Jump to content

Mazda Gören ve Mazda yol yardım ile yaşadığım problemler

DenisOzgovde
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Oncelikle merhabalar, ben Denis.

Cocuklugumdan beri Mazda'yi begenen ve takip eden biri olarak yaklasik 4 ay once Ankara'dan 2017 model Mazda3 Skyactive-G aldim, kullandigim sure boyunca da aractan fazlasiyla memnundum. Ancak gecen hafta cumartesi gunu aracimi Mazda Goren Mugla subesine periyodik bakim icin goturdukten sonra Mazda markasina bakis acim fazlasiyla degisti. Izmir'de servis olmadigi icin aracimi en yakin yetkili servis olan Mazda Gorene goturup 40.000 bakimi yaptirdim ve Izmir'e dogru yola ciktim. Araci aldigimda aracin ici benzin kokuyordu. Yetkili servisteki arkadas yakit filtresinin degisecegini soylemisti. Kokunun bu degisim sirasinda damlama vs seklinde oldugunu dusunup yola devam ettim. Yaklasik 3 gun boyunca gecmeyen kokudan sonra servisi aramaya karar verdigim sirada arabanin alt tarafina baktim ve ciddi miktarda benzin aktigini farkettim. Altina legen koymak zorunda kalacak kadar benzinden bahsediyorum. Hemen Mazda goreni aradim ve durumu anlattim. Araci hemen cekici ile muglaya gondermem gerektigini soylediler ve mazda yol yardim'a yonlendirdiler. Eglenceli kisim buradan sonra basliyor. Mazda yol yardimi arayip 10 dk aracimi tanittiktan sonra durumun aciliyetini belirttim hemen cekiciyi gondereceklerini soylediler. Yaklasik yarim saat sonra bir telefon geldi ve "Biz kaskonuzdan cekici istedik 740 TLsini karsiliyor ama muglaya gondermek 1050TL 300 TL vermeyi kabul ederseniz cekiciyi gonderelim". Bolca kufur ederek tamam gonderin arac yanacak sitemleri ile telefonu kapattim ve tekrar mazda goreni aradim. Neden mazda yol yardiminin benim kaskomdan cekici istedigini hatanin onlarda oldugunu ve bu durumu cozmeleri gerektigini anlatmaya calistim ama karsilik olarak aldigim cevap "Eger sorun bizdeyse bir dahaki bakiminizda indirim yapariz bi sekilde cozeriz.". Kan beynime sicramis halde yaklasik 5 saat suren telefon trafigi, tartisma ve kavgalar sonunda, servis muduru ve servis sefi beraber Izmire geldiler ve sorunu cozduler kusura bakmayin dediler ve gittiler. Bunu yaptiklari icin kendilerine tesekkur ediyorum. Ancak bu yasananlar sonrasinda mazda'nin odul almis 30 yillik servisinin bu hatayi yapmis olmasini kabul edemiyorum ve aracimi satiliga cikarttim. Yasadigim olaylari, Mazda Goren ve Mazda Yol Yardim'in bana yasattigi bu stresi sizlerle de paylasmak istedim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecmis olsun. Talihsiz bir durum olmus. Ne deseniz haklisiniz  

Ama adamlarin kalkip izmire gelip sorunu yerinde cozerek kusurlarini bir nebze telafi etmisler bence. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaşadığınız stres dolu anlar ve arabanızın başına gelebilecekler için geçmiş olsun. mazda gören sizin de belirttiğiniz gibi türkiye'de bu işi yapanların en iyisi olarak düşünülebilir, forumda bile üyelerimize oldukça yardımcı olmuşlardır. bakımı yapan ustanın dikkatsizliği ve üzerine olanlar oldukça üzücü. sonucun tatlıya bağlanmış olduğuna sevindim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Asil problem olan kisim da o telafi etme kismi aslinda cok detaylandirmak istemedigim kisimdi. Yaklasik 3 saat suren kavga dovus sonrasinda "Biz simdi ustayla yola cikiyoruz, gelip bakicaz bizden kaynakli bir sikinti degilse kendi aramizda cozeriz bunu" seklinde tehditvari bir soylemle yola cikan bir servis muduru benim icin agzi ile kus tutsa da benim icin onemi olmaz.

Olaya maddi boyutta bakmiyorum gercekten araba yansa da umrumda olmazdi, ancak birinin canina mal olabilecek kadar ciddi bir problem vardi ortada, ben o araci 3 gun boyunca kullandim ve aracta en az 2 kisi ile yolculuk yaptim surekli olarak. Hareket halinde cani sikilan biri arabanin altina izmarit atsa olabilecekleri hayal bile edemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Büyük geçmis olsun.  Gerçekten ciddi bir olay atlatmissiniz.  Konuyu bir de Mazda Türkiye ile paylasmayi düsündünüz mü?  Ben olsam Mazda Gören'i sikayet ederek degil de özellikle Türkiye'nin 3. büyük sehri Izmir'de bir yetkili servis eksikligini dile getirerek paylasmayi düsünürdüm.  Ben eminim Mazda Türkiye bu konuyu çok ciddiye alacaktir.  Ayrica, araci satma düsüncenizi tekrar bir degerlendirin, derim.  Hepimiz Mazda kullaniyoruz.  Hatta Izmir'de Mazda kullaniyoruz.  Tatsiz olaylar yasayabiliyoruz zaman zaman.  Eger Izmir'de düzgün bir servis açilirsa bu deneyimi umarim unutursunuz.  Serviste sorun olabilir ama gerçekten Mazda iyi bir seçimdir.  🙂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesekkur ederim. Evet ayni gun mazda turkiyeyi aradim ve durumu anlattim (saat 16:15 civari). Karsiliginda aldigim cevap: "Ben stajyerim su an yetkili kimse yok ben numaranizi alayim yarin size donus yapalim.". 5. Gun ve halen cagri bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, DenisOzgovde :

Asil problem olan kisim da o telafi etme kismi aslinda cok detaylandirmak istemedigim kisimdi. Yaklasik 3 saat suren kavga dovus sonrasinda "Biz simdi ustayla yola cikiyoruz, gelip bakicaz bizden kaynakli bir sikinti degilse kendi aramizda cozeriz bunu" seklinde tehditvari bir soylemle yola cikan bir servis muduru benim icin agzi ile kus tutsa da benim icin onemi olmaz.

Olaya maddi boyutta bakmiyorum gercekten araba yansa da umrumda olmazdi, ancak birinin canina mal olabilecek kadar ciddi bir problem vardi ortada, ben o araci 3 gun boyunca kullandim ve aracta en az 2 kisi ile yolculuk yaptim surekli olarak. Hareket halinde cani sikilan biri arabanin altina izmarit atsa olabilecekleri hayal bile edemiyorum.

O sekilde soyledilerse yazdiklarimi geri aliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Lupara :

O sekilde soyledilerse yazdiklarimi geri aliyorum. 

Malesef bu sekilde konusabilecek rahatliktaymis sevgili servis mudurumuz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun çok çok ciddi bir tehlike atlatmışsınız. Benzin filtresi yok, değişim sırasında filtreyi gevşek taktılar diyeceğim değil, benzin hortumuyla vs mi oynadılar bilemedim. Okan @okkko beyin konu hakkında bilgisi vardır mutlaka, güvendiğimiz bir servisin çalışanlar tarafından itibarının zedelenmesi çok üzücü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

açıkçası otomobiller hakkında cok fazla bilgim yok ama gorebildigim kadariyla arka koltugun altinda benzin deposunun üst kapağı var ve onun contasinda bir potluk olmuş benzin oradan siziyormus. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.

Anlattıklarınız doğrultusunda evet tatsız, can sıkıcı ve tehlikeli bir durum.

İnsanın olduğu noktada maalesef hata oluyor.

Bu durum bazen iş güzarlık, bazen dalgınlık-unutkanlık, bazen de şanssızlık mı diyeyim talihsizlik mi diyeyim oluyor bir şekilde.

Peki broblem tam olarak neymiş ? Ne değişti yada tamir edildi de sorununuz çözüldü ?

17 saat önce, DenisOzgovde :

Ancak bu yasananlar sonrasinda mazda'nin odul almis 30 yillik servisinin bu hatayi yapmis olmasini kabul edemiyorum ve aracimi satiliga cikarttim.

Pire için yorgan yakanlardansınız siz de. Hayırlısı olsun sizin için.

Alacağınız bir başka markada satın alma sonrası servis hizmetlerinde. Benzer yada daha kötüsünü yaşamayacağınızın garantisi yok malum. Bu konuda da "bol şanslar" diliyorum size.

Satılık bir yere ilana koydunuz mu ? Aydın'dan bir abim eşine araç arıyordu. Forumdaki araçları yönlendiriyorum kendisine. Niyetiniz varsa haberleşelim..

Tekrar geçmiş olsun..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim, evet haklisiniz insanın olduğu yerde hatanın olması doğal. Ancak özellikle dikkatli olunmasi gereken konularda boyle seyler olmasi kabul edilemez bu durumu basitlestirmenin bir anlami da yok. Örneğin bir inşaat firmasinda çalışan birinin ufak bir hatasi yuzunden inşa edilen yapı yıkılırsa, ayni rahatlikta "insan hatasi oluyor böyle şeyler" diyerek gecistirebilir misiniz gercekten? hatanin boyutu mu onemlidir yol acabilecekleri mi? 

Aracı aldığımda İzmirdeki mazda servisinin kapandigini okudum ve mugladaki servise gitmek zorunda kalacagimi biliyordum. Simdi önümde iki secenek var ya araci gidebilecegim diger yer olan ankaraya servise goturmek ki her 10.000 kmde bir 1300 km yol yapmam gerekecek bunun için ya da amaaan alt tarafi ufak hata yaptilar Muğla'ya gotureyim demem gerekecek. 

11 saat önce, DenisOzgovde :

açıkçası otomobiller hakkında cok fazla bilgim yok ama gorebildigim kadariyla arka koltugun altinda benzin deposunun üst kapağı var ve onun contasinda bir potluk olmuş benzin oradan siziyormus

28 dakika önce, İlhan :

Satılık bir yere ilana koydunuz mu ? Aydın'dan bir abim eşine araç arıyordu. Forumdaki araçları yönlendiriyorum kendisine. Niyetiniz varsa haberleşelim..

ilana koymadim henüz 0 araç bakiyorum ama su ana kadar birsey bulamadim. Ilani koyduğum zaman buraya da ekleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, DenisOzgovde :

Aracı aldığımda İzmirdeki mazda servisinin kapandigini okudum ve mugladaki servise gitmek zorunda kalacagimi biliyordum. Simdi önümde iki secenek var ya araci gidebilecegim diger yer olan ankaraya servise goturmek

izmir servis işi yakın zamanda çözülüyor. forumda konusunda da paylaşıldı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, DenisOzgovde :

Teşekkür ederim, evet haklisiniz insanın olduğu yerde hatanın olması doğal. Ancak özellikle dikkatli olunmasi gereken konularda boyle seyler olmasi kabul edilemez bu durumu basitlestirmenin bir anlami da yok. Örneğin bir inşaat firmasinda çalışan birinin ufak bir hatasi yuzunden inşa edilen yapı yıkılırsa, ayni rahatlikta "insan hatasi oluyor böyle şeyler" diyerek gecistirebilir misiniz gercekten? hatanin boyutu mu onemlidir yol acabilecekleri mi? 

Aracı aldığımda İzmirdeki mazda servisinin kapandigini okudum ve mugladaki servise gitmek zorunda kalacagimi biliyordum. Simdi önümde iki secenek var ya araci gidebilecegim diger yer olan ankaraya servise goturmek ki her 10.000 kmde bir 1300 km yol yapmam gerekecek bunun için ya da amaaan alt tarafi ufak hata yaptilar Muğla'ya gotureyim demem gerekecek. 

ilana koymadim henüz 0 araç bakiyorum ama su ana kadar birsey bulamadim. Ilani koyduğum zaman buraya da ekleyeceğim.

öncelikle çok geçmiş olsun dediğiniz gibi hata büyük asıl yapılmış hatayı çözme biçimi dahada büyük özrü kabahatinden büyük gibi olmuş sanki,burada olsun diğer sosyal medya platformlarında olsun Okan bey her konuda katkı sağlıyan biridir,birgün gidin bir acı kahvesini içip olayı detaylıca görüşün derim,en büyük dostluklar kavga ile başlar.ben gitmekte olduğum servisteki arkadaşlarla anlaşamadığım tartıştığım çoktur ancak hepsini severim bir ortayolu buluruz mutlaka sağlıcakla kalın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, münürb :

öncelikle çok geçmiş olsun dediğiniz gibi hata büyük asıl yapılmış hatayı çözme biçimi dahada büyük özrü kabahatinden büyük gibi olmuş sanki,burada olsun diğer sosyal medya platformlarında olsun Okan bey her konuda katkı sağlıyan biridir,birgün gidin bir acı kahvesini içip olayı detaylıca görüşün derim,en büyük dostluklar kavga ile başlar.ben gitmekte olduğum servisteki arkadaşlarla anlaşamadığım tartıştığım çoktur ancak hepsini severim bir ortayolu buluruz mutlaka sağlıcakla kalın.

Çok teşekkür ederim, ancak 250 km yolu gideceğimi düşünmüyorum şu durumda :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun ama 40.000 bakımında bahsettiğiniz arka koltuk altındaki bölümde potluk oluşturabilecek ne gibi bir işlem yapılmışki benzin filtresinin orada olduğunu sanmam orada şamandra vardır acaba neden sökme ihtiyacı duydular sonuçta periyodık bakımda yapılması gerekenler belli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, NoooFearrrr :

Çok geçmiş olsun ama 40.000 bakımında bahsettiğiniz arka koltuk altındaki bölümde potluk oluşturabilecek ne gibi bir işlem yapılmışki benzin filtresinin orada olduğunu sanmam orada şamandra vardır acaba neden sökme ihtiyacı duydular sonuçta periyodık bakımda yapılması gerekenler belli.

Yeni nesil araçların birçoğunda benzin filtresi ve otomatiği depo içinde diye biliyorum,mazdada bu şekildemi acaba. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, NoooFearrrr :

Benzin filtresi depo içerisinde diye biliyorum, fakat olağanüstü bir durum olmadığı sürece hiç bir bakımda benzin filtresi değişmiyor.

Bende merak içerisindeyim orada ne yaptınız da araç benzin akıtmaya başladı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...