Jump to content

Subwoofer olmadan duzgun ses almak

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracimda 4 cadence mid takim hoparlor, amfi ve 30cm kutu bas var. 
Bagaji kullanmak icin kutu basi ara ara cikarmak zorunda kaliyorum. 
Bass olmayinca duzgun ses de olmuyor tabi. 
Aracima 4 tane 3 yollu hoparlot rakip, hoparlorleri de amfiye baglasam iyi kotu bas sesi alabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

59 dakika önce, Lupara :

Aracimda 4 cadence mid takim hoparlor, amfi ve 30cm kutu bas var. 
Bagaji kullanmak icin kutu basi ara ara cikarmak zorunda kaliyorum. 
Bass olmayinca duzgun ses de olmuyor tabi. 
Aracima 4 tane 3 yollu hoparlot rakip, hoparlorleri de amfiye baglasam iyi kotu bas sesi alabilir miyim?

Bu soruyu isin uzmanı kardeşime ulastirip dönüş yaparım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Kerem-81 :

Bu soruyu isin uzmanı kardeşime ulastirip dönüş yaparım...

Tanidik bir iki oto teypciye sordum. Onlar mantikli olmaz dediler. Ama eskiden ben hep teyp+4 hoparlor kullaniyordum ve memnundum. 
Umarim kardesiniz fatkli birsey soyler de unutlanirim biraz. 😀

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Lupara :

Tanidik bir iki oto teypciye sordum. Onlar mantikli olmaz dediler. Ama eskiden ben hep teyp+4 hoparlor kullaniyordum ve memnundum. 
Umarim kardesiniz fatkli birsey soyler de unutlanirim biraz. 😀

Biladerin yanında takılırken bi kac şey tecrube ettim ama , en güzel ses tabiki bass hoporler ile alınan. Diger kolonlardanda güzel ses alınıyor, mesela infinity magnetic diye hoparlör takmıştım eski araca, mükemmel ses alıyordum. Alt baslara inemesede çok güzel bass veriyordu. Mid ler ve tizlerde harikaydı. Neticede kaliteli mal herzaman kendini belli ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sizin yerinizde olsam mevcut sistemdeki hiçbir seyi degistirmezdim.  Subwoofer'a alisan biri dogal olarak subwoofer'i çikarinca bir eksiklik hissedebilir.  Sizin yaptiginiz, yani bagajda yer varsa subwoofer kullanip yer yoksa almak, mantikli bir çözüm.  Bir audio sistemdeki en önemli elemanlar hoparlörlerdir.  Hoparlör deyince de bunu en iyi yapanlar Amerikalilardir.  Siz de Amerikan speaker kullaniyorsunuz.  Bunlar varken yeni bir hoparlör almak para kaybindan baska birsey degildir.  Ayrica 3 yollu bir speaker illa 2 yolludan daha iyidir diye bir kural yoktur.  Burada "quality/quantity" meselesi var.  Çok hoparlör illla iyi hoparlördür, demek degildir.  Örnegin, Amerikan mali iyi bir 2-way speaker, daha ucuz bir 3-way speakerdan iyidir.  Size önerim cihazin ton kontrollerini asiri artirmamanizdir.  Yani araçta subwoofer yok diye bas kontrolunu açmayin.  Olabildigince ortada kullanmaya bakin çünkü dogal olan ses budur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstadım görüştüm biraderle, bassları duymak istiyorsa subwoofer olacak diyor. Ister kutu ister bosta çalışan benim Mazda 6 gibi. Tabiii bendeki o kadar diplere asla inemez ama yeteri baslari verir. Biraderin dediği diger konu ise amfinin frekans ayarını düşürse kolonlardan biraz bass alabilir, o da bi yere kadar. Kaliteli muzik dinlemek ayrı bir zevk, bu yuzden birşeylerden feragat etmek lazım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Kerem-81 :

Üstadım görüştüm biraderle, bassları duymak istiyorsa subwoofer olacak diyor. Ister kutu ister bosta çalışan benim Mazda 6 gibi. Tabiii bendeki o kadar diplere asla inemez ama yeteri baslari verir. Biraderin dediği diger konu ise amfinin frekans ayarını düşürse kolonlardan biraz bass alabilir, o da bi yere kadar. Kaliteli muzik dinlemek ayrı bir zevk, bu yuzden birşeylerden feragat etmek lazım 

Cevap icin tesekkurler. 
Demek ki ustte yorum yazan @AKayhan arkadasimizin dedigi yoldan gidecegiz. Yeni 4 hoparlor alip memnun olmamak da var. Cunku ana unite dandik ses cikisli bir android multimedya. Amfisiz zaten olmaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...