Jump to content

Yıl 2020 Hala Mazda 323

Ayhan38
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Çocukluğumda bir ukte kaldı açılıp kapanan farları ile mazda 323 hb. Hep aşıktım ona.. Daha önce sıfır araba aldım farklı marka model.. Ama aklımda hep o farlar o spor duruşu ile mazda 323 kalmıştı. Dedimki ben bu arabaya binmeden olmeyecem.. ☺ Rabbim izin verirse adanadan buldum anlaştık bayramdan Sonra gidip alacam inşallah. 92 model beyaz hb kasa. Yıl 2020 Alinirmi alinmazmi tartışılır ama bence bu araba 30 yaşında bile alınır.. Arac aldıktan sonra görüşlerimi yazarım inşallah.

Sizlerinde tavsiye önerileri benim için önemli. Bulduğum arac 10 bin civarında bu arada. Zaten piyasa bakınca 10-15 arası gibi ortalama.

Herkese sevgiler saygılar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar. her otomobil müdaviminin mutlaka takılıp kaldığı bir otomobil vardır. bu bir 323 olur, clio williams olur, golf gti olur, 70 model bir mercedes olur hiç farketmez.

bana göre her araç alınır. yeter ki alan kişi o aracı ne için aldığını bilsin. bu tür araçları günlük kullanıcı mentalitesi ile almaya kalkarsanız bir çok farklı ses sizin sağlıklı düşünmenizi engelleyecektir. şayet bu sizin tek aracınız değilse ya da günlük olarak otomobil kullanma gibi bir zorunluluğunuz yoksa, aracın kondisyonu ne olursa olsun bence her araç alınabilir. ister 3 haftada ister 3 yılda aracın eksiklerini giderirsiniz ve maceranızın sonunda hayalinizi süsleyen, takıntı haline gelmiş o aracın müzelik hali ile başbaşa kalırsınız. 

sadece binmek istiyorum diyorsanız satıcı ile aracın kondisyonunu ve olası masraflarını öğrenir ve hesaplarsınız. fiyat ve masraflar sizin için uygunsa neden alınmasın. 😊

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim içimde kalansa balon kasa sedan mazda 626 ile 2006 mazda 6. 

Yakınlarda denk gelirse bir tane alacağım. Ama aşamadığım tek şey, zaten arabam varken ikinci aracın gereksiz gelmesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlarının iz için tsk ederim. Birde biri arabanın kaput kapağının altında sarı bandrol gibi biseyi kontrol et dedi orjinalligi için O nedir bilginiz varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Ayhan38 :

Yorumlarının iz için tsk ederim. Birde biri arabanın kaput kapağının altında sarı bandrol gibi biseyi kontrol et dedi orjinalligi için O nedir bilginiz varmı?

Eskiden mazdalarda on panelin ustunde sari fabrikasyon etiketi oluyordu. Muhtemelen onu kastetmislerdir. 

8C705FD7-B0AA-48B9-8A1A-50853EE7BB71.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Lupara :

Eskiden mazdalarda on panelin ustunde sari fabrikasyon etiketi oluyordu. Muhtemelen onu kastetmislerdir. 

örnek olarak da sonradan turbolanmış headers intercooler, kule ,  colairintake  falan kesilmiş biçilmiş gırtlak yüklenmiş 323 resmi denk gelmiş 😃 

• Haha 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, Zealot :

örnek olarak da sonradan turbolanmış headers intercooler, kule ,  colairintake  falan kesilmiş biçilmiş gırtlak yüklenmiş 323 resmi denk gelmiş 😃 

Karbüratorlusunu koymak ayıp olurdu. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayhan38 kardeşimize hayırlı olsun, 91 model 323 kullanan birisi olarak; bu serinin tüm motor, elektrik-elektronik ve diğer aksam parçaları orjinal bulunabilse ömürlüktür. Lakin bazı parçaları (örn: 4 lü cam otomatiği gibi) yan sanayi takıldığında tat vermiyor ve can sıkıcı oluyor. Amacım seni araçtan vazgaçirtmek değil. Zaten mazdanın 90' lı modellerindeki ihtiyaç duyulan orjinal parçaları TR de bulunabilse değme keyfimize..

Günümüzde orjinal parçaları aliexspress gibi sitelerden ithal getirtebiliyoruz. Bu yönüyle satın almaya ve kullanmaya değer.

Mazdacıların bildiği gibi, bu serilerde kolay kolay arıza vermez. Yeter ki hor kullanılmasın..

Hayırlı olsun size..😉

Emirhan_M3 tarafından düzenlendi
eksik kelime düzeltildi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.05.2020 at 16:25, Emirhan_M3 :

Ayhan38 kardeşimize hayırlı olsun, 91 model 323 kullanan birisi olarak; bu serinin tüm motor, elektrik-elektronik ve diğer aksam parçaları orjinal bulunabilse ömürlüktür. Lakin bazı parçaları (örn: 4 lü cam otomatiği gibi) yan sanayi takıldığında tat vermiyor ve can sıkıcı oluyor. Amacım seni araçtan vazgaçirtmek değil. Zaten mazdanın 90' lı modellerindeki ihtiyaç duyulan orjinal parçaları TR de bulunabilse değme keyfimize..

Günümüzde orjinal parçaları aliexspress gibi sitelerden ithal getirtebiliyoruz. Bu yönüyle satın almaya ve kullanmaya değer.

Mazdacıların bildiği gibi, bu serilerde kolay kolay arıza vermez. Yeter ki hor kullanılmasın..

Hayırlı olsun size..😉

Tsk ederim.. Alınca foto koyarım inşallah

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamün aleyküm arkadaşlar.
1993 model mazda alacam tanıdık bir arkadaştan. Araç yeni muayeneden geçmis. Tüp tankı yeni alt takım felan hep yapılmış çürüğü felan da yok. Sadece boyada biraz çatlaklar var. Kafama takilan konu şu. Araç 422 binde ve arakadaş bu araci 2 yıl once almış kendisi 2 yılda 10 bin km yapmıs. Yani araç 380 binde 3 yıl kadar once motor rektefe yapılmış.  Aracın motoru is görür mü bilgi verirmisiniz araç icin 12.500 tl istiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam bunu uzaktan bilmemiz mümkün değil, rektefiye düzgün yapıldı mı?  bakımları düzgün yapıldı mı? ucu açık çok soru var ve cevaplar meçhul, işi bilen bir ustaya göstermeden almayın zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, doganayomer :

Hocam bunu uzaktan bilmemiz mümkün değil, rektefiye düzgün yapıldı mı?  bakımları düzgün yapıldı mı? ucu açık çok soru var ve cevaplar meçhul, işi bilen bir ustaya göstermeden almayın zaten.

Ya şoyle sorayım rektefesi düzgün yapilmis bir mazdanın motoru ne kadar gider ortalama

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) o konuda kullanıcının, motora bakım yapmasına, kullanım şekline göre değişir, tahmini bir ömür biçmek cidden zor, rektefiye düzgün yapılmıştır, belki sonrasında araç susuz kaldı hararet yaptı çok değişken, kimi araç var 200.000 i görmeden motor ister, aynı aracın başka kullanıcısı 450.000 km yapar motor istemez.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Seyit Göktürk :

Ya şoyle sorayım rektefesi düzgün yapilmis bir mazdanın motoru ne kadar gider ortalama

650 bin kmde motoru hic tamir gormemis 626 gordum ben. 
Yag su tam konmus ise en fazla bir kac beygir kaybeder. Olmez diye dusunuyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Seyit Göktürk :

bunu belirleyen şey tamamen kullanılan parçanın kalitesi, ustanın kalitesi ve işçiliği, sürücünün ilk kilometrelerde rodaj kurallarına uyması ve bakım aralığıdır. bizdeki clio 246 bin kilometrede rektefiyeye girmişti. ustayı hiç acele ettirmedik ve direkt orijinal ya da kalitesinden emin olduğu oem parçalar kullanmasını istedik.  

araç dizel ve bakımlarını 10 bin olmadan yapıyorum. uygun devir bandında kullanıyorum ve asla motoru zorlamıyorum. bu şartlarda bile ne kadar gideceğinden emin olamıyorum. bunun sebebi ise sonuçta motor komple sökülüp fabrikasyon olmayan bir ortamda yeniden montelendi. his olarak gerçekten güven veriyor fakat insan emin bir şekilde "şu kadar kilometre gider" diyemiyor. fakat bahsedilen bir 626'da 1. kalite parça ve işçilik ile motor toplanmışsa, rodajı düzgün yapılmışsa ve bakımları düzgün yapılırsa 50-60 bin km gibi düşük bir motor ömrü söylenemez. en az 150-200 bini vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

A.s yeni girebildim sayfaya. Gittim araci aldım kayseri den adanaya. 9.600 tl aldım. Motor yağ yakiyordu ve biraz masraf vardı. Kayseri ye gelince bir arkadaş ile takas ettik aynı arabayı.diyeceksinizki niye. Abi sanayiye bir girdim motor her an kitleyebilir ama belli olmaz dedi Usta. Yagini suyuna bakarsan 1-2 senede götürebilir dedi. Aldığım araba beyaz idi. Burda lacivert 323 olan arkadasimda eşi ile beyaz renk istiyorlarmış. Onun motor falan yeni yapıldı. Benim arabaya göre masrafsiz. Üzerine bi miktar masraflar için para verip takas ettik. Araci aldığım ilk gün kayseri Eskişehir git gel 1100 km yaptım. 160 kadar bastım. Uzun yolda 30 yaşında bir arabaya göre konforunu ve hidrolik direksiyon çok begendim. Ama iki arabdada otomatik camlar sıkıntılı idi. Buda orjinal parça yapılmamış galiba. Verimli çalışmıyor. Genel olarak araba dan memnunum. Satış bugün yaptık. Toplam 15 bin tl gibi bir rakama mal oldu bana

Sunuda eklemek isterim bu arabanın temiz ini bulursanız kaçırmayın.. Aynı paraya sahin doğan broadway bineceginize hidrolik direksiyon , otomatik cam ve daha konforlu bu arabaya binin..

FB_IMG_15924330625717993.jpg

FB_IMG_15924330698075345.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...