Jump to content

Pandemi Döneminde Önemi Artan Kripto Paralar

kabil
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Virüs banknotlar vasıtası ile bulaşıyor denerek kripto paraya zorunlumu kılınmaktayız ?

Para hayatımızın her alanında bir değişim aracı olarak yer almaktadır. Günümüze gelene kadar birçok evresini geçirmiş olan bu varlık, modern dünyanın yeni nimetleri ile değişimine devam etmektedir. Teknoloji kavramının topluma iyice yerleşmesi ile birlikte 2008 yılı sonrasında hayatımıza “kripto para” adında yepyeni bir para birimi girmiştir.

Şu an için hala insanlarda tam olarak güven duygusunu oluşturamamış olduğu düşünülse bile, aslında bütün bunların sebebinin yeni olmasının verdiği insanlar üzerindeki alışılmamışlık korkusudur. Zamanla gerek kullanım kolaylığı gerek de işlem maliyeti açısından tercih edileceği düşünülen bu para biriminin, gelecekte çok parlak bir yerde olacağını düşünmekteyiz.

Aslında kripto paraların gelişmesini yavaşlatan şu anda en önemli sebebin bu paralar hakkında uluslararası düzenlemelerin henüz olmayışı ve bu durumun yaratacağı güven eksikliği olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Türkiye de dahil olmak üzere bir çok ülke bu düzenlemeler üzerinde çalışmalarını sürdürmekte olduğu için atılacak her adımın kripto paraların geleceğine olumlu etkiler getirecek olup yıldızını iyice parlatacaktır. Kripto para denince akla ilk gelen Bitcoin olup, aslında sayısı yüzleri geçen birçok kripto para bulunmaktadır. Fakat ilk olan her zaman aslını yaşatır düşüncesi ile yatırımcılar tarafından ilk tercih edilecek para birimi olacağını düşünmeliyiz.

2018 ve sonrasında küresel piyasaların nasıl olacağı bilinmezken, bu bilinmezlik içinde kripto paraya olan ilginin daha da artacağı; kurumların ve bireylerin işlemlerini artık oradan gerçekleştireceği bir yapının ortaya çıkmasını beklemeliyiz. Bu ortamın sağlanmasının da blokchain (blok zincir) teknolojisi ile olacağı düşünülmektedir. Para bir değişim aracıdır diye ifade edilirken, gelecek zaman belki de kripto para anlamında yepyeni gelişmeleri ve yepyeni değişimleri insanlara gösterecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kripto paralar 2017 yılı sonundaki balon ve sonrasındaki çöküş sebebiyle oldukça derin bir güven kaybına uğradılar. O dönemde yoldaki Ayşe teyze bile FOMO ( Fear of Missing Out - fırsatı kaçırma korkusu ) bitcoin almaya çalışırken çöküşle birlikte uğradıkları zararları sindirmeleri mümkün olmadı ve muhtemelen de hala o zararı kapatamadılar.

O dönemde ben de çok araştırmıştım ama daha bir kaç gün geçmeden işlemlerin yapılma şekli, paranın güven altında tutulması ve transferi konusunda o kadar açık noktalar hissettim ki hiç bulaşmamanın daha doğru olacağını fark ettim.

Uzak durmakla da her zaman iyi yaptığımı düşünmüşümdür. Sonrasında gelen bir çok kripto para borsa soygunları da benim gibi düşünenleri haklı çıkarttı.

Yine de yatırım konusunda daha detaylı konuşmak isteyen olursa aşağıdaki linkten Yatırım Kulübümüze katılabilir. Pek bir hareket olmasa da bakarsınız sizler hareket katarsınız 😉

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar bir durun zaten ortalik karişik 😀

Bu dunyada her turlu uckagit olabilr. Ahmeti, Mahmut olarak gosterebilirler. No problem benim icin. Cunku etkisiz elemaniz biz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Lupara :

Arkadaslar bir durun zaten ortalik karişik 😀

Bu dunyada her turlu uckagit olabilr. Ahmeti, Mahmut olarak gosterebilirler. No problem benim icin. Cunku etkisiz elemaniz biz. 

Sonradan anladım, arkadaş Bitexen'in yatırımcısı sanırım 😉 Yeni yatırımcılar çekmek için konu açmış gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Burak :

Sonradan anladım, arkadaş Bitexen'in yatırımcısı sanırım 😉 Yeni yatırımcılar çekmek için konu açmış gibi görünüyor.

garip bir şekilde kazandırıyor arkadaşlar ama nerede çıkacağınızı bilmeniz  gerek. bir haftada 1 exen coin 4den 15liraya çıktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, kabil :

garip bir şekilde kazandırıyor arkadaşlar ama nerede çıkacağınızı bilmeniz  gerek. bir haftada 1 exen coin 4den 15liraya çıktı.

Evet, insanların kısa yoldan zengin olma arzusuna hitap ederek popülerolmuşlar. Yoksa bir ürünün fiyatı durduk yerde 3 ayda 17 kuruştan 14 TL ye neden çıksın. Dediğim gib uzak durmak lazım.

Bu arada tanışma konusunda isim yok. onu eklemezsenız bu mesajlar da gidebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kripto para üretimi sınırlı ve madenciliği  zor olduğu için kıymetli oluyor..ayrıca yapılan işlemlerin takibi kolay olmadığı ve konvansiyonel finans sistemindeki gibi denetim ve regülasyon baskısı olmadığı için tercih ediliyor.. finans sistemini tehdit ettiği için ülkeler büyük kısıtlamalar ve yasaklar koydular.. hindistan ve cin gibi gelişmekte olan ülke yönetimleri kripto paranın yükselişinden endişe ettikleri icin müdahale etmeselerdi bitcoin alıp başını giderdi.. ben gelecegi kripto parada görüyorum..millet USA nin petro dolar ve rezerv doların mafyavari tavrından bunaldı artık.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Insanın iki dostu var biri karin diğeri cebindeki para . Yüksekten düşen de derine düşer. elinde olmayan hiçbirşeyin değeri yok. Insanlar neden borsa oynar kripto para alir, kolay yoldan para kazanmak için. Bu hisse islemelerindeki şirketlerin bile hisselerin düşmesi veya yükselmesi için kurdukları oyunlar var. Kimse kimseye bedava zevk yaptırmaz. Biri ağlarken birileri gülüyorsa Allah bunu reva görmez. Varsa paran altın al koy kenara. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...