Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Radyatör Yedek Su Kapağı

quiteguide
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

@Aurora @ozgur35 @quiteguide

Öneriler için teşekkürler.

Bayağı malzeme ve yöntem denedim ama silinmeden temizlenmeyeceği sonucuna ulaştırm. Kabın içi odacık şeklinde bölümlerden oluştuğu için silmek de mümkün değil.

Ford uyumlu olan da güven vermedi. 100-150 km lik bir yere gittim geldim. Su bir miktar azalmış. Galiba kapak tam uyumlu olmadığından bağlantı yerlerinden su damlacık şeklinde sızıyor. Orjinalini geri takacağım.

Zaten benim asıl amacım depodaki yağlanmanın tekrar oluşup oluşmayacağını görmekti. Yedi depoda bir yağ oluşumu yok.

Özetle, genleşme kabını değiştirmek isteyen olursa orjinaliyle değiştirsin. Ford uyumlu olan tam uyumlu olmadı. Malzeme kaliteli birşey. Onu da belirteyim. Üretici olan  Kale firmasına haksızlık etmeyelim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Hocam merhabalar, aynı durumdan muzdaribim maalesef ve 100 kpa lık kapağı maalesef bir türlü bulamadım. Konunun biraz aciliyeti var maalesef. Eğer satıcı linki paylaşma şansınız var ise çok mutlu olurum, yoksa da eğer elinizdeki 2. Kapak duruyorsa ücreti mukabilinde yardımcı olmanızı rica ederim eğer mahsuru olmayacaksa, ilginiz için şimdiden teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Link bu.

https://spareto.com/products/calorstat-by-vernet-sealing-cap-coolant-tank/rc0191

Bu arada, 1 yıl içinde 2 kapak da cortladı. Yapıldığı malzeme, orijinal kapağa göre ısıya daha az dayanıklı(dandik).

Kapağı tutan tırnaklar zamanla bırakıyor.

Subap değişimi için parça toplarken sepete 1 tane de orijinal kapak atmıştım. İyiki atmışım. Subaplari değiştirdikten sonra motora su eklemek için kapağı açarken, son kapak da elimizde kaldı. Depoda su an orijinal kapak var.

Yani, linkteki ürün idareten iş görebilir ama maalesef uzun ömürlü olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.09.2020 at 20:15, quiteguide :

Link bu.

https://spareto.com/products/calorstat-by-vernet-sealing-cap-coolant-tank/rc0191

Bu arada, 1 yıl içinde 2 kapak da cortladı. Yapıldığı malzeme, orijinal kapağa göre ısıya daha az dayanıklı(dandik).

Kapağı tutan tırnaklar zamanla bırakıyor.

Subap değişimi için parça toplarken sepete 1 tane de orijinal kapak atmıştım. İyiki atmışım. Subaplari değiştirdikten sonra motora su eklemek için kapağı açarken, son kapak da elimizde kaldı. Depoda su an orijinal kapak var.

Yani, linkteki ürün idareten iş görebilir ama maalesef uzun ömürlü olmayacaktır.

Tavsiyelerin için teşekkür ediyorum hocam. Konuyu detaylı incelediğimde aracın havasını almak için ne kadar saçma işler peşinde de koştuğumu gördüm onun içinde ayrıca teşekkür edeyim başta.

Baya bir sıkıntım vardı, sabahları araç marş alıyor ancak ikincide anca çalışıyordu, bujilerin 3 ve 4 numaralı olanlarında paslanma vardı, performansta eski atikliği kalmamıştı aracın. Biraz araştırdıktan sonra senin konuyu ilk açtığın noktaya geldim ve 100 kPalık kapak ihtiyacım olduğunu düşünmeye başladım ( isteyen olursa 1000 sayfalık orjinal servis kitapçığını buldum gönderebilirim. )tabi bu arada araç su eksiltmeye çoktan başlamıştı bile. Maalesef kapağı bulamadım :( Alternatif olarak ilk önce ismini reklam olmaması adına vermeyeceğim bir marka ile sızıntıyı kesmeyi denedim, ayrıca şanzıman kutusunun üstünde ıslaklık olduğunu farketttik ve motor soğutma suyu çıkış suportunda da kaçak olduğunu gördük söktük contası değişti ve montajı yapıldı.

Kapak meselesine gelince maalesef yayın sertliğine müdahale etme şansımız olmadığı için en azından çektiği sırada basıncı biraz daha hızlı düşürebilir mantığıyla yayın boyunu keserek iki kademe kısalttık :D 

Eskiden 14 hatve vardı şimdi 12 hatveye düştü. Boru basınçlarında elle kontrolde farkedilir bir azalma ve sabahları ilk çalıştırmada bariz bir düzelme var. Kapakla oynamak belki su eksiltmeye sebep olacaktır ancak en azından kontrollü ve sağı solu patlatmaya mahal vermez diye düşünüyoruz. Bu arada sızıntı önleyici 3. gününde gerçekten gayet faydalı oldu gibi, çünkü ilk çalıştırma çok farketti.

Yazdıklarımın üstüne yaklaşık 60 km şehir içi yaptım 150 km şehirler arası sayılır şimdilik güzel araç zaten günde 100 km kesintisiz kullanılıyor, bakalım haftasonu deneyimlerimi güncellerim, umarım kimse bu tarz işlerle uğraşmak durumunda kalmaz, herkese kazasız belası sürüşler diliyorum ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...