Jump to content

Mazda 2 Fren sürtme sesi

Radioactive
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba

Mazda 2 otomatik vites aracımda aşağıdaki sorunu yaşıyorum. Ve bir türlü çözüm üretemedik. Yorumlarınızı alabilir miyim?

Balatalar bakım zamanına daha var denilerek rastgele bir yerde  değiştirildi. Arka kampanalar söküldü be temizlenerek bakım yapıldı.

O andan itibaren arabada bir ses olmaya başladı. Sanki sandalyeyi bir yerlere sürtüyorsun gibi. 

Servise götürdüm diskler iyi durumda değil denildi. Diskler tornalandı ve balatalar kalitesiz olduğu için yenisi ile değiştirildi. Fakat ses kesilmedi. Çoğunlukla geri vitese takıldığı zaman ayağımı frenden çekiyorum araba ivmelenene kadar bu ses geliyor, sonra kesiliyor.  Bazen düşük hızlarda frene basınca da geliyor. Sanki hem ön hem arkadan geliyor. 

Deneme yapmak için el freni çekili iken hafif gaza basıp arabayı hareketlendirince de geliyor. Nedir çözemedik bir türlü. Fikri olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sürtme sesi diyorsaniz aklima ilk gelen ya önde balatalar diske sürtüyor veya arkada balatalar kampanalara sürtüyor olabilir.  Bunu araci lifte kaldirarak da anlayabilmeleri gerekir.  Illa araçla yol gitmek gerekmez.  Anlattiklarinizdan o gittiginiz rastgele servis bunu yapmis olabilir.  Bence ya yetkili bir Mazda servisi ya da sadece fren konusunda uzman bir servise baktirmaniz gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...