Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Yan Ayna

Ömerdoğusaraç
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar selam

3018 Mazda 3 için her iki aynanın da otomatik kapanması bozuldu-(önce sağ-sonra sol kademeli olarak)

aynaların yönlendirilmeleri ayna içini tutan plastik malzemelerin kırılmasından ötürü bozuldu ve son olarak sol ayna yine oto yıkamacının su tutması nedeniyle çatladı.

her iki aynayı da nereden temin edebilirim?

yetkili servis ortalama ne kadar fiyat çıkartır?

başına aynalarla ilgili bu kadar sorun gelen var mı?

teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2018 model aracınızın garantisinin olduğunu düşünüyorum. 2.'si yıkamacının hatası ama 1'ini bari garanti kapsamına aldırabilirsiniz. ilk önce yetkili servisle bir irtibat kurmanızı öneririm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de aynalarin otomatik hareketi tamamen aracin garanti kapsaminda halledilmesi gerekir.  Aynanin çatlamasini da oto yikayicidan almaya çalisin, derim.  Vermezler ama ben olsam yine de sansimi denerdim.  En azindan, bir daha asla ayni yere araci yikatmayin.

Benim senelerce önce yeni degistirmis olduğum ön cam silgilerime basinçli su tuttuklari için tamamen bozmuslardi.  Tabii zarari karsilamadilar ama hiç değilse hakkimi aradim.  🙂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk sol ayna iç plastik kısımdan kırıldığında yetkili servisteki usta saçma bir şekilde yapıştırmaya kalkıştı-tabii ki hiç bir işe yaramadı ve zaten kırığı da kullanıcı kaynaklı düşünecekleri için hiç garanti olayına girmedik.

Ardından 40 bin bakımı için özel servise giderek garanti kapsamından çıktım.

Sağ ayna da aynı şekilde içten kırılmıştı ama kapanmanın bozulması garantiden çıktıktan sonra gerçekleşti.

arkadaşlar size de tavsiyem araçlarınızı dışarıda yıkatırken yan aynalarınızı kapatıp öyle yıkattırın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Ömerdoğusaraç :

Arkadaşlar selam

3018 Mazda 3 için her iki aynanın da otomatik kapanması bozuldu-(önce sağ-sonra sol kademeli olarak)

aynaların yönlendirilmeleri ayna içini tutan plastik malzemelerin kırılmasından ötürü bozuldu ve son olarak sol ayna yine oto yıkamacının su tutması nedeniyle çatladı.

her iki aynayı da nereden temin edebilirim?

yetkili servis ortalama ne kadar fiyat çıkartır?

başına aynalarla ilgili bu kadar sorun gelen var mı?

teşekkür ederim

Aynalarda dışarıdan bir darbe ve müdahale yoksa  araç garanti dışı değilse servis  bahsettiğiniz kırık olmayanı garantiden değiştirebilir. 

Ama şuda var ayna kapanmıyor demişsiniz  aynayı tutan plastik parçalarının kırıldığını nasıl görebildiniz  

Çünkü aynayı kapayan motorla aynaya yön veren motorlar farklı 

Benim tahminim aynayı tutan plastikler kırılıp büyük ihtimalle kapama dişlisinin arasına girmiştir.

Geneldede otoyıkamalar arabayı yıkayıp kurularken aynayı bastırarrak kurulamişsa tırnaklarını kırma ihtimali yüksek çünkü manuel olarak ayna dışarıdan hareket alıyor buda dişliye zarar verir.

Ama en azından servise gidip gösterin derim,en azından bir tanesini kurtarsanız kardır.Mehmet beyin dediği gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, bekdem41 :

Aynalarda dışarıdan bir darbe ve müdahale yoksa  araç garanti dışı değilse servis  bahsettiğiniz kırık olmayanı garantiden değiştirebilir. 

Ama şuda var ayna kapanmıyor demişsiniz  aynayı tutan plastik parçalarının kırıldığını nasıl görebildiniz  

Çünkü aynayı kapayan motorla aynaya yön veren motorlar farklı 

Benim tahminim aynayı tutan plastikler kırılıp büyük ihtimalle kapama dişlisinin arasına girmiştir.

Geneldede otoyıkamalar arabayı yıkayıp kurularken aynayı bastırarrak kurulamişsa tırnaklarını kırma ihtimali yüksek çünkü manuel olarak ayna dışarıdan hareket alıyor buda dişliye zarar verir.

Ama en azından servise gidip gösterin derim,en azından bir tanesini kurtarsanız kardır.Mehmet beyin dediği gibi

İlk sorunu yaşadığımda serviste aynayı çıkarıp dişlilerine baktıklarında 2 dişlinin kırık olduğunu görmüşlerdi.

sonrasında aynanın kapanma mekanizmasında da sorun yaşanmaya başladı. Yani aynaların her iki fonksiyonunda da sorun yaşadım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet-açık konuşayım gittiğimde aracı servis müdürü değil servisteki ustalardan biri gördü.

O da bunun komple değişmesi gerek sana çok pahalıya patlar dedi ve yapıştırıcı ile aynanın camını arkadaki plastik parçaya tutturdu.Ben de zaten plastik parça kırık olduğu için garanti kapsamına gireceğini düşünmemiştim.

O günden sonra 6 ay geçti zaten ve artık garanti kapsamından kendi isteğim ile ayrılmış bulundum.

Şimdi ;

ya çıkma parça bulacağım

ya aliexpressten bulacağım

ya da orjinalini servisten getirteceğim

sizce hangisini yapmalıyım? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankarada mazda çıkmacı sı var 

https://www.otocikma.com/kurumsal_uye_profil-osmanli_mazda___honda-6369.html

buraya bir sor derim yoksa ayın 18 ine kadar parçada %20 indirim var servislerde servisten 

aliexpress te baktım komple ayna göremedim trim parçaları var motor kapak v.b ama 2018 yok tu birde buradan alacağın parça biliyorsun yan sanayii ayna ki devamlı kapanım açılan bir ekipman riski fazla haa  sabit bir parça olsa tamam yerine tam olmasada bir şekilde uyuyor.benim tavsiyem servisten alınması  dolayısıyle parça garantisi olur .

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öneriniz için gerçekten teşekkür ederim.

ankaradaki çıkmacı ile en kısa zamanda görüşeceğim.

aynı zamanda servisten almak da mantıklı görünüyor-en azından benim aracım için bu kadar hassas bir üründe parça garantisi olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Tekrardan selam

sol ayna camını yan sanayii ürün ile değiştirdim.

ancak şimdi de kör nokta uyarı sistemi arıza veriyor.

acaba bağlantıda mı problem vardır yoksa devre sökülüp tekrar takıldığı için resetlenme mi gerekir?

teşekkür ederim.iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

IC panelde (Gösterge panelinde ) sarı ikaz lambası süreklimi yanıyor.Sistem ayna camının ledi ilk anda jakı çıktığında sadece for-scan ile bakıldığında arıza kodu verebilir. bilgisayarla bağlanıp bakılması gerekli. Arıza kodu varsa silinmelidir.

Tabi yan sanayii aynadaki led doğru konumdamı bilmek gerekli en azından elinde eskisi duruyorsa  jakı tak tekrar dene.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamdır 👍 

elimde eskisi duruyor yarın tekrar deneyeceğiz.

ikaz lambası sürekli yanıyor ve sağ aynanınki de devreye girmiyor sol ayna değişimi olduktan sonra.

inşallah bir an önce hallolur.

tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...