Jump to content

GHT6-66-960 Kodlu Patlak Hoparlör

Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, Katil Balina :

güya kullandım o pastadan hocam, aldığım lehim cihaziyla birlikte gelmişti ama bunların kablosu bi tuhaf icinde ip gibi bir sey yav. bi kısmı yandı saçma sapan bi durum oldu:)

ama calışıyor, elektrik mühendisi bi arkadaşım var en olmadı ona yaptırırım. gerçi kendisini arayıp bunun artısı eksisi var mı nasıl anlayacaz diye sordum lehimden önce bi değdir calışıyorsa sorun yoktur dedi:)))

hay dedim seni okutan hocanın:))

Kendir özlü kablodur:) Kabloların uçlarını lehim öncesi keskin uçlu bir aparat ile ( örneğin maket bıçağı) hafif hafif kazımak gerekebiliyor, izolasyon malzemesini kazıyıp iletken kısımı iyice açığa çıkartmak için. Elektrik mühendisi arkadaşın yanıtı pek güzelmiş:) Aslında hoparlörlere gelen ikili kablonun yan tarafında ince bir kırmızı şerit olanı (+) uç oluyor. Tabi bizim mazdalarda durum nasıl bilmiyorum ben 35 yıl önce uğraştığım hobimden arta kalanlardan işkembeden sallıyorum. Ulus/ Konya sokak 1982-1984 yılları arası uğrak yerimdi. Hele bir devrede kullanacağım ( halen ismi aklımda kalmış; BF -244B ) transistörü bulamayınca oranın altını üstüne getirmiştim. Sonrasında bundan 10 yıl kadar önce oraya tekrar gittiğimde , mekanların çok değiştiğini, amatör ruhlu hobi ve dükkan sahiplerinin tarihe karışmış olduğunu gördüğümü acı bir tebessümle hatırlıyorum.

Neyse sonuçta iş görebilecek bir hoparlör bulmuşsunuz. Almancada bildiğim tek cümle ile bitireyim muhabbeti; " Ende gut alles gut " :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, Arabalar :

Neyse sonuçta iş görebilecek bir hoparlör bulmuşsunuz. Almancada bildiğim tek cümle ile bitireyim muhabbeti; " Ende gut alles gut " :) 

aynen öyle hocam, netice itibarı ile sorun çözülmüş görünüyor. kelimenin tam anlamı ile "pamuk ipliğine bağlı" ama bakalim:) 

bu arada ulus esnafıniň bahsettiğiniz dönemlerle alakasi kalmamış gibi. çoluk çocuğun elinde, hemen hepsi aynı şeyleri satan bi tuhaf tipler. 

müşteri onların sattığı şeyi istemiyorsa direkt suçlu konumuna düşürülüyor:) "şu istediğin şeye bak kardesim insan gelir adam gibi bi paynır set ister  ne ki bu" şimdi der gibiler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Arkadaşlar merhaba. 2015 mazda 3 aracımda konu sahibi arkadaşın başına gelen olay benimde başıma geldi. 2 hoparlörde körük kısmından kabloları kopmuş durumda, uğraşıp tamir etme ihtimalim var ancak ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. Malum hoparlörlerin teknik özellikleri hakkında hiç bilgi yok ohm watt frekans aralığı vs, ancak ben 4 ohm olarak ölçüm açıkta ki uçlardan ancak kesin 4 ohm diyemiyorum... şu model taktım çok memnun kaldım dediğimiz bir model varmı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...