Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Kısa far neredeyse hiç aydınlatmıyor

devos
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Arabamda kısa farlar neredeyse hiç aydınlatmıyor. Her iki taraf yanıyor yanmasına ama bizim oğlanın çalışma lambası daha çok aydınlatıyor. Bu ampullerin parlaklık gücü zamana bağlı olarak azalıyor mu? Muayene tarihi geldi. Aracı ben ilk kez muayeneye götüreceğim. Aşığın ne kadar az olduğunu şöyle anlatayım. geceleyin çevreden çok az ışık alan otoparkta kısaların kapanıp açılması neredeyse fark edilemeyecek.

Bir fikri olan var mı? Aynı sorunu yaşamış olan? Eğer sorun ampuldeyse ve Oto elektrik ustasına gitsem hangi ampulden taktır malıyım? Ankara da önerdiğiniz oto elektrikçi var mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, devos :

Farda bir sararma yok. Fotoğraf yüklüyorum. ne kadar az yandığı anlaşılacaktır.

Halojen ampulde beyaz kullanıldığı için aydınlatmıyor. Niken led h11 alın, yatın kalkın dua edin.

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah razi olsun Mutlu bana Niken aldirdi Hayata bakis acim degisti Cok memnumum arac premiyum klasse oldu.Uzunlara da aldim Uzunlar kisalardan daha da basarili uzunlar efsane Niken H11 Niken 9005 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu baltalamak gibi olmazsa, BK kasada H7 kullanılıyor diye biliyorum, H7 alsam takma işini kendim yapabilirmiyim? herhangi bir püf noktası var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zorlanacak bir şey değil. çıkarıp takması çok kolay, ampülün camını sert bir yere çarpmamaya dikkat edin sadece. youtube'da videoları bulabilirsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçenlerde sağ far patlamıştı mahalledeki ustaya götürdüm, vaktim yoktu eskiyi çıkarırken, ampulün camını kırmış merceğin içinde kalmış yenisini de üstüne takmış, çıkarmak imkansız dedi, nikenleri alayım kendi imkanlarımla merceğe zarar vermeden çıkartmayı deneyeceğim. Daha önce başına gelen var mı? Kısa bir yolu bilen çıkar mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Mutlu Tekir :

Halojen ampulde beyaz kullanıldığı için aydınlatmıyor. Niken led h11 alın, yatın kalkın dua edin.

Yarın fırsat bulursam dediğinizi yapacağım. Sonuçları buradan paylaşırım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, doganayomer :

geçenlerde sağ far patlamıştı mahalledeki ustaya götürdüm, vaktim yoktu eskiyi çıkarırken, ampulün camını kırmış merceğin içinde kalmış yenisini de üstüne takmış, çıkarmak imkansız dedi, nikenleri alayım kendi imkanlarımla merceğe zarar vermeden çıkartmayı deneyeceğim. Daha önce başına gelen var mı? Kısa bir yolu bilen çıkar mı?

kısa yollu bir çözüm olduğunu sanmıyorum. farın tamamen yerinden çıkması ve içine vakum yapılarak kırılan parçanın çıkartılması sağlanabilir. belki daha kolay yöntemler vardır ama benim aklıma böyle bir çözüm geldi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 dakika önce, doganayomer :

Farı sökün, camı aşağı gelecek şekilde sallayarak cam parçalarını aşağıda toplayın, tornavidanın ucuna kaliteli çift taraflı bant sarıp camları banta tuttura tuttura çekin. Far içinde sıkışan cam yoksa bu yöntemle en ufak cam parçalarına kadar toplarsınız. Sonra farı yerine tertemiz takın. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, doganayomer :

Far kapaklı olduğundan sizin araca Led olmaz. Ledlerin fanı oluyor çünkü kapak kapanmıyor bu sefer.

Ancak xenon deneyebilirsiniz. Forza 4300k öneririm. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

HID (High Intensity Discharge) ampuller maviye çalan renkleriyle sürüş esnasinda halojen ampullere göre daha iyi bir görünürlük sağlarlar.  Ancak, HID farlar karsidan gelen sürücüleri rahatsız edebilecek bir isik verirler, bu da bazen sizin güvenliğinizi etkileyebilir.  Bir de HID farlarda (halojen farlara tezatla) sisli havalarda su damlaciklari parlama yapabilir ve gözünüzü alabilir.  Bu nedenlerle ben halojen veya LED'i daha çok tutarim.

Not: Bizde genellikle Xenon diye bilinen farin teknik adi HID diye geçer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Xenonu da denedim o da güzel performans verdi. Bunları zamanında paylaştım. 

4300k da maviye çalmaz en yüksek görüşü sağlar. Mercekli far olduğu için de göz almaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Mehmet Özdemir :

@Mutlu Tekir vizede Xenon gibi sıkıntı çıkarıyor mu ledler? 

Led sıkıntı çıkartmıyor Mehmet abi. Ama ben riske atmamak için halojen takıp gittim hep. Değiştirmek basit zaten 2 dk almıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yav ledler şehir içinde iyi. Hele niken 😀

öncelikle far ayarınızı yapın. İki çark var. Döndürerek doğru çizgileri bulun. Şehir içinde led yeterli. Ama uzun yolda halojen derim ben. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, tansu87 :

Yav ledler şehir içinde iyi. Hele niken 😀

öncelikle far ayarınızı yapın. İki çark var. Döndürerek doğru çizgileri bulun. Şehir içinde led yeterli. Ama uzun yolda halojen derim ben. 

Uzun yolda  uzunları açcan abi,  Nıken efsane uzunlarda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...