Jump to content

Samsun’daki Kaza

tansu87
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba. 

Samsun’da bir kaza oldu ve kaza yapan araç anında alev aldı ve patladı. İçinde 8 yaşındaki kız çocuğu can verdi. Çok üzüldük. Tv’de aracın lpg’li olduğu söylendi. Bize anlatılan ve testlerde gördüğümüz multivalfin böyle bir durumda gazı kestiği ve 3mm sactan yapılan tankın sağlamlığı. Ama haberde araç lpg’li dendi. 

Sizce yanan benzin deposu muydu yoksa gerçekten lpg mi alev aldı? Samsunlu arkadaşlar varsa belki olaya daha hakimdirler?

https://www.haberturk.com/samsun-haberleri/73297393-samsun-savcisi-kaza-yapti-1-olu-7-yaralisamsun-cumhuriyet-savcisi-umit-yilmazin-8-yasindaki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah rahmet eylesin 😢 savcının arabası jip sanırım onun her yeri yanmış, önden yanan araba ise sanki diğer araç diye anladım yazıdan ve videodan. 

Edit : videonun başında aracın önden yandığını gösteriyormuş. Araç önden yanmaya başlamış dediğiniz gibi ama hızla yandığı için yavrucağı çıkartamamışlar 😢 Allah ailesine sabır ve şifa versin 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, Burak :

Allah rahmet eylesin 😢 savcının arabası jip sanırım onun her yeri yanmış, önden yanan araba ise sanki diğer araç diye anladım yazıdan ve videodan. 

Edit : videonun başında aracın önden yandığını gösteriyormuş. Araç önden yanmaya başlamış dediğiniz gibi ama hızla yandığı için yavrucağı çıkartamamışlar 😢 Allah ailesine sabır ve şifa versin 

Herhalde dünyadaki en büyük acıdır evlat acısı. 

yani detaylı bakmak lazım. takip etmeye çalışacağım kazayı. Benzin hortumu çıkıp alev alsa, multivalf de gazı kesmese böyle de alev alır. Bomba gibi patlamayacak tek yakıt dizel tabi. Lpg benzin çok farkı yok diye düşünüyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten çok feci bir kaza olmus.  Çocugun kaybi kazayi daha da kötü yapiyor.  Üzücü.

Ben LPG'li araçlari istatistiksel anlamda salt benzinli araçlardan 2 kat daha riskli buluyorum.  Benzinli araçlarda yakit olarak sadece benzin var.  Benzinin bir risk faktörü oldugunu biliyorum.  Ancak, LPG araçlarda benzine ek olarak bir de LPG bulunuyor.  Yani, bir benzin bir de LPG olmak üzere iki yakit birden bulunduruyor bu araçlar.  Bunlarin ikisi de alev alabilir yani tehlikeli maddeler.  Siz yaninizda sadece bir alev alabilir madde tasidiginizda mi daha risklisiniz, yoksa iki madde birden tasidiginizda mi?  Tabii ki hem benzin hem LPG birden tasimak daha risklidir (istatistiksel olarak).  Ama gel gelelim, Türkiye'de benzin uluslararasi perspektifle o denli pahalli ki insanlar LPG kullanmak zorunda kaliyor.  😞

Bunun kismi bir çözümü benzinin üzerindeki asiri vergileri hafifletmek, örnegin ÖTV'yi kaldirmak.  Benzinde zaten agir bir KDV yükü var.  Katmerli vergiye bence hiç gerek yok.  Kanun yapicilarin kendileri muhtemelen sekiz silindirli araçlar kullanirken benzindeki vergi yükünden kaçmaya çalisan bir devlet memurunun LPG'li araci alev aliyor.  Çok üzücü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, AKayhan :

Gerçekten çok feci bir kaza olmus.  Çocugun kaybi kazayi daha da kötü yapiyor.  Üzücü.

Ben LPG'li araçlari istatistiksel anlamda salt benzinli araçlardan 2 kat daha riskli buluyorum.  Benzinli araçlarda yakit olarak sadece benzin var.  Benzinin bir risk faktörü oldugunu biliyorum.  Ancak, LPG araçlarda benzine ek olarak bir de LPG bulunuyor.  Yani, bir benzin bir de LPG olmak üzere iki yakit birden bulunduruyor bu araçlar.  Bunlarin ikisi de alev alabilir yani tehlikeli maddeler.  Siz yaninizda sadece bir alev alabilir madde tasidiginizda mi daha risklisiniz, yoksa iki madde birden tasidiginizda mi?  Tabii ki hem benzin hem LPG birden tasimak daha risklidir (istatistiksel olarak).  Ama gel gelelim, Türkiye'de benzin uluslararasi perspektifle o denli pahalli ki insanlar LPG kullanmak zorunda kaliyor.  😞

Bunun kismi bir çözümü benzinin üzerindeki asiri vergileri hafifletmek, örnegin ÖTV'yi kaldirmak.  Benzinde zaten agir bir KDV yükü var.  Katmerli vergiye bence hiç gerek yok.  Kanun yapicilarin kendileri muhtemelen sekiz silindirli araçlar kullanirken benzindeki vergi yükünden kaçmaya çalisan bir devlet memurunun LPG'li araci alev aliyor.  Çok üzücü.

Şöyle de bir durum var ama. Bizim ülkemizin insanı henüz gelişmişlik seviyesini yakalayamadı. Almanya’da yakıt 1,8 euro. Araç vergileri bize göre düşük. Araç fiyatları golf 20-25bin euro civarında. Abartayım, a6 40-50 bin euro. Ama bu adamlar a6, s class almıyor. Golf alıyor, polo alıyor. Hatta toplu ulaşıma binip bisiklet kullanıyor. 

aynı fiyatlar bizde olsa, benzin ucuz olsa ekmek almaya 740 ile gideriz. 

maalesef böyle ekstra yakıtlara yöneliyoruz ama her şey sebep sonuç ilişkisi. Bu da kaderimiz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, tansu87 :

Şöyle de bir durum var ama. Bizim ülkemizin insanı henüz gelişmişlik seviyesini yakalayamadı. Almanya’da yakıt 1,8 euro. Araç vergileri bize göre düşük. Araç fiyatları golf 20-25bin euro civarında. Abartayım, a6 40-50 bin euro. Ama bu adamlar a6, s class almıyor. Golf alıyor, polo alıyor. Hatta toplu ulaşıma binip bisiklet kullanıyor. 

aynı fiyatlar bizde olsa, benzin ucuz olsa ekmek almaya 740 ile gideriz. 

maalesef böyle ekstra yakıtlara yöneliyoruz ama her şey sebep sonuç ilişkisi. Bu da kaderimiz

Ben finansçi degilim ve finanstan pek anlamam ama bu duruma sanirim finansal okur yazarlik deniyor.  Bizim toplumda bunun seviyesi düsük.  Örnegin, benim bankada 100,000 TL param olsa, bu benim 100,000 TL degerinde bir araba alabilecegim anlamina gelmez.  Ya da, aylik net gelirim 10,000 TL olsa bu benim ayda 10,000 TL para harcayabilecegim anlamina gelmez.  Ancak, bizim halkimizin çogunlugu böyle düsünmüyor.  Bankadaki parasinin son kurusuyla bir Benz satin alip eve onunla gidiyor.  Yani, finansal okur yazarligi son derece düsük.  Ama bunun kaderimiz olmasi gerekmiyor.  Finansal okur yazarligin bile günümüzde egitimi var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2005 yılında, dizel kango aracım bir izmarit ile seyir halinde alev alev yandı. Yanan araçların lpg veya benzin kriteri olmaz. Bakımlı veya bakımsız oluşu tartışılır ancak. 

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Zealot :

Videodaki alevlerin rengi ve dumanı  tartışmasız  - yanan yakıtın "benzin"  olduğunu gösteriyor..

Benzin + aracın metal kısımları dışındaki her şey. LPG sıvılaştırılmış petrol gazıdır, yandığında parlama şeklinde yanar, miktar fazla olursa yanma ani ve büyük ölçekte olur. Yanma anı ancak patlama gibi görünür. Kaza anını görmeden yangını başlatan hangisi bilemeyiz. İnşallah kaza sonrası rahmetli olan yavrunun bilinci açık değildir. Çok üzücü maalesef.

• Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece düşünce. Nedir bilmiyorum ama merhabeti sonsuz yaradan böyle yavruların canlarını teslim ettikleri anı eminim ki benim canımı aldığı gibi almaz. Çok zor be çok zor 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Servet :

Sadece düşünce. Nedir bilmiyorum ama merhabeti sonsuz yaradan böyle yavruların canlarını teslim ettikleri anı eminim ki benim canımı aldığı gibi almaz. Çok zor be çok zor 

İnşallah öyledir. Kendimi o anne aba yerine koyup düşününce bile göğsüm daralıyor nefes almıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın.Yılda binlerce km yol yapılıyor yapıyoruz.Saniyelik dalgınlıklar hayatlara mal oluyor.Araçlar teknolojik olarak gelişse de insan faktörünün önüne geçilemiyor.Bize düşense mümkün mertebe hayati kurallara uymak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu da kaza anı ;

http://video.haber7.com/video-galeri/148796-savcinin-kullandigi-cip-ile-otomobil-carpisti-1-olu-8-yarali

Jip önce direğe kafadan çarpıyor, kontrolden çıkıp karşı şeride ters giriyor. Yani beyaz araç jipe arkadan vuruyor, jip çarpmanın etkisi ile ters dönüyor. Kazadan 20 saniye sonra da aracın altından parlama şeklinde alev alıyor 😢 . Allah sabırlar versin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg'de alevlenme bu şekilde olmuyor, alev alan Lpg'li araç yanma videolarına bakın, hızlı parlama ve patlama şeklinde olduktan sonra yüksek alevle birlikte gaz tükeniyor ve arabanın diğer aksamları alev alırsa yanma devam ediyor. Buradaki durum büyük ihtimalle hasar alan yakıt tankı veya kırılan benzin hortumundan çıkan yakıtın sıcak blokla teması yüzünden gerçekleşmiş. 

Oradan geçen hemen hiçbir araçta da yangın söndürücü olduğunu sanmam, birbirinden emanet alıp muayene geçen milletiz. Duran her araçta bir yangın söndürücü olsa o çocuk yaşayacaktı belki de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, Leanback :

Lpg'de alevlenme bu şekilde olmuyor, alev alan Lpg'li araç yanma videolarına bakın, hızlı parlama ve patlama şeklinde olduktan sonra yüksek alevle birlikte gaz tükeniyor ve arabanın diğer aksamları alev alırsa yanma devam ediyor. Buradaki durum büyük ihtimalle hasar alan yakıt tankı veya kırılan benzin hortumundan çıkan yakıtın sıcak blokla teması yüzünden gerçekleşmiş. 

Oradan geçen hemen hiçbir araçta da yangın söndürücü olduğunu sanmam, birbirinden emanet alıp muayene geçen milletiz. Duran her araçta bir yangın söndürücü olsa o çocuk yaşayacaktı belki de.

ne yazıkki yangın tüpü ilkyardım çantası konularında sınıfta kalırız belki sadece birkez lazım olacaktır,ama olmamasının felaket olacağını düşünmeyiz bile.........önceden bir kaç kişiye vermişliğim var tüpü ve ilkyardım setini ancak 3-4 yıldan bu yana verme taraftarı değilim ya o an lazım olur ise.......sevdiklerime yardım edemezsem bununla yaşayabilirmi insan...hatır kırılacaksa kırılsın ................(not: 3 veya 4 reflektör 2 yangın tüpü ilkyardım seti ve benzeri malzemeler aracımda herdaim bulunur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2018 TÜIK verilerine göre Türkiye'de araçlarin % 50.7'si dizel, % 27.9'u benzinli, % 20.9'u LPG imis (bir kismi da hiç bilinmiyor).

Esas bizim isimize yarayacak veri, otomobil yanginlarinin bu araç türlerine göre dagilimi olabilir.  TÜIK web sitesinde ben bunu bulamadim.

Dikkati çeken önemli bir nokta otomobillerin yaklasik yarisinin dizel motorlu olmasi.  Dizel motorun benzinli motora göre daha düsük güvenilirligine ragmen Türk insaninin yarisi dizeli tercih etmis.  Bu gerçek otomobilde güvenilirligin yeterince vurgulanmadigini (veya halkin bilinçsizligini) gösteriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...