Jump to content

Mazdacıların Gözünden 2019 Corolla 1.6 MultiDrive S

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

hibrit arabalarınız hayırlı olsun.

2019 corolla dream mds lpg li aracı takasa verip hibrit dream ile değştirsem mi diye bayadır düşünüyorum. hibrit yakında üst vergi dilimine girecek ve 285-290 fiyat bandına atlayacak. hibrit kullanan arkadaşlar tavsiye eder mi? 

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, ediz07 :

2019 corolla dream mds lpg li aracı takasa verip hibrit dream ile değştirsem mi diye bayadır düşünüyorum. hibrit yakında üst vergi dilimine girecek ve 285-290 fiyat bandına atlayacak. hibrit kullanan arkadaşlar tavsiye eder mi? 

Araçla çok sık yoğun trafiğe giriyorsanız hybrid harika. Bunun harici çok mantıklı değil. İçten yanma+pil destek kombinasyonu çalışma doğası gereği düşük hız istiyor elektrik motorlardan maksimum faydayı almak için. Eğer uzun yolda epey yavaş gidiyorsanız bildiğim kadarıyla 80-85kmh'lere kadar düz yolda ara ara elektrik motorla seyredebiliyor kısa aralıklarla, ortalama tüketim düşüyor ama bu tarz sürüşte çok daha düşük mtv ve fiyata sahip 1.0 turbo benzeri motorlar da yakın değerlerle gidiyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, ediz07 :

Benim kullanımımın %80’i şehir içi hem de avrupa yakasında. Ort hızım 20’lerde. O yüzden bana ilaç gibi geldi. 1 haftalık tüketim alışma evresiyle birlikte 4,2lt. Ama henüz tam ort olmadı. Ay sonu söylerim hocam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, ediz07 :

Acele edin Haftaya 289 bin olcak arac Hibrotlerin hepsi 300 330 bandinda sadece dream 236 bayide galeride 250 Ben galeriden sifir km aldim

1 saat önce, tansu87 :

Benim kullanımımın %80’i şehir içi hem de avrupa yakasında. Ort hızım 20’lerde. O yüzden bana ilaç gibi geldi. 1 haftalık tüketim alışma evresiyle birlikte 4,2lt. Ama henüz tam ort olmadı. Ay sonu söylerim hocam

Bi de lpg taksan off 🤣

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, ozgur35 :

Acele edin Haftaya 289 bin olcak arac Hibrotlerin hepsi 300 330 bandinda sadece dream 236 bayide galeride 250 Ben galeriden sifir km aldim

Bi de lpg taksan off 🤣

Bedava bineriz :) corolla tanıtım kılavuzundaki sorularda lpg takmayın yazıyor. Sistem karmakarışık zaten. Bir de siz bulandırmayın diyor :) klima açık 4,2 iyi gibi. Ama biraz daha düşerse tadından yenmez. Benzin/ötv farkından kârdayım zaten ama daha fazla kâra hayır demem :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.10.2020 at 12:25, Leanback :

Araçla çok sık yoğun trafiğe giriyorsanız hybrid harika. Bunun harici çok mantıklı değil. İçten yanma+pil destek kombinasyonu çalışma doğası gereği düşük hız istiyor elektrik motorlardan maksimum faydayı almak için. Eğer uzun yolda epey yavaş gidiyorsanız bildiğim kadarıyla 80-85kmh'lere kadar düz yolda ara ara elektrik motorla seyredebiliyor kısa aralıklarla, ortalama tüketim düşüyor ama bu tarz sürüşte çok daha düşük mtv ve fiyata sahip 1.0 turbo benzeri motorlar da yakın değerlerle gidiyor. 

yaşadığım yerde aşırı trafik yok rampa ağırlıklı sadece, o zaman bana pek uygun değil, genelde yıllık km yi uzun yolda yaparım.

01.10.2020 at 17:15, tansu87 :

ortalama çok güzel

01.10.2020 at 18:56, ozgur35 :

Bi de lpg taksan off 🤣

takasa bayiye sundum adamlar 15k aşağı teklif verdi, öyle verince hiç alasım da gelmedi. Satıp almayı beklemek bu devirde riskli satarım alacağım satılır ortada kalırız. En iyi elimizdeki şuan :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@ediz07 rampayı görünce piller bi tık dolu da olsa bile hemen benzinli motor çalışıyor. Size sanki pek fayda sağlamaz gibi. Hem de km’nin çoğunu uzun yolda yapıyormuşsunuz. 

ben arabayı alırken şöyle hesap yaptım. Yıllık 15 bin km’nin 11-12’si istanbul şehir içi. Şehir içi gibi şehir içi ama. Ortalama hızım 20-22km’den yukarı çıkmıyor. 1.6 ile 8,5-9 litreyi rahat görürdüm. Yıllık 7 bin tl sadece şehir içi yakıt demek oluyor. Ve 2 bin lira da mtv ile 9 bin ediyor. 

hibritte 4-4,5 ile gezesem 3500tl yakıt parası üstüne 3500 de mtv ile toplam 7000tl ödüyorum. Sadece şehir içi yakıttan kârım 2000tl

uzun yolda 110 altına inmem. O yüzden tasarruf hesaplamıyorum. Belki piller bi tık destek oluyordur bilmiyorum. Arkadaşım oluyor dedi. 

tüm bunlara ilave olarak 5 senede 5 kere bakım yaparım. 15binde bir. Ama 1.6’da bakımlar 10 binde. 7-8 bakım eder. Her bakım 1000 lira desek 5 senede 2 bakım kârım var. Senede 400lira o da para bırakıyor. 

ayrıca balata, disk de az tüketiyor hibritler. Ama onu da sayarsak bakıma 500 diyelim. Yani bana senede 2500tl gibi daha ucuza geliyor. 

1.6 alıp lpg takacağıma hibrit ile aynı tasarrufu yapabildiğim için buna yöneldim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tansu87 :

@ediz07 rampayı görünce piller bi tık dolu da olsa bile hemen benzinli motor çalışıyor. Size sanki pek fayda sağlamaz gibi. Hem de km’nin çoğunu uzun yolda yapıyormuşsunuz. 

ben arabayı alırken şöyle hesap yaptım. Yıllık 15 bin km’nin 11-12’si istanbul şehir içi. Şehir içi gibi şehir içi ama. Ortalama hızım 20-22km’den yukarı çıkmıyor. 1.6 ile 8,5-9 litreyi rahat görürdüm. Yıllık 7 bin tl sadece şehir içi yakıt demek oluyor. Ve 2 bin lira da mtv ile 9 bin ediyor. 

hibritte 4-4,5 ile gezesem 3500tl yakıt parası üstüne 3500 de mtv ile toplam 7000tl ödüyorum. Sadece şehir içi yakıttan kârım 2000tl

uzun yolda 110 altına inmem. O yüzden tasarruf hesaplamıyorum. Belki piller bi tık destek oluyordur bilmiyorum. Arkadaşım oluyor dedi. 

tüm bunlara ilave olarak 5 senede 5 kere bakım yaparım. 15binde bir. Ama 1.6’da bakımlar 10 binde. 7-8 bakım eder. Her bakım 1000 lira desek 5 senede 2 bakım kârım var. Senede 400lira o da para bırakıyor. 

ayrıca balata, disk de az tüketiyor hibritler. Ama onu da sayarsak bakıma 500 diyelim. Yani bana senede 2500tl gibi daha ucuza geliyor. 

1.6 alıp lpg takacağıma hibrit ile aynı tasarrufu yapabildiğim için buna yöneldim. 

Bi de Lpg masrafin var Brc Pilatunyum suan 5000 tl + ruhsat masrafi 5500  Hibrot cok avantajli Uzun yolda da her rampa iniste motoru kapatiyor pilr geciyor  Hatta youtube bi video vardi  

Ayrica rolantide ekrandan film izledik 2 dakka motor calisiyor 25 30 dakka pil calisiyor 1 saat film izledik motor 5 6  dakka calisti Super bisey 

Aracin kapilari baya agir Volvo gibi o da beni cok sasirtti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayilerde araç bulunmuyor, ne zaman gelir dedim belli değil diyorlar. İlginç

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Les_Chevaliers :

Bayide yok hocam Biz de fazla para vererek galeriden aldik malesef. Zaten beklesen bayiyi daha cok zam gelcek gerek yok 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Les_Chevaliers :

Maalesef öyle. Fabrika ürettiklerin aracın %80'ini yurtdışına gönderiyor, hazır tl de değersizleşmişken dışarıya satıp daha çok kâr etmek daha iyi geliyordur onlara. 
Bu ay 12bin zam yiyeceği söylendi, 2. el almak daha mantıklı her türlü. Bayiler sıra bile veremiyor ve de verse de fiyat sabitlenmiyor. 3 ay sonra teslim olsa 30bin zam yiyecek, bayi zaten en az 10bin tl aksesuar ekliyor. 2. elin fiyatı liste fiyatlarına göre fazla gözükse de aslında uygun bile denebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...