Jump to content

Mazda 6 mı Honda Accord mu?

abcsefa
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Valla model aralıklarında tarafsız bir yorum istersen Accord derim. Tasarım olarak önde, iç mekan tasarımı ve kalitesi olarak önde. Yalnız devasa ön koltuklardan dolayı arka mekan 1.80 boyunda olan ben sürücü koltuğundayken dahi kısıtlı. Şölle söyleyeyim, bu konuda Honda Jazz bile daha fazla diz mesafesi sunuyor diyebilirim. Bunun dışında Mazda 6 ile ilgili fikrim, birinci neslin yanından bile geçemeyeceği. Sanki D sınıfında da olalım diye alelade Mazda 3'ten türetilmiş gibi bir havası var bana göre. Kokpit tasarımı sınıfına hafif kalmış gibi. Dış tasarımı da D sınıfıyla C sınıfı arasında geçiş formu gibi. 1. Nesil bana daha çekici, daha D sınıfı geliyor. 120 civarına çıkarsan 2013 SKYACTIV kasalara da geçebilirsin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekte Honda Accord da Mazda 6 da çok iyi otomobiller.  Bu arada, benim yazacaklarimin bir kismi yukarida da bahsedilmis.  Honda Accord konusunda (global bakarsak, ki bakmamiz gerekir) önemli bir ayrim var.  ABD'de üretilen Accord ile Avrupa'da pazarlanan Accord oldukça farkli iki otomobil.  ABD'de çok popüler olan Car and Driver dergisi senelerce üst üste Accord'u 10Best (yani en iyi 10 otomobil) listesine aldi.  ABD'de bu listeye girmek hiç kolay bir sey degil.  Accord'un en önemli rakibi Toyota Camry.  Gerek Accord gerekse Camry ABD'de en çok satilan otomobillerden.  Örnegin, Honda Accord kardesi Civic'den çok daha fazla satiliyor çünkü Civic'den çok daha iyi bir otomobil.  2020 Accord 1.5 litre turbo, 2.0 litre turbo ve hybrid motor seçeneklerine sahip.  Yani motor olarak çok mütevazi denebilir.  Baslangiç fiyati ise $23,870 gibi.  Bunlar hep ABD için geçerli.

Türkiye'ye senelerdir Accord ithal edilmiyor.  Car and Driver 10Best listesindeki bir otomobilin ithal edilmemesi üzücü (ya da Honda Türkiye adina bence bir cehalet göstergesidir).  MB gibi bir otomobilin ithal edildigi bir ülkede Honda Accord ithal edilmemesi düsündürücüdür.  Sanirim bizim halkin otomobil konusunda daha çok bilinçlenmeye gereksinimi var.  Mazda Türkiye pazar payi da bunu göstermiyor mu?

Sükür ki Mazda 6 ithal ediliyor.  Gerek Mazda 3 gerekse Mazda 6 sadece üst sinif spor otomobillerde bulunan bir vites kutusuna sahip.  Vitesleri degistirmek olaganüstü kolay ve bir zevk.  Mazda 6'da 2.0 litrelik dogal aspirasyonlu motor var.  Mazda 6 da Mazda 3'den daha iyi bir otomobil ama çok daha az satiliyor.  Yine bilinçlenme, vergi falan meselesi.

Asagidaki site Honda ABD'ye aittir.  Honda Accord ABD ile ilgili detayli bilgi alabilirsiniz.

https://www.honda.com/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendi ilgi alanımla ilgili örneği şuraya bırakayım..

Komşumda 2011 accord var.. warex li eksozlu modifiyeli falan çok bilmiyorumda, 

büyük ısrar üzerine boş yolda  2 kere uzun uza  bastık..    Accord,  benim 6 dan yavaş  ...  Koparıp gidemiyorum ama accord bayaa  geride kalıyor..   

Virajda da denedik ama bence orda şöförlük ve cesaret faktörü var..  Bişey demeyim şmdi..   Ama GG-GH kasa mazda 6 nın yürüyeni  Yeni parçalarla değiştirildiğinde  oldukça iyidir..   Hatta Skyactive 6dan da iyidir..  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...