Jump to content

GHT6-66-960 Kodlu Patlak Hoparlör

Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mazda 3 bose sistemde arka camda üç tane hoparlör var. sağ ve sol hoparlörün kodu bu. bende sağ taraf patlak, yerine dandik bir sey taktıydım ama o da cızırdamaya başladı. yurtdışında 30 dolar  civarlarına bulmak mümkün ama memlekette yok sanırım. aslında garanti devam ediyor ama hic o konulara girmek istemiyorum. bu konuyla ilgili muadil speaker tavsiyesi olan var mı? ölçmedim ama sanırım 6 inç ve 15 cm civarlarına tekabül ediyor. 

teşekkürler 

IMG_20191117_114855.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

google'da yaptığım aramalarda da hoparlörün kaç ohm ve kaç watt olduğuna dair bir sonuç bulamadım. tahminim 8 ohm olabileceği yününde. tam emin olmak için sağlam olan hoparlörin birisini ölçebilirsiniz. sonraki aşamada kalitesine güvenilir, ismi bilinmiş bir markanın aynı ohmajda bir ürünü seçilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Mehmet Özdemir :

google'da yaptığım aramalarda da hoparlörün kaç ohm ve kaç watt olduğuna dair bir sonuç bulamadım. tahminim 8 ohm olabileceği yününde. tam emin olmak için sağlam olan hoparlörin birisini ölçebilirsiniz. sonraki aşamada kalitesine güvenilir, ismi bilinmiş bir markanın aynı ohmajda bir ürünü seçilebilir.

ölçme falan beni aşacak şeyler bunlar hocam:)

acaba birebir değerlerde olmadığı icin mi hemen patladı yeni taktığım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, Katil Balina :

acaba birebir değerlerde olmadığı icin mi hemen patladı yeni taktığım?

yüksek ihtimalle o yüzden olmuştur. mesela sistemin çıkışı 30w olsun, siz de bu gücün karşısına 15 watt bir hoparlör koydunuz. bir süre sonra bozulacaktır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mehmet Özdemir :

yüksek ihtimalle o yüzden olmuştur. mesela sistemin çıkışı 30w olsun, siz de bu gücün karşısına 15 watt bir hoparlör koydunuz. bir süre sonra bozulacaktır

teşekkürler hocam, dediğiniz gibi olabilir. ayrıca  ben de detaylı bir bilgi bulamadım. söyle yerler var ama fazlası yok. 

https://www.mazda-parts.com/oem-parts/mazda-pkg-tray-speaker-ght666960

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi aklıma geldi taktığınız hoparlörde '+' ve '-' kutuplarına da dikkat etmelisiniz. 

2 dakika önce, Katil Balina :

teşekkürler hocam, dediğiniz gibi olabilir. ayrıca  ben de detaylı bir bilgi bulamadım. söyle yerler var ama fazlası yok. 

https://www.mazda-parts.com/oem-parts/mazda-pkg-tray-speaker-ght666960

ben de buraları inceledim, tekn,k hiçbir detay paylaşmamışlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mehmet Özdemir :

şimdi aklıma geldi taktığınız hoparlörde '+' ve '-' kutuplarına da dikkat etmelisiniz. 

ben ankara ulus'ta meşhur konya sokak'ta bi yerlerde yaptırdım. adam orjinal hoparlörün üzerindeki soketi söküp yenisine taktı. o kadar da iş bilmez değildir herhalde bilemedim. diğer taraftan zaten dandik bir hoparlördü ondan da olabilir ama söyle kaliteli bir seyler taktırmak istiyorum. ulus'a gittiğimde hemen her esnaf cahilliğimi görünce zaten hepsi aynı çin mali fark etmez diyip gönderiyorlar:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada o hoparlör kolay kolay patlamaz, mazda sağolsun alta herhangi bir muhafaza koymadığı için bavul vs yüklerken soketi kırmışım.  aslında hoparlör sağlam ama kablolar vs kırılıp koptuğu için tamir edemediler. lehim vs de kar etmedi nasıl bir kablolama söz konusuysa artık ip gibi bir şey, değişmek zorunda kaldım. bilgi olarak dursun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hoparlörün çapı 3 inç gibi görünüyor ( montaj adaptörünü yok saydığımızda ) Kitapçıkta müzik sistemi ile ilgili güç ve ohm bilgisi varmıdır bilmiyorum. Mehmet beyin dediği gibi sağlam olanın omajını bir ölçü aleti yardımı ile kolaylıkla ölçebilirsiniz. Geriye kaç watt lık bir hoparlör olduğu kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Arabalar :

Hoparlörün çapı 3 inç gibi görünüyor ( montaj adaptörünü yok saydığımızda ) Kitapçıkta müzik sistemi ile ilgili güç ve ohm bilgisi varmıdır bilmiyorum. Mehmet beyin dediği gibi sağlam olanın omajını bir ölçü aleti yardımı ile kolaylıkla ölçebilirsiniz. Geriye kaç watt lık bir hoparlör olduğu kalıyor.

o şeyler beni aşıyor hocam, ne öyle bi cihaza ne de bilgiye sahibim. bugün ulus konya sokak'a bir da uğrayayım bakalım. vicdanlarına kaldım:))

13 saat önce, Lupara :

8 cm lik hoparlör olsa ne olur olmasa ne olur bence :)

Şaka bir yana güzel ses verebiliyor muydu?

varlığını ya da yokluğunu cızırdayınca anlıyorsunuz hocam:) bu arada calısmadığını arkada oturunca fark edebiliyorsunuz evet. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Katil Balina :

o şeyler beni aşıyor hocam, ne öyle bi cihaza ne de bilgiye sahibim. bugün ulus konya sokak'a bir da uğrayayım bakalım. vicdanlarına kaldım:))

varlığını ya da yokluğunu cızırdayınca anlıyorsunuz hocam:) bu arada calısmadığını arkada oturunca fark edebiliyorsunuz evet. 

Sağlam olanı söküp götürürseniz en azından kaç ohm olduğunu orada öğrenirsiniz. Yada soketleri kırılan şu an sökülmüş duran  hoparlörün de ölçümünü yapabilirler, nasıl olsa aslında sargıları sağlam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Arabalar :

Sağlam olanı söküp götürürseniz en azından kaç ohm olduğunu orada öğrenirsiniz. Yada soketleri kırılan şu an sökülmüş duran  hoparlörün de ölçümünü yapabilirler, nasıl olsa aslında sargıları sağlam.

hocam 6 ohm imiş. ama ulusta bi dayak yemdiğim kaldı böyle hoparlör mü olurmuş diye:)

bir havalar falan anlamadım, sanırsın tam hadronu çarpıştıracakmıs da ben bölmüşüm lüzumsuz bir taleple. 

• Beğen 1
  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Mehmet Özdemir :

alabildin mi hocam? sıkıntı yoktur umarım :D

aldım hocam ama 8 cm yerine 10 cm  aldım zaten diğer taktığım da yerine oturmuyordu bu da oturmuyor:) ama en azından çok daha güzel ses veriyor. 

sorun şu ki bu işlerde yeteneksiz olduğumdan kelli lehim yapmayı sanırım tam beceremedim. takarken ara sıra çalıştı bi dokunca calismadi falan ama en son çalışır vaziyette vidaları tutturdum.  

bir diğer sorun metal  kısmı arabanın sacına değince kıvılcımlar çıkarıyordu ama sabit durunca kıvılcımlanma olmadı. normal mi bilmiyorum, arabayı yakmayız inşallah:))

IMG_20191129_142042.jpg

aynısını bulmak zaten imkansız gibi. ulus esnafı beni döverek ikna etti:)

bir alternatif de orjinalini almak, ama o kadar paraya değecegini düşünmüyorum. 300-400 den aşağı değildir. ayrıca bu bagajdan dinlediğimde orjinal taraftan daha iyi ses veriyor, adam abi mercedeslerde audilerde kullanıyoruz bunu dedi:)) vardır ya çakal esnaf; "abi aynısıni ben giyiyorum vallahi" diyen. bu abi de  "arabadakileri söküp bundan taktım" dedi ben de ikna oldum. bedeli 45  lira. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Katil Balina :

aldım hocam ama 8 cm yerine 10 cm  aldım zaten diğer taktığım da yerine oturmuyordu bu da oturmuyor:) ama en azından çok daha güzel ses veriyor. 

sorun şu ki bu işlerde yeteneksiz olduğumdan kelli lehim yapmayı sanırım tam beceremedim. takarken ara sıra çalıştı bi dokunca calismadi falan ama en son çalışır vaziyette vidaları tutturdum.  

bir diğer sorun metal  kısmı arabanın sacına değince kıvılcımlar çıkarıyordu ama sabit durunca kıvılcımlanma olmadı. normal mi bilmiyorum, arabayı yakmayız inşallah:))

Lehim pastası kullanmadan yaptıysanız "soğuk lehim" dediğimiz durum oluşup tam temas sağlanmamış olabilir. Bu nedenle bir çalışıp bir çalışmıyordur. "Kıvılcım" olayına gelince onu bilmiyorum. Hoparlörlerde bağlantı yerlerinde DC engelleme kapasitörleri diye birşeyler hatırlıyorum. Onunla ilgilimi bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Arabalar :

Lehim pastası kullanmadan yaptıysanız "soğuk lehim" dediğimiz durum oluşup tam temas sağlanmamış olabilir. Bu nedenle bir çalışıp bir çalışmıyordur. "Kıvılcım" olayına gelince onu bilmiyorum. Hoparlörlerde bağlantı yerlerinde DC engelleme kapasitörleri diye birşeyler hatırlıyorum. Onunla ilgilimi bilmiyorum.

güya kullandım o pastadan hocam, aldığım lehim cihaziyla birlikte gelmişti ama bunların kablosu bi tuhaf icinde ip gibi bir sey yav. bi kısmı yandı saçma sapan bi durum oldu:)

ama calışıyor, elektrik mühendisi bi arkadaşım var en olmadı ona yaptırırım. gerçi kendisini arayıp bunun artısı eksisi var mı nasıl anlayacaz diye sordum lehimden önce bi değdir calışıyorsa sorun yoktur dedi:)))

hay dedim seni okutan hocanın:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...