Jump to content

Yerli Otomobilden İlk Ayrıntı

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, Lupara :

O dikiz aynalarini photoshopla koymuslar galiba.  

Ayrica enguzel polis arabasi zaten var. Toggu moggu aradan cekelim lutfen. 

IMG_0413.JPG

Ulan dedim aynısı bende var. Araca ekran mı koymuşlar. Geri kamera benimki de :) 

EEFC4A34-36F9-4FD7-A35D-64E539ACA0D5.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dikiz aynalari yerine kamera kullanmak çok eski bir fikir.  Ama hiçbir zaman yayginlasmadi.  Bunun temel nedeni ayna sisteminin her zaman daha güvenilir olmasi.  Ayna size her zaman görüntü verir (özellikle de isitmali ise).  Ancak, kamera sistemi aynaya göre çok daha karmasik.  Bu nedenle birseylerin bozulmasi olasiligi aynaya göre daha yüksektir.  Örnegin, aniden güç kesilebilir, ekran bozulabilir, kamera bozulabilir, kablo kopabilir, vs.  Ben olsam ayna tercih ederdim.

Kamera sistemi SUV gibi araçlarda geri görüs için kullaniliyor ama bu durumda da zaten güvenilirlik çok kritik bir durum degil.  Bozulsa bile aynalariniz var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynalar evet daima riskli. Yarım saniye geciken görüntü facia demek. Ama kalkıp geri görüş kamerası gibi bir alt yapı olmayacağı kesin. Alışacağız teknojik araçlara. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağ taraf görüş ekranı bence sürücünün hemen sağ tarafında olmalıydı.  O kadar teknolojik araç yapıyorsun aynaya bakmak için kafanı sağa çevireceksin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, S.Halilduru :

Sağ taraf görüş ekranı bence sürücünün hemen sağ tarafında olmalıydı.  O kadar teknolojik araç yapıyorsun aynaya bakmak için kafanı sağa çevireceksin. 

Ben de aynalari hud gibi cama yansitirlar diye dusunuyordum ama artik sag ayna sagda sol ayna solda olmali diye dusunuyorum. 

Sebep insan dogasi. Geri gorus kamerasi var bende. Gayet de net ve genis acili. Ama oraya bakarak geri gidemiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seri üretimde bazı teknolojik aksesuvarlar örn. kamera sistemli aynalar falan standart ayna haline dönüşecektir. fiyat maliyet politikası, rekabet koşulları nedeniyle farklı üretim aracı olarak ortaya çıkacaktır diye tahmin ediyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...