Jump to content

Satılık 3. Nesil Mazda 3

Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, Lupara :

Ben 200 bine arac alacak olsam sifir corolla yerine, 5 yasinda mazda alirim. 😀

Mantikli yaklasan kisi icin, 200bine sifir clio daha iyi bir secim ama benim bir kac tahta eksik o yuzden araba ve es secimi gibi konularda mantikla isim olmaz. 😀

Kimse kusura bakmasın da 3 senedir c segmentte yeni arabasını getirme tenezzülünde bile bulunmayan markayı almam. Çözüm olmak adına ortak servis anlaşmaları yapmayan markayı almam. Çok keyifle kullandığım aracımı satarken üzüldüm. Mazda, sürücü odaklı araçların başmimarlarından. Ama pazar konusunda hatalarla ilerliyor. Özgün olayım derken az da olsa belli bir kitlesi olan ülkeyi kaderine terk etmesi hoş değil. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Haydard :

Mazdaclub değilde bir an anti mazdaclubtayım sandım kendimi 😊 Sıfır clio ile3. Nesil Mazda 3 kıyaslamasıda bana göre müthiş oldu forum tarihine geçmeli! 2001 model Mercedes C220 SW yi geçen hafta 142 ye sattık. Bu durumda 2014 Mazda’ya 200 pahalı demek kişisel görüş tartışalamayacağı için doğru ancak genel görüş olarak evrensel Türkiye piyasası görüşü olarak gerçeklikten çok uzak.  2011 Mazda 3 İmpressive vardı bende satıp, astra j cosmoya geçiş yapmıştım 82 ye aldım 1 yıl olmadan 160a sattım. Benim gözümde 140 bile etmez ama piyasada ediyor.1 günde sattım çokta beklemedim. Astra j konfor olarak, güvenlik olarak net çok daha iyi kaliteli gelmişti kaldıki 2020 model bir araç her halükarda daha iyidir. 2010 yılında iPhone 4 vardı bugün corona olmasa iPhone 12 olacaktı iPhone 11 var. Bugün yolda görsek iPhone 4 tekme atarız. Dolayısıyla 2010 Mazda 3 ile 2020 TOYOTA kıyaslamak kişisel görüş olarak yapılabilir evrensel görüş olarak yapılamaz.

Yurtdışında değiliz ki ancak eş model yılındaki araçları karşılaştırabilelim. İnsanların ezici çoğunluğu, sıfır araç alamıyor. Alabilenlerin de çoğunluğu corolla megane egea alıyor. Telefonların fiyatları bile 5 6 asgari ücret olmuş. Yıla göre illaki iyi olacak ama sık değişemiyorsan, yeni aldığın aracın eski kullandığına göre iyi olmasını istersin. Bu söylediğinizden en kötü sıfırın eski araçtan daha iyi olduğu çıkarılıyor ki bence de öyle. 

Ayrıca mazda Türkiyeyi adam yerine koyup 2020 model getirmiyor ki karşılaştıralım. :)

Mazdanın ruhu var Renegade abinin dediği gibi. Ama çoğu insan araçtan aldığı zevkten önce cepteki paraya bakar mantıklı davranmaya çalışır. 2. Eli daha çok artan araç alır. Hal böyleyken mazdayı eleştirmeyelim de napalım? O eski f/p günleri de geçti. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla bence mazda 3 ün ruhu falan yok, standart C segmenti araba. Corolla ile de golf ilede renault ile de karşılaştırmaktan hiç çekinmem.  Malzmee kalitesi corolla ve megane dan iyidir.  golften de iyidir. ama eksileride çok. 

Bi kumandadan cam açamadıktan sonra, 2 tane eşya gözü olmadıktan sonra fonksiyonellikten çok uzak..   multimedyası güzel değil.. sürüş dinamikleri normal. gücü az. 

Eskilerle kıyaslicaksam,  2012  bmw mercedes tercih ederim.

Yeniye geçeceksemde, golf ve kaput izolasyonu olmayan, 45 amper akülü hiç beğenmediğim corolla yı yine 6 yaşında mazda 3 e tercih ederim.

yarın mazda 3 ün skyactiv-Drive şanzımanı patladığında, servis 45bin tl çeker. sanayide de  kime gitseniz, daha önce yapmadık diyip fiyat veremez.. 

Skyactiv-G   1.5 120hp  motor oldu bi kaza sonucu conta yaktı, kapak yamulttu, yağsız kaldı sekman gitti vs.  napcan.. kimin kapısını çalacaksın. ocak söndürür yuva yıkar. geçenlerde 2010 modelin abs beynine servis 18bintl fiyat verdi..  

Ha iyidir hoştur, ama eskiyen herşeyin bozulmaya riski vardır.. Ben bu riski alacaksam, bmw mercedes de alırım..   

Risk almak istemiyorsam sıfıra kayar, gözüm kapalı uzun yola çıkarım. bozulduğu yerde garanti'den çektirir,  rent a car' ımı alırım..

mazda'nın da sıfırı olsa kıyaslardık ama bi sim kart mevzusu yüzünden gelemedi.. 

Şu anda yurtdışındayım. Her yer mazda - mazda görmekten bıktım ve çok istememe rağmen kiralık mazda bulamadım..  Halk mazda diye kendini paralıyor. 2.0 benzinli mazda 3 ler,  2.5 mazda steyşın mazda 6 lar yok satıyor..    mazda 6 istiyordum ama bulamayınca 2018 golf ve octavia kiraladım.. malzeme kalitesi hariç, bir çok konuda mazda 3 ten üstünler.  Ama mazda 6 ile passat ve superb yi kıyaslarsam , da  multimedya dışında mazda her kulvarda açık ara önde.. 

Ben bir mazda sempatizanıyım ama eleştirmekten de çekinmem . Fonksiyonellikten çok uzak kendileri..  

özetle sanayiye yolunuz düşsün istemiyorsanız marka farketmeksizin sıfır km candır..  

Yok ben arabadan anlarım, bi ayağım zaten sanayide diyorsanızda, tercihim merco veya bmw den yana. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sifir arabnin garantisi olsa bile kullanici hatasi deyip fiyat cikariyor Dsg den bu milletin canı cok  yandi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gönlüm hep 2018 üstü mazda 6’dan yanaydı. Dışı içi tasarımı öyle cezbediyordu. Belli, ruhu vardı. Ekonomik verilerle kısmet olmadı. Bu işler düzelirse elbet bir gün yine görüşeceğiz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Mutlu Tekir :

Yurtdışında değiliz ki ancak eş model yılındaki araçları karşılaştırabilelim. İnsanların ezici çoğunluğu, sıfır araç alamıyor. Alabilenlerin de çoğunluğu corolla megane egea alıyor. Telefonların fiyatları bile 5 6 asgari ücret olmuş. Yıla göre illaki iyi olacak ama sık değişemiyorsan, yeni aldığın aracın eski kullandığına göre iyi olmasını istersin. Bu söylediğinizden en kötü sıfırın eski araçtan daha iyi olduğu çıkarılıyor ki bence de öyle. 

Ayrıca mazda Türkiyeyi adam yerine koyup 2020 model getirmiyor ki karşılaştıralım. :)

Mazdanın ruhu var Renegade abinin dediği gibi. Ama çoğu insan araçtan aldığı zevkten önce cepteki paraya bakar mantıklı davranmaya çalışır. 2. Eli daha çok artan araç alır. Hal böyleyken mazdayı eleştirmeyelim de napalım? O eski f/p günleri de geçti. 

4 saat önce, Zealot :

valla bence mazda 3 ün ruhu falan yok, standart C segmenti araba. Corolla ile de golf ilede renault ile de karşılaştırmaktan hiç çekinmem.  Malzmee kalitesi corolla ve megane dan iyidir.  golften de iyidir. ama eksileride çok. 

Bi kumandadan cam açamadıktan sonra, 2 tane eşya gözü olmadıktan sonra fonksiyonellikten çok uzak..   multimedyası güzel değil.. sürüş dinamikleri normal. gücü az. 

Eskilerle kıyaslicaksam,  2012  bmw mercedes tercih ederim.

Yeniye geçeceksemde, golf ve kaput izolasyonu olmayan, 45 amper akülü hiç beğenmediğim corolla yı yine 6 yaşında mazda 3 e tercih ederim.

yarın mazda 3 ün skyactiv-Drive şanzımanı patladığında, servis 45bin tl çeker. sanayide de  kime gitseniz, daha önce yapmadık diyip fiyat veremez.. 

Skyactiv-G   1.5 120hp  motor oldu bi kaza sonucu conta yaktı, kapak yamulttu, yağsız kaldı sekman gitti vs.  napcan.. kimin kapısını çalacaksın. ocak söndürür yuva yıkar. geçenlerde 2010 modelin abs beynine servis 18bintl fiyat verdi..  

Ha iyidir hoştur, ama eskiyen herşeyin bozulmaya riski vardır.. Ben bu riski alacaksam, bmw mercedes de alırım..   

Risk almak istemiyorsam sıfıra kayar, gözüm kapalı uzun yola çıkarım. bozulduğu yerde garanti'den çektirir,  rent a car' ımı alırım..

mazda'nın da sıfırı olsa kıyaslardık ama bi sim kart mevzusu yüzünden gelemedi.. 

Şu anda yurtdışındayım. Her yer mazda - mazda görmekten bıktım ve çok istememe rağmen kiralık mazda bulamadım..  Halk mazda diye kendini paralıyor. 2.0 benzinli mazda 3 ler,  2.5 mazda steyşın mazda 6 lar yok satıyor..    mazda 6 istiyordum ama bulamayınca 2018 golf ve octavia kiraladım.. malzeme kalitesi hariç, bir çok konuda mazda 3 ten üstünler.  Ama mazda 6 ile passat ve superb yi kıyaslarsam , da  multimedya dışında mazda her kulvarda açık ara önde.. 

Ben bir mazda sempatizanıyım ama eleştirmekten de çekinmem . Fonksiyonellikten çok uzak kendileri..  

özetle sanayiye yolunuz düşsün istemiyorsanız marka farketmeksizin sıfır km candır..  

Yok ben arabadan anlarım, bi ayağım zaten sanayide diyorsanızda, tercihim merco veya bmw den yana. 

Haklısınız 2020 Model getirse modele model çata çat bir kıyas olsa güzel olur ama o zamanda belli zihniyeti aynı olan arkadaşlar 330 buna vereceğime 217 Toyotayı alırım daha iyi diyecek. Ama 3 ay sonra Toyota da 300 bandına gelince Toyota alacağıma 30 daha korum Mazda alırım diyecek :)

Mazdanın ruhu var demişsiniz kesinlikle öyle. Çok araca bindim ama çok araç kullanmadım. Kulandıklarımdan alt kalite hariç kıyas yapabileceğim araçlar 2018 SuperB, 2013 V40,  2012 Jetta, 2012 Captiva, Astra J cosmo, 2014 Civic, 2020 Corolla Flame X-pack.  Hepsinin ayrı güzellikleri özellikleri var ama hiçbiri keyif olarak Mazdadan aldığım sürüş keyfini canlılığı vermedi. Go karta biniyormuşum hissi yaratıyor. İlyas Salmanın Sarı Mercedesi gibi insana bir metal yığınına değilde canlı bir varlığa biniyormuş hissi veriyor. Tabi bu şahsi düşüncem herkesin hissi farklı olabilir ki öyle zaten bir abimizde 2011 yılında sıfır Chevroler Aveo almış dizel manuel hala ona biniyor gözünde ondan iyisi yok 100 bine bunu satıp ne alacam diyor konforlu az yakıyor çok kaçıyor ona göre. Bence 50 bin bile çok arabaya ama piyasası 100 bin. Alınmaz diyebilir miyim derim ama alan alıyor ve memnun hayırlısıylada binsin herkes.

F/P konusunda da evet 2017 eylülde 2011 Mazda 3'ü 47 bin TL'ye almıştım o ara Hyunda Era almıştı arkadaşım 37.5 TL idi kıyasladığımızda gerçekten F/P bir araç aldım. 2019 Eylülde 62 ye sattım şu an sanırım 120'nin üstünde. Ama Era'da şuan 100 binlira. Ülkedeki herşeyin fiyatı arttı.  Benim 5 sene önce 500 TL'ye oturduğum eşyalı kiralık evde şu an arkadaşım 1700 TL'ye oturuyor. 2016 yılında  62 bin TL'ye sıfır skoda fabia alan arkadaşım 1 ay önce 20 bin hasar kaydıyla 141000 TL'ye sattı aracını. Kıyas yaparken zevklerin farklı olması nedeniyle ben onu alacağıma bunu alırım demek ayrı, gerçek piyasada araçların gördüğü değerler her ne kadar saçma olsada artık oturmuş durumda fiyatlar belli ona göre değerlendirerek objektif değer yapıp kendini otorite sanmadan konuşmak ayrı.

Maşallah ülke erkekleri olarak bende dahil hepimiz siyaset, arsa konut fiyatları, futbol, araba konusunda uzmanız ve en iyisini biz biliyoruz. Herkes kendi kafasında otorite ve çok biliyor o yüzden uzatmaya gerek yok :)

Ama kısacası Mazda candır gerisi heyecan net. 2011 Mazda 3 , 2010 Mazda 6 Exclusive'e bindim ve şu anda 2015 Mazda 3'e biniyorum. İnşallah birgün kısmet olursa 2018 Mazda 6 ya binmek istiyorum :) Allah herkesin gönlüne göre güzel bir araba versin kazasız belasız binsin inşallah 🙏

Ayrıca son olarak @Zealot Haklısın gerçekten camlar otomatik olmalıydı bende eksikliğini hissediyorum bu çok net kullanışlı modül varmı araştırma şansım olmadı sonra bakacağım. Ancak, aşağıdaki araçta otomatik cam kaldırma ve indirme mevcut. Türkiye Sigortalar Birliği'nin belirlediği Kasko değeri 200 bin TL olan Mazda gibi gereksiz bir araç yerine, kasko değeri bile olmayan aşağıdaki linkteki araçta tercih edilebilir kesinlikle tam bir f/p aracı:) 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle ilanı yayınlayan arkadaşa hayırlı satışlar. Piyasa yukarı doğru gittiğinden dolayı bir zaman sonra bu rakamlar normal gelecektir. Altı ay içinde toplamda al sat 7 araç değiştirdik. Her malın bir alıcısı var. Camların otomatik olması konusunda 2007 makyajlı mazda3 arabamda vardı ama 2015 model mazda3 aracımda yoktu. :)  Fakat mazdayı doğuş pazarlasa şuan bu araçlar fiyatlarının bir tık daha üstünde olurdu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Selamlar, araç için biri ile anlaştık yarın satışını yapacağız. Sadece araçlarınızın kıymetini bilin, ölü fiyatları teklif edenlere aldırmayın. Mazda kalitesi ile bu fiyatları fazlasıyla hakediyor.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...