Jump to content

Seat "Bocanegra"

NeBiAnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Seat Ibiza’nın dördüncü nesli eski Lamborghini tasarımcısı Luc Donckerwolke elinden çıkmış. Dördüncü Ibiza versiyonuyla Seat da atağa geçecek. Çünkü marka yeni Ibiza’ya çok güveniyor ve son zamanlardaki en başarılı modeli olacağını düşünüyor.

Yeni Ibiza’nın markanın süpermini konumundaki gücünü daha büyük ve daha iyi bu versiyon ile çok fazla güçlendireceği tahmin ediliyor. Üstelik beş kapılı hatchback, üst sınıf otomobillerde bulunan opsiyonlar ile geliyor. 7 ileri DSG şanzıman, Hill Hold (Yokuşta Kalkış Desteği) ve yan aydınlatma fonksiyonlu ön sis farları bu özelliklerden bazıları…

Yeni Ibiza’’nın boyutları da büyümüş. 4.05 metre uzunluğu (Önceki versiyonda 3.97 metre), 292 litre bagaj hacmi ve katlanabilen arka koltuklar bu gelişmenin ilk işaretleri olarak sıralanabilir. Yeni Ibiza’nın son derece sağlam ve ince ayarlanmış Çevik Şasi (Agile Chassis) adı verilen şasi sistemi önde 30 mm ve arkada da 33 mm genişlik sağlayan ayrı bir özellik olarak göze çarpıyor.

Önden çekiş sistemine sahip olan yeni Ibiza, 1.2 litre üç silindirli (70 HP), 1.4 litre dört silindirli (85 HP) veya 1.6 litre dört silindirli (102 HP) güç üreten benzinli motor seçeneklerine sahip. Üç motor da 5 ileri manuel şanzıman ile görev paylaşımı yapıyor. Ayrıca dizelin tercih edildiği pazarlar için sportif dizel motor seçenekleri de olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzıman 7 mi 5 mi anlayamadım? Motorlar bildiğimiz tahmin ettiğimiz gibi, halen o 102 beygir 8 valf motoru iteliyorlar millete, amma stok varmış bitmedi bir türlü...:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bende bu insanların 8 valf takıntısını anlayamıyorum, 6 yıl kullandım golf 4'ün 8 valfli olanından hiç bi sorun yaşamadım, artı; hızlanma veya yakış olarakta diğer marka 16 subaplı 1.6 lardan bir farkını göremedim...Kaldıki 0-100 verileride seleflerinden daha önde...

Not : Selman Abi ve Burak sakın üstünüze alınmayın, kişisel tecrübemi paylaştım sadece. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olabilir tabi Özhan ama artık geride kalmış bir teknolojiyi ısrarla satmak neden?

Ben de aynı fikirdeyim. Eğer iyi birşey olmasa neden geliştirildi ve artık herkes kullanıyor :) 2000 Model Ford Fiesta aracımda bile 16V idi motor.

Gördüğün gibi hiç üstümüze alınmadık :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allahtan üstünüze alınmadınız, bi de alınsanız nasıl olurdu :D :D

Dediğim gibi bana soru sormanıza gerek yok, 6 yıl kullandım yakıt sarfiyatı yaklaşık 8-8,5 lt civarındaydı(%80 şehiriçi) ve 0-100ü 10,4 sn idi, üstüne üstlük benimki 99 model comfortline(0 almıştım) 8 valf ve 100 beygirlik olandandı, 102 beygirlik olanlar bikaç yıl sonra çıkmıştı. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...