. Bunun en önemli özelliği ise özellikler aynı ama fiyat daha ucuz :) Sanırım yerinde görmek gerekecek.

11 saat önce, Katil Balina :

bizim bebeye zamanında  "besafe izi comfort x3" aldık. koltuk köpükten, tabi bir bildikleri vardır diyerek aldık ama bir süre sonra darmadağın oldu, bağlantı yerlerinden kırıldı. bu hale gelmesi ne kadar doğru ne kadar eğri bilmiyorum ama bizim oğlan 19. ayında boy 95 cm kilo 18 kg  olunca bebek koltuğunu bırakıp çocuk koltuğuna geçmeyi düşünmeye başladık. 

bu arada besafe'in  en güvenli koltuk olduğu ya da olduğu konusu yaygın bir kanı, şükür deneme fırsatımız olmadı ama köpüklerin tamamı baglantı yerlerinden parçalanmış durumda. bu haliyle tavsiye etmem diyecem ama yine de testler falan vardır bir bildikleri diyorum, bilmiyorum. deneyimim bu yönde,  arşiv olsun.

Boy problemi bizimkinde de var

yaş grubu 0-1' e uyuyor, boy ise 1-2 grubu için :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beklentinizin ne olduğuna bağlı. Amacınız uygun fiyatlı bir koltuk ve güvenlik önemli değilse sorun yok. Fakat güvenliği inaylanmis bir koltuksa işte o zaman işler degisiyorm . Sizin bahsettiğiniz koltuğa baktım ama Adac ta herhangi bir puanlama görmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Navim :

Beklentinizin ne olduğuna bağlı. Amacınız uygun fiyatlı bir koltuk ve güvenlik önemli değilse sorun yok. Fakat güvenliği inaylanmis bir koltuksa işte o zaman işler degisiyorm . Sizin bahsettiğiniz koltuğa baktım ama Adac ta herhangi bir puanlama görmedim.

https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx

şöyle bi şeyler var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Navim :

ADAC test nedir.Bir bilginiz var mı?

09.11.2019 at 13:57, Arman-1999 :

9-36 kg çocuk oto koltuğu arıyorum.

Ben Joie Bold aldım. 5-6 aydır kullanıyorum. tavsiye ederim. puset'i ve Bebek arabasını da joie almıştım. onlardan da çok memnunum. ECE R44/04 Onaylı.

bold.jpg

20191111_144059.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Burak :

Çocuğu 8-9 yaşından itibaren koltuğa oturtmak hayal. Düzgün kemer takmasını öğrenip arabanın koltuğuna oturmuşlardı bizim veletler 😀

benim düşüncemde 7 yaş. daha fazlasını bende beklemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 ay önce letgo’dan 15-36 kg recaro koltuk aldım. 250 lira ve sanki hiç kullanılmamış gibiydi. Arkası yatıyor, kulaklığı var, baş bölgesinde hava şişirmeli yastıkları var, kol dayamaları var, terletmiyor, ve isofixli. Adac testinden de geçmiş. 9-36 arıyorsunuz ama 9-18 ve 15-36 olanlar daha uygun fiyatlı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Arabalar :

Çocuk oto koltuğu arayışınız, oto arayışınıza benzerse yeğenimiz kendine oturacak bir yerler bulur aracın içerisinde @Arman-1999 Kamil bey :)

Teessüf ederim Mete bey.

DIŞ SES 😎; En azından oto koltuğunu alana dek celp/yoklama kağıdı gelir dememiş hahahahahahah

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Burak :

Çocuğu 8-9 yaşından itibaren koltuğa oturtmak hayal. Düzgün kemer takmasını öğrenip arabanın koltuğuna oturmuşlardı bizim veletler 😀

8-9 yaş mı? İnanır mısınız bizim çocukları ben 8-9 aylıkken bile o koltuğa oturtamadım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Seriatsu :

ADAC test nedir.Bir bilginiz var mı?

Ben Joie Bold aldım. 5-6 aydır kullanıyorum. tavsiye ederim. puset'i ve Bebek arabasını da joie almıştım. onlardan da çok memnunum. ECE R44/04 Onaylı.

ADAC : Almanya'da araba sahiplerinin çıkarlarını temsil eden ve çocuk araç koltukları testleri organize eden bir kuruluştur. Yürütülen testler, ECE R44/04 standartlarına göre yaklaşık %50 daha katı veya daha
sıkı gereksinimleri şart koşmaktadır. Bu testlerden skorun %50'si çarpışma sonuçlarına, diğer %50 ise kullanıcı dostluğu, rahatlık, kullanım yönergeleri ve montaj yöntemleri gibi kriterlere göre verilmektedir. En düşük sonuçlar geçerlidir. Araçlara önden ve yandan çarpışma yaptırılmaktadır. Bu özellik çok önemlidir, çünkü çocuklar yandan olan çarpışmalarda önden olanlara nazaran daha ciddi şekilde yaralanabilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Lupara :

8-9 yaş mı? İnanır mısınız bizim çocukları ben 8-9 aylıkken bile o koltuğa oturtamadım. 

Biz şanslıymışız demek ki 😂 Bizimkiler de pencereyi daha rahat görebildikleri için bir müddet sabrettiler zaten 🤣

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, Burak :

Aynen abi, kızım Eulül 8 yaşından sonra oturmadı. 

Boydan dolayı bende koltuk yükseltici minder alıp, emniyet kemerinin boynunu zedelemesinin önüne geçmiştim. 

Oğlum Çınar'da durum tamamen farklı, adam direk sürücü koltuğuna oturuyor. :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim tavsiyem öncelikle çocuğunuz koltukta rahat edip yeterince doğru pozisyon ve koşullarda uyuyabilecekmi ona göre değerlendirin. Her yaşa uygun koltuk seçimi mantıklı olmayabilir. Benim oğluma 6. ayında Kraft'ın 0-18 koltuğunu almıştık, çok rahat ediyordu. 14-15 kilo olduğunda belim ağrıyor demeye başladı. Sonrasında yaşı gelmemiş olsa da Besafe'in çocuk koltuğunu aldım. Her marka modelde çocuğumu oturtup rahatlığını kontrol ettim. Belini desteklemesi, uyuyacağı zaman başını yaslaması, baş yastığı yüksekliği, baldırlarını yanlardan sıkıyormu ve büyüdükçe sıkarmı gibi tüm koşullara bakarak karar verdim. Sonuçra o koltukta oturacak o ve rahat etmesi bence en önemli faktör. 

Sonrasında koltuğun kullanım kolaylığı geliyor benim için. Mutlaka izofixli olmalı bence. Çünkü hem daha emniyetli hemde gerektiğinde söküp takması çok daha pratik. Birde söktüğünüzde bagajınıza sığacakmı ona bakın derim. Bazılarının sırtı yatarak koltuk ikiye katlanıyor, daha küçük bagajlar için öncelikli olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de geçenlerde Bolenn Hug isofixli koltuk aldım bizim canavara. Sağa sola dönmüyor ama epey rahat. Biner binmez uyuyor. Alt taraftan isofix yerlerine kolları giriyor. Bagajda, koltuk arkadasındaki kanca yerine de üst taraftan, koltuk başlığının altından kancası bağlanıyor. Epey sağlam ve tangır tungur ses çıkarmıyor bozuk yollarda, tümseklerde vs. Almak isteyen varsa tavsiye ederim. 1000 tl fiyatı vardı ben aldığımda.

IMG_20191009_142243.thumb.jpg.d820e69fb276b75d48945de5c678d87f.jpg

IMG_20191009_145700.thumb.jpg.eab0e908959e456856db716ba841550a.jpg

IMG_20191009_145709.thumb.jpg.b47633b315aecd045772b45cf35db49c.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...