Jump to content

91 model Hyundai Elantra stabil çalışmıyor

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir arkadaşıma ayağını yerden kesecek 91 model hyundai elantra aldık. 1.6 16v 115hp mitsu motoru var.

Motor rölantide biraz yüksek çalışıyor. Ve hafif de teklemeli çalışıyor. 

Sırasıyla bobine takılan kabloları test ettim. Kabloyu çıkarınca stop etmeye meyilli oluyor, takınca bir kaç saniyeliğine saat gibi çalışıyor sonra yine teklemeli çalışmaya devam.

Hareket halinde bir sorun görünmüyor. Sadece klimayı açınca stop ediyor ve  20 km gibi düşük hızlarda 2. viteste silkeleme yapıyor. 

Bunun dışında aracın klimasından camlarına döşemelerine kaportasına herşey gayet iyi.

Sorunun çözümü için hangi adımları atmak mantıklı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, Zealot :

yemin etsem başım ağrımaz , ,    motor hava alıyordur 😃   

yani ben ordan başlardım

Ben de bugun oradan basladim. 
Hava filtre hortumunu sökup kontrol ettim. Bir iki yerw baktim.  Ama o kadar tabi. 

Manifoldu sokmeye cesaret edemedim. 
Bunun nasil kontrol edilebilecegi ile ilgili bir yol gosterebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor çalışırken rölantide..     Bi pet şişenin ucunu delip  havanın geçtiği plastiklere su püskürtün..   delik falan varsa  oraya su gelince hüp hüp hüp = ) yapar    bişeyler değişir.  kendini hissettirir..

bu arda o motoru ezbere bilimiyorm ama belki rölanti motoru vardır, ondan yapar , akışmetresi çok eskidir kirlidir bozuktur,  ondan yapar -açık hava filtresi varsa , emişte direnç olmayınca bazen teklio eski arabalar.. filan falan 

gaz kelebeği tellidir onun..  rölantide %5 açık pozisyonda falan biyerde dayanıp kalıyor..  azıcık hava çekiyor..   o azıcık hava çektiği açıklık, EGR veya yağ buharı havalandırmasından dolayı  kurum bağlamışsa, rölantide hava alamaz..   tekler.. rölanti motoru ayarlamaya çalışır falan.. 

kompresyon alt sınıra yaklaşmışsa   - sübap yada sekmandan..  rölantide silkelemeler belli eder..   ama gidişte anlaşılmaz.. soğukken normal ama sıcakken 2.de çalışır. 

evveliyatını bilmediğimiz araba olduğu içn ihtimaller çok tabe 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...