Jump to content

1. Nesil bilgi ekranı klima kontrol bilgileri gelmiyor

Ilgaz-p
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1. Nesil mazda 6 aracınmda bu sorun mevcut,

klima vs herşey çalışıyor ancak bilgi ekranına bilgileri gelmiyor, yol bilgisayar ve dış hava sıcaklık tuşlarıda çalışmıyor,

ayrıca arka cam resiztans, iç / dış hava sirkülasyon düğmesi ve AC düğmelerinin ışıklarıda yanmıyor,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teyibi bir kere söküp taktım ondan sonra oldu soket leride kontrol ettim ancak kablo kopmuş olabilir mi,  veya teyibin içinden bir sey

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

söktüysen üyük ihtimalle soketler yerine tam oturmamıştır veya kabloların uçlarına bağlı pimlere zarar vermiş olabilirsin. elin bu işlere yatkın diye hatırlıyorum, söküp bir daha bakmanda fayda var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yarın bir daha kontrol edeceğim kabloları belki dikkatimden kaçan bir yer vardır , ilgincime giden yakıt tüketim bilgileri ve dış hava sıcaklığı ile ilgili veriler teyibin içinden mi gidiyor ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün tekrar söküp soketleri kontrol ettim sonuç yine aynı teyibi bi elektronikciye göstereceğim hafta içi 

IMG_20200104_120623.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracımı elektronikçiyegetirdim oradan da bir sonuç çıkmayınca iş yerimdeki bilgi işlemci arkaşım ile bi söküp bakalım dedik bi yerde bi temazsızlık olabileceğinü düşünerek , kalorifer tuşlarını ve teyibin tuş kısmını soktüp birbirine geçen pimleri kontrol ederken kalorifer düğmelerinin üstündeki geçme olan soketlerdeki bi tane ucun hafif yukarı doğru büküldüğünü gördüm , pimleri incelediğimde zaten uç kısımlardan temas ettiği için hafif de yukarı eğilince görevini yapmadığını düşünerek düzeltip taktık , birde ne görelim klimanın tüm fonksiyonları yerine geldi galiba  söküp takarken bir esnemeden dolayı eğildini düşünüyorum, neyseki sorunu halletmiş olduk :D

IMG_20200109_140602.jpg

IMG_20200109_140555.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

azminizden dolayı tebrik ederim hocam sizi. sizin yerinizde çoğu kişi çıkma tuş takımı falan aramaya başlamıştı şimdiye kadar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler , muhtemelen çıkma tuş taksak da düzelecekti çünkü pimler yerine gelmiş olacaktı, en azından bi çözüme ulaşabildim

, çok basit bir sorundu ama can sıkıyordu bi yandan da mazda bu araçlara sonrada multimedia takılmasın diye yapmış sanki bu sistemi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...