Jump to content

Mazda CX-3 İçin Ön Park Sensörü ve araç içi kamera montajı

mehalper
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım ama forumu uzun süredir takip etmekteyim. Aracım 2017'de 0 aldığım Cx3 Power kırmızı Mazda. Konu başlığında da belirttiğim gibi aracıma ön park sensörü ve kayıtlı araç içi kamera taktırmak istiyorum. Aracın garantisi devam ettiği için merak ediyorum acaba garanti ile ilgili bir problem çıkarırlarmı? Daha önce bunları yapan arkadaşlar varsa lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz. Açıkçası İstanbulda bu aracın elektrik donanımında iyi anlayan bir servis yada ustaya ihtiyacım var. Ve kamera ve ön park sensörü parça önerileriniz varsa lütfen yazarmısınız. Şimdiden çok teşekkürler.

Saygılar

Alper

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim 3'e harici olarak takılmış kamera var ve garanti hususunda bir problem yaşamadım. yani kamera ile ilgili orjinal olmadığı için bir sorun yaşadığınızda normal olarak servis ilgilenmez ama atıyorum şanzıman sorunu yaşarsanız neden kamera taktın garanti dışında kaldı araç da demez. garantiden değişen bir çok parca oldu bende, kimse neden kamera ya da sensör var demedi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı aldığım gün, daha plakaları takılmadan serviste kamerayı bağladım. Sadece servis teknisyenleri aynanın oradaki kapağı ve tavan lambasını söktüler. Malum hiçbir bilgim yoktu ve sağını solunu çizmek istemedim trimin. Servis hiç ses etmedi ki kameranın çalışma gerilimi, sistemden çekeceği akım vs anlattım. Onlara da bağlantıyı gösterdim. Alın ve size gelen araçlara montajı yapın, farklı ve etkili hizmetiniz müşteri tarafından memnuniyet ile kabul görecektir dedim. Yapmadılar :)

• Beğen 3
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Bende 2017 cx3 var ve Mini 0906 kamera aldım daha siparişim gelmedi, gelince bu Linkteki kablonun kamera bağlantısını yapacağım fakat bağlantı işi biraz kafamı karıştırıyor. Kırmızı kabloyu devamlı elektrik olan yere veya sigortaya. Sarı kabloyu da kontak açılınca elektrik gelen yere veya sigortaya bağlamam gerekiyor. Diğer siyah kablo da şaseye bağlanacak. Bu bağlantıları araç içindeki sigortalara bağlayabilir miyim? yoksa tesisat kablolarına mı bağlamam daha iyi olur. Araç içindeki sigorta kutusunda devamlı elektrik olan sigorta yok sanırım eğer varsa hangisinde var? Sigorta kutusu şeması linki bu. Bu konuda Yardımcı olabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda kimsenin bilgisi yok mu? Bende bu site eski deyip tecrübeli birileri çıkar soruna çözüm getirir diye düşünmüştüm. Sanırım bu site de aktifliğini yitirmiş. En azından Devamlı elektrik olan Dörtlü Flaşör Butonunun nasıl söküldüğünü belirten biri çıksaydı da ona bağlasaydım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.09.2020 at 21:29, Cavit09 :

Bende 2017 cx3 var ve Mini 0906 kamera aldım daha siparişim gelmedi, gelince bu Linkteki kablonun kamera bağlantısını yapacağım fakat bağlantı işi biraz kafamı karıştırıyor. Kırmızı kabloyu devamlı elektrik olan yere veya sigortaya. Sarı kabloyu da kontak açılınca elektrik gelen yere veya sigortaya bağlamam gerekiyor. Diğer siyah kablo da şaseye bağlanacak. Bu bağlantıları araç içindeki sigortalara bağlayabilir miyim? yoksa tesisat kablolarına mı bağlamam daha iyi olur. Araç içindeki sigorta kutusunda devamlı elektrik olan sigorta yok sanırım eğer varsa hangisinde var? Sigorta kutusu şeması linki bu. Bu konuda Yardımcı olabilir misiniz?

Ayak dayama yerinin solundaki sigorta kutusundan elektrik alabilirsiniz. Oradaki bir çok sigorta kontak açıkken devreye giriyor ama illaki sürekli elektrik olan bir sigorta vardır. Voltmetre ya da ufak bir led ampül ile kendiniz test edebilirsiniz. Sigorta çoklayıcı aparatlar ile kesme biçme yapmadan da bağlantınızı sağlayabilirsiniz. Şu fotodaki gibi:

thedashcamstore.com_fuse_taps_12__76929.1421454513.thumb.jpg.9f82bb86d1d51eb638cdd47fd8eaace6.jpg

Şase bağlantısını da herhangi bir şase vidasına bağlayabilirsiniz. Kabloları A sütunun oradan aşağı indirmeniz gerekecektir. A sutünü içerisinde airbag de olduğundan dikkatli olmanız lazım. Yurtdışında kamera bağlantısı yapan birisi bu şekilde üstteki kablolara klipsleyerek indirimiş aşağıya kamera kablolarını.

IMG_1264_zpsn4gsz8mu.thumb.jpg.15111571e242212f7a5d244f5ba06a18.jpg

Eliniz yatkın değilse bu işlere, bir oto elektrikçisinden yardım almanızı öneririm. Yapacağınız yanlış bir işlem çok daha büyük sorunlar açabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...