Jump to content

Ekran karti bosta 62 derece, yükte 55 derece

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dogru yer mi bilmiyorum. 
Fx 8350 islemcim ve Msi r7 370 kartim var.
Eskisen bosta 45 derecelerde geziyordu. Son zamanlarda 60 derece civari. Fanlar calismiyor tabi.

62 filan olunca fanlar calisiyor ve tekrar 60 a dusuyor. 

Oyun oynarken fanlar calistigi icin sicaklik 55-60 araliginda oluyor. 

Acaba bostayken kartin isinmasina sebep olan seyi bulabilir miyim? En cok da win10 ve gigabyte anakarttan supheleniyorum. 

Win 10 nedense guncelleme yapamiyor bu arada. Eskiden ayni bilgisayarda bir sikinti yoktu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz araştırdım da eski sürücülerin bu tarz bir probleme sebep olabileceğine dair görüşler var. Sürücüler güncel mi  ve Windows 10 için mi ?

Bu arada Windows 10 un geçiş efektleri açılmış ve onlar grafik kartını kullanıyor olabilir mi ?

Windows + R ile çalıştır deyip sysdm.cpl den Gelişmiş -> Performans -> En iyi peformans için ayarla dediğinde bir değişiklik oluyor mu ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgisayarımda 12gb ram var. Görsel efektlerin etkili olacağını pek sanmıyorum. Zaten kapalı da.

An itibariyle işlemci ve ram kullanımı düşük olmasına rağmen gpu sıcaklığı 61 derece. 

Aklıma gelen macun yenileme yada Anakart arızası.

Daha somut kanıtlara kadar böyle devam edeceğiz sanırım.

Adsız.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun çözüldü. Buraya yazayım belki bir arkadaşın işine yarar.

Bir word sayfası yazdırmam gerekiyordu. Yazıcı çalışmadı. Yazıcı ile ilgili yazılımsal bir sorun oluşmuş. Yeni bir bağlantı kablosu takıp deneyince hem yazıcı çalıştı hem gpu sıcaklığı 45-50 lere düştü. 

Win10 un ilginç davranışlarından biri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Lupara :

Sorun çözüldü. Buraya yazayım belki bir arkadaşın işine yarar.

Bir word sayfası yazdırmam gerekiyordu. Yazıcı çalışmadı. Yazıcı ile ilgili yazılımsal bir sorun oluşmuş. Yeni bir bağlantı kablosu takıp deneyince hem yazıcı çalıştı hem gpu sıcaklığı 45-50 lere düştü. 

Win10 un ilginç davranışlarından biri.

Ekran kartı ile ne alakası var yazıcı driverın enteresan cidden :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...