Jump to content

Nissan Qashqai p0846 Arıza Kodu

yasin k.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba, 2013 model 1.6 black edition nissan qashqai aracım var. 87 bin km.'de. aracımın turuncu motor arıza gösterge lambası yandı. servis bunun kendilerinin çözebileceği bir şey olmadığını, lpg kaynaklı olduğunu söyledi. lpg servisi de kendileri ile ilgili olmadığını söyledi. arıza kodunda şu yazıyor: p0846 santral. 01 transmisyon sıvısı basıncı ”B” sensörü performansı. ne yapabilirim. ne tavsiye edersiniz? yardımcı olabilen birileri çıkarsa çok memnun olurum :)

•  
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, yasin k. :

merhaba, 2013 model 1.6 black edition nissan qashqai aracım var. aracımın turuncu motor arıza gösterge lambası yandı. servis bunun kendilerinin çözebileceği bir şey olmadığını, lpg kaynaklı olduğunu söyledi. lpg servisi de kendileri ile ilgili olmadığını söyledi. arıza kodunda şu yazıyor: p0846 santral. 01 transmisyon sıvısı basıncı ”B” sensörü performansı. ne yapabilirim. ne tavsiye edersiniz? yardımcı olabilen birileri çıkarsa çok memnun olurum :)

•  

Allah'tan döşemeciye felan yönlendirmemişler.

Aracın sanzimaniyla ilgili bir kod, LPG ile alakalı bir sorun değil. 

Cvt şanzımandan anlayan, iyi referansı olan bir servise gidin. 

Forumda daha önce açılmış, bir başka konu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, yasin k. :

merhaba, 2013 model 1.6 black edition nissan qashqai aracım var. aracımın turuncu motor arıza gösterge lambası yandı. servis bunun kendilerinin çözebileceği bir şey olmadığını, lpg kaynaklı olduğunu söyledi. lpg servisi de kendileri ile ilgili olmadığını söyledi. arıza kodunda şu yazıyor: p0846 santral. 01 transmisyon sıvısı basıncı ”B” sensörü performansı. ne yapabilirim. ne tavsiye edersiniz? yardımcı olabilen birileri çıkarsa çok memnun olurum :)

•  

Toyotaclubtr'de Ahmet Güve'nin dediklerini dinleyin. Toyota fabrikasında çalışıyor aynı zamanda vakit oldukça CVT tamir eden birisi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, ozgur35 :

Candan muhendislige gidin direk 

izmir'de yaşıyorum :)  onlara başvurabilmem pek mümkün değil o yüzden.

3 saat önce, quiteguide :

Allah'tan döşemeciye felan yönlendirmemişler.

Aracın sanzimaniyla ilgili bir kod, LPG ile alakalı bir sorun değil. 

Cvt şanzımandan anlayan, iyi referansı olan bir servise gidin. 

Forumda daha önce açılmış, bir başka konu.

teşekkürler cevabınız için. yani lambayı görünce ben de lpg ile ilgili olmadığını düşündüm ama nissan'ın yetkili servisi borovalı, lpg ile ilgili diyince  de acaba mı dedim. ama arıza kodunu aratınca şanzımanla ilgili olduğunu anladım. herhalde yetkili servis de olsa güvenmemek gerekiyor.

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Toyotaclubtr'de Ahmet Güve'nin dediklerini dinleyin. Toyota fabrikasında çalışıyor aynı zamanda vakit oldukça CVT tamir eden birisi. 

tamamdır. çok teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilgili kod şanzımandaki yağ döngüsünde üretici limitlerinin dışında bir akış saptandığı zaman oluşan hatanın kodu. çoğunlukla araç şanzımanı kitler ve araç sürüşü durmakla birlikte bazı vakalarda vites geçişlerinde sertlik vb. şikayetler oluşabiliyormuş. elektronik sensör hatası, azalmış şanzıman yağı ya da özelliğini yitirmiş, yanmış, kirli şanzıman yağı sebep olabiliyor. 

tabi bunlar daha spesifik nedenlerden dolayı olabilir. basit bir elektronik voltaj hatası olabileceği gibi kağıt üstünde bahsedildiği gibi gerçekten şanzıman sıvısı ile alakalı bir problem olabilir. sanırım bunun cevabı şanzıman incelendikten sonra belli olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

59 dakika önce, paarthurnax :

ilgili kod şanzımandaki yağ döngüsünde üretici limitlerinin dışında bir akış saptandığı zaman oluşan hatanın kodu. çoğunlukla araç şanzımanı kitler ve araç sürüşü durmakla birlikte bazı vakalarda vites geçişlerinde sertlik vb. şikayetler oluşabiliyormuş. elektronik sensör hatası, azalmış şanzıman yağı ya da özelliğini yitirmiş, yanmış, kirli şanzıman yağı sebep olabiliyor. 

tabi bunlar daha spesifik nedenlerden dolayı olabilir. basit bir elektronik voltaj hatası olabileceği gibi kağıt üstünde bahsedildiği gibi gerçekten şanzıman sıvısı ile alakalı bir problem olabilir. sanırım bunun cevabı şanzıman incelendikten sonra belli olacaktır.

Teşekkür ederim cevabınız için. Peki ne tavsiye edersiniz, ne yapabilirim. Aklıma yetkili servise tekrar götürmek geliyor ama yetkili servis de çok güven vermiyor bana. Kararsız kaldım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, Mutlu Tekir :

Yetkili servis anlamaz sakın. Siz Ahmet abinin dediklerini bekleyin. En kötü Atco izmir'e götürürsünüz. 

24 dakika önce, yasin k. :

Teşekkür ederim cevabınız için. Peki ne tavsiye edersiniz, ne yapabilirim. Aklıma yetkili servise tekrar götürmek geliyor ama yetkili servis de çok güven vermiyor bana. Kararsız kaldım. 

beyefendinin bahsettiği gibi bu tür konularda bir servise sığınmaktan ziyade bahsedildiği gibi bu konu özelinde uzman birisinin araca el atması en mantıklısı. bunun haricinde şahsen tavsiye edebileceğim şey araç yürür durumda ise mümkün olduğunca az kilometre yapmanızı tavsiye ederim. bir sensör hatasından ziyade gerçekten sensörün algıladığı mekanik bir problem varsa şanzımana zarar gelmesini önlemiş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, paarthurnax :

beyefendinin bahsettiği gibi bu tür konularda bir servise sığınmaktan ziyade bahsedildiği gibi bu konu özelinde uzman birisinin araca el atması en mantıklısı. bunun haricinde şahsen tavsiye edebileceğim şey araç yürür durumda ise mümkün olduğunca az kilometre yapmanızı tavsiye ederim. bir sensör hatasından ziyade gerçekten sensörün algıladığı mekanik bir problem varsa şanzımana zarar gelmesini önlemiş olursunuz.

tamamdır çok teşekkür ederim. aracım şu an 87 binde ve şanzıman yağ değişimi 80 bin km'de iken yapıldı. o yüzden şanzıman yağının azalması, kirlenmesi gibi bir durumun olmayacağını tahmin ediyorum.. sanırım bir arıza var ise elektronik sensör hatası olması daha olası gözüküyor. 

35 dakika önce, Mutlu Tekir :

Yetkili servis anlamaz sakın. Siz Ahmet abinin dediklerini bekleyin. En kötü Atco izmir'e götürürsünüz. 

Ahmet bey'in dediğini yapacağım.. lakin şöyle bir sorunum var. yakın zamanda şehir dışına çıkacağım ve izmir, istanbul, ordu arasında yaklaşık 3 bin km yol yapacağım.. uzun yola çıkmadan da araçta bir sorun var ise halletmek istiyorum açıkçası.. yolda iken yandı mı yanacak mı diye endişe etmek istemiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda’da cvt yok. Benim de tecrübem yok ama tam otomatik şanzımanlarda yağ değişimi hakkında çok seslilik var. Değişmez, yarım değişim, tam değişim (bunun da farklı birkaç metodu) diyen gruplar var. Birçok insan yağ değişinden sonra problem yaşadı. Birçoğu yaşamadı. Bazıları yüksek km’de ilk defa yağ değişiminden sonra problem yaşadı. Konu uzun yani :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, tansu87 :

Mazda’da cvt yok. Benim de tecrübem yok ama tam otomatik şanzımanlarda yağ değişimi hakkında çok seslilik var. Değişmez, yarım değişim, tam değişim (bunun da farklı birkaç metodu) diyen gruplar var. Birçok insan yağ değişinden sonra problem yaşadı. Birçoğu yaşamadı. Bazıları yüksek km’de ilk defa yağ değişiminden sonra problem yaşadı. Konu uzun yani :) 

tamamdır teşekkür ederim bilgilendirmeniz için :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...