Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Üst Cam Çıtası Kromajı

Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

evet arkadaşlar yine gereksiz bir uygulama ile karşınızdayım:)) genelde canım sıkıldıkça arabaya sardırdığımdan gecen gün fark ettiğim üzere mazda 3'lerde alt tarafta kromaj mevcutken üst taraflarda yok. ben de neden olmasın diye bakarken bu tarz işler icin metre ile satıldığını gördüm. önce ucuz bir deneme için 5 metresi 47 tl'den kromaj alıp uyguladım. daha kaliteli ürünlerle değiştirilebilir ama işte internet alışverişine güven olmuyor, yine de fena durmadı. ileride daha kalitelisi ile değiştirebilirim ama şimdilik sorun yok, gayet de güzel duruyormuş.

bu arada 5 metre diye aldım ama sağolsunlar 4.5 metre gönderdiler biraz malzemeden kırpıp:) neyse ki 440 cm civarı yetiyor zaten. ahlaklı esnafımızın canı sağolsun. ama 5 metre civarı lazım olsa arka kelebek camları açıkta kalacaktı:) ha bu arada sanırım birebir uygun olanları aliexpress'te 198 liraya satılıyor. ama malum narin bir parca ve başına ne geleceği belli değil. devletimiz de sağolsun vatandaşım cok uzun bir şey almış dur şuna uzun bir vergi koyayım diyebilir diye almadım. 

#Aliexpress TRY 198.50  18%OFF | Üst pencere krom çerçeve Trim Mazda 3 Axela için M3 2014 2015 2016 2017 2018 4 kapı 5 kapı 4 adet
https://a.aliexpress.com/_Ud8so

öncesi/sonrası aklıma gelmedi ama zaten halihazırda eski fotolar sitede mevcut. sonuç aşağıdaki gibidir.

IMG_20200129_184656.jpg

bu arada genişlik 18 mm. aslında 20 milimetre ama 20 mm memlekette yok her yerde aynı ürün var.  aslına bakarsanız 18 de tam oluyor ve kenar boşlukları makul duruyor. 20 biraz kaba durabilir. yine alsam 20 mm bulabilsem bile 18 mm'yi tercih ederim. bunu da eklemiş olayım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mehmet Özdemir :

Alttaki orijinalden pek de bir farkı yok gibi. 

evet hocam hiç sırıtmıyor. hatta şöyle üc beş yıkamada hafiften çizilmeye başlarsa aynı olur. 

gündüz bir foto atarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çıkarayım mı spoileri?

benim de arada aklımdan geçiyor da ona mahsuben soruyorum. bu arada bi kere yerini değiştirmek için çıkardım çok zorlandım. ilacı vs var mı şöyle sııksak da çıksa. sonra belki boyatır tekrar takarım, zira hanım hic memnun değil:))

5 saat önce, Seriatsu :

hatta hiç olmasa keşke

isopropil alkol var sıksam çıkar mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Katil Balina :

çıkarayım mı spoileri?

benim de arada aklımdan geçiyor da ona mahsuben soruyorum. bu arada bi kere yerini değiştirmek için çıkardım çok zorlandım. ilacı vs var mı şöyle sııksak da çıksa. sonra belki boyatır tekrar takarım, zira hanım hic memnun değil:))

isopropil alkol var sıksam çıkar mı

çıkartmadan boya yaptırabilirsiniz belk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çıkarttım arkadaşlar.   hemen herkes boyayı da çıkarırsın dedi ama bir şey olmadı. izopropil alkol de yardımcı oldu galiba. ama çok zormuş çıkarması. 

IMG_20200131_182211.jpg

shark anteni de çıkardım. ikisi de batıyodu son zamanlar:)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

spoiler aslında orjinali bence çok yakışıyor. bunu da orjinalden kopyalamışlar ama muhtemelen kalıbı alırken biraz fazla aşağıya sarkıtmışlardı.

aslında orjinali de mazda'nın kendi sitesinde bu görselle satılıyor. 

bendeki ama tam bagaj üstünde kalmayip biraz aşağı sarktığından sadri alışık'ın bıyığı gibi duruyordu

7640.jpg

ama orjinaline 2.200 küsür lira istediklerinden almadım tabii ki. birebir  iyi bir kopyasını bulabilirsem aslında spoilersever bir insanımdır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31.01.2020 at 21:02, Katil Balina :

spoiler aslında orjinali bence çok yakışıyor. bunu da orjinalden kopyalamışlar ama muhtemelen kalıbı alırken biraz fazla aşağıya sarkıtmışlardı.

aslında orjinali de mazda'nın kendi sitesinde bu görselle satılıyor. 

bendeki ama tam bagaj üstünde kalmayip biraz aşağı sarktığından sadri alışık'ın bıyığı gibi duruyordu

7640.jpg

ama orjinaline 2.200 küsür lira istediklerinden almadım tabii ki. birebir  iyi bir kopyasını bulabilirsem aslında spoilersever bir insanımdır. 

Bu kadar tuzlu olmasa orjinalini bende takardım doğrusu güzel görünüyor. Vakti zamanında 206cc ye çok absürt bir spoiler taktırtmıştım ön kaputta da çakma hava giriş vardı, ses var görüntü yok misali:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, Arabalar :

Bu kadar tuzlu olmasa orjinalini bende takardım doğrusu güzel görünüyor. Vakti zamanında 206cc ye çok absürt bir spoiler taktırtmıştım ön kaputta da çakma hava giriş vardı, ses var görüntü yok misali:)

orijinalin fiyatı hakkaten absürt hocam. aliexpress'te de güzel örnekler var ama getirtmek problem. yani elin oğlu gayet güzel alabilir de bizim devlet baba bi o kadar da vergi koyabilir. malum mutlu olan bir vatandaş gördü mü mutsuz oluyor, dayanamıyor, moralini bozmak icin elinden geleni yapıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

kromajı yapmıştım ama gelen bir reklamla bir ay falan önce aklım çelinmiş adını bilmediğim bir kapı şeysi sipariş etmiştim:) 

ürün şu

#Aliexpress TRY 110.73  30%OFF | Vtear Mazda 3 Axela 2014-2019 için araba pencere BC sütun sticker trim ayna yansıma paneli dış aksesuarları hatchback sedan
https://a.aliexpress.com/_BOZjdP

bende before after 

IMG_20200320_161643.jpg

IMG_20200320_164456.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Mehmet Özdemir :

Çok parlak bir araba oldu hocam bu. Jant parlatma ürünlerine de bir göz gezdir yakın zamanda 

gerçekten biraz fazla olmaya başladı:) satayım kurtulayım diyorum ama gönlüm el vermiyor bir türlü. gerçi bunlar bilinmese fark edilecek şeyler değil gibi geliyor bana, yani inşallah öyledir:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

bu arada eskileri söküp yenileri taktım. eskilerde dikkatli bakınca yapıştırınca çıkan bastırma izleri ve dalgalanmalar vardı. yenisi oldukça kaliteli, dolgun ve stabil.  https://urun.n11.com/kapi-citasi/sahler-8-metre-18mm-krom-dekoratif-oto-yan-kapi-citasi-066c-P186322399

IMG_20200528_163308.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...