Jump to content

3. Nesil Mazda3 Akü Değişimi - Mutlu 64 AH EFB Yüksek Düz Akü

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2014 Model aracımda orijinal akü sık sık i-stop uyarısı vermeye başlayınca bugün kendimi daha fazla riske atmadan akümü servisten aldığım onay çerçevesinde aşağıda fotoğrafı olan Mutlu 64 AH EFB Yüksek Düz Akü (Kod numarası - Mutlu EFB.D23.64.062.C)  ile değiştirdim

Bu akünün özelliği kutup başları bölümünün düz olması ve boyutları ile ( U*G*Y/Kutup Başı Dahil Yükseklik - 232*173*204/225 ) bizim araçlara tam uyması. 

Hatta akü dış muhafazası bile birebir uyarak sıkıntısız montajı yapıldı 5-10 dakika içerisinde.  Akü değiştirmeyi düşünenlere duyurulur 😉

mutlu-12v-64-ah-aku-650-a-en-start-stop--a85b.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Katil Balina :

ben de bir yıl kadar önce serviste inci akü ile işi halletmiştim. sorunsuz çalışıyor.

Aslında amacım önümüzdeki günlerde çıkacağım uzun yoldan dönüşte değiştirmekti. Servise telefon açtım varsa bana ayırmalarını söylemek için ama "Abi buraya kadar yorulma, biz hurdayı alamıyoruz ama Mutlu bayileri hurdayı da alıp indirim yapıyor ondan faydalan" deyince hem o kadar yol gitmedim ve zaman kaybetmedim hem de 170 TL cepte kaldı. Bayi deevimin hemen dibinde çıkınca öğlen sipariş verdim akşam gel abi akün hazır deyince taktırdım.

İşin gerçeği çok araştırma yapmadım, Yaklaşık bir günde karar vermiş oldum konu konuyu açınca.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
01.07.2020 at 21:59, Burak :

2014 Model aracımda orijinal akü sık sık i-stop uyarısı vermeye başlayınca bugün kendimi daha fazla riske atmadan akümü servisten aldığım onay çerçevesinde aşağıda fotoğrafı olan Mutlu 64 AH EFB Yüksek Düz Akü (Kod numarası - Mutlu EFB.D23.64.062.C)  ile değiştirdim

Bu akünün özelliği kutup başları bölümünün düz olması ve boyutları ile ( U*G*Y/Kutup Başı Dahil Yükseklik - 232*173*204/225 ) bizim araçlara tam uyması. 

Hatta akü dış muhafazası bile birebir uyarak sıkıntısız montajı yapıldı 5-10 dakika içerisinde.  Akü değiştirmeyi düşünenlere duyurulur 😉

Tavsiye ettiğin aküyü bir köşeye not etmiştim @Burak bey.  Aracın aküsü henüz hizmet dışı kalma belirtilerinin hiçbirisini vermemesine rağmen bende daha fazla risk almamak için bugün aküyü değiştirdim. Değiştirme esnasında herhangi bir takviye işlemi yapılmadı. Eskisi tümüyle çıkarıldı ve yenisi takıldı. Araç çalışırken Voltmetre 14,64 v gösterirken, stop durumunda 12,4 volt gösteriyordu. Takan arkadaş yüksek devirli 30-40 km kullanırsanız iyi olur dedi. Bende yola koyuldum ve klimayı açmamak için camı açayım dedim. Zaten tek camı otomatik olan aracın o camının da manüel'e dönüştüğünü görünce akü değişiminin takviyesiz yapılmasından olabileceğini düşündüm. Fakat i- stop arıza ışığı yanmıyordu. Yani cam dışında herşey normaldi. Sonra cam tam açıkken elimle açma yönüne tam basılı tutarak biraz bekledim. Ardından camı kapamak için tam çekince çok değerli otomatik özelliği geri geldi:)  Yüksek devirde 40 km kullanıp eve dönünce stop durumunda akünün voltajını ölçtüğümde 12,7 volt olduğunu gördüm.

Yerine bire bir uyan akü tavsiyen için teşekkür ederim.

IMG_7259.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.08.2020 at 18:47, Arabalar :

Yerine bire bir uyan akü tavsiyen için teşekkür ederim

Rica ederim abi, hayırlı olsun. Ben de memnunum ve iyi ki çok beklememişim. i-stop özelliğini kullandığım için normalden biraz daha uzun bir sürede devreye girmesi hoşuma gitmiyordu. Şimdi neredeyse evden çıkıp ilk ışıklara gelene kadar devreye girecek duruma geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
01.07.2020 at 21:59, Burak :

Bizim 3. nesil 3 lerin orijinal aküler AGM sanıyorum, sizin EFB ile ilgili kullanıcı yorumunuz nedir ? Akü değişim zamanım geldi uyarı almaya başladım tavsiyeniz ne olur teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir yılı aşkın süredir Mutlu EFB.D23.64.062.C akü kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. Start-stop ilk orijinal aküde olduğu gibi çalışıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.10.2021 at 10:29, Arabalar :

Bir yılı aşkın süredir Mutlu EFB.D23.64.062.C akü kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. Start-stop ilk orijinal aküde olduğu gibi çalışıyor. 

Ben de mutlu efb 72 amp kullanıyotum 2 aydır. Sorun çıkartmadı hiç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3. Nesillerde orjinal akü markası GS YUASA diye japon bir markaymış panasonic değilmiş. Şuan sadece İstanbul da satış bayileri var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, AreY :

3. Nesillerde orjinal akü markası GS YUASA diye japon bir markaymış panasonic değilmiş. Şuan sadece İstanbul da satış bayileri var.

👍🙋‍♂️

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bugün servis üzerinde ki akünün 70 ah olduğunu serviste varta 60 ah artı 6 ah'de ayrıca var dedi(pek anlamadim) 4 ah lik eksiklik hissedilmiyor Fiyat i 1050 tl miş acaba dışarıdan alsak servis takarmi yoksa aldığımız yerden taktirsak olur mu servis akü değişimi sonrası ayarlar yapılması gerek dedi starstop gibi. Araç mazda 3 dizel 2016

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisdeki Varta akünün öncelikle cinsi nedir?  AGM?  EFB?  AGM en iyisidir ama bildiğim kadarıyla EFB de yeterli oluyor.  Ben olsam "eksiklik hissedilmiyor" gibi sözlere hiç inanmam.  Bence servis kendi aküsünü övüyor.  Isterseniz önce Konya'daki temel akü bayiilerini bir araştırın.  AGM ve EFB aküleri var mı, sorun.  Eğer onlardan alırsanız kendileri monte ederler.  Yok, online alırsanız montaj için Mazda servisine götürebilirsiniz ama onlar da ek ücret alırlar montaj için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen ay ben de ilk kez akü değişimi yaptırdım. Kocaeli Servisten daha önce bilgi almış ve AGM tip aküleri tavsiye ettiklerini öğrenmiştim ama yanlışlıkla Varta 65 Amper EFB tipinde bir akü almış bulundum.Kocaeli yetkili servisi ücretsiz olarak değişimi yaptı sağolsun, yine de AGM tip aküleri tavsiye ettiklerini yinelediler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, mare101 :

Geçen ay ben de ilk kez akü değişimi yaptırdım. Kocaeli Servisten daha önce bilgi almış ve AGM tip aküleri tavsiye ettiklerini öğrenmiştim ama yanlışlıkla Varta 65 Amper EFB tipinde bir akü almış bulundum.Kocaeli yetkili servisi ücretsiz olarak değişimi yaptı sağolsun, yine de AGM tip aküleri tavsiye ettiklerini yinelediler. 

Kocaeli Servis varta 65 amper EFB takıyor doğrumu. AGM ler biraz pahalı. Ankara servis vartaya 1060 tl diyor. Dışarda inci akü 72 emper EFB 800 TL diyorlar hafıza kaybı yaşamadan yedek akü ile takiyoz dediler ayrıca ayar yapmaya gerek kalmıyor. Bu konuda bilgisi olanların yardımını bekliyoruz 

05.10.2021 at 12:57, mesut2323 :

Ben de mutlu efb 72 amp kullanıyotum 2 aydır. Sorun çıkartmadı hiç.

Akü serviste mi takıldı fiyat neydi takıldıktan sonra ayar yapıldımı acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Kırmızı cx 3 :

Kocaeli Servis varta 65 amper EFB takıyor doğrumu. AGM ler biraz pahalı. Ankara servis vartaya 1060 tl diyor. Dışarda inci akü 72 emper EFB 800 TL diyorlar hafıza kaybı yaşamadan yedek akü ile takiyoz dediler ayrıca ayar yapmaya gerek kalmıyor. Bu konuda bilgisi olanların yardımını bekliyoruz 

Ben önceki Subaru Impreza aracıma bu şekilde ince kablo ile akım vererek akü takdırmıştım.  Araç kesintisiz güç aldığı için hafıza kaybı falan olmadı, radyo istasyonları silinmedi, vs.  Tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Kırmızı cx 3 :

Araba çalışırken değiştirdiler, ayar filan yapılmadı hiç. Özel bir servisti. 2 ay önce 800 tl ye değiştirmiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Kırmızı cx 3 :

Varta EFB aküyü Kocaeli servisten değil internetten satın aldım. Servise götürdüm ve ücretsiz olarak değişim yaptılar. Dediğim gibi, EFB tip aküleri önermemekle birlikte takılmasında da sorun olmayacağını söylediler.Ne şekilde sök tak yapıldı bilmiyorum, aracın yanında değildim. İ-STOP özelliği ertesi gün çalışmaya başladı, şu ana dek sorun yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@mare101 EFB aküleri önermemeleri bir şey bildiklerinden değil, ezberden. Bu araçlarda i-eloop fren rejenarasyonu yok, 48v sistem yok, fabrikadan start-stop EFB ile geliyor zaten, asıl AGM aküye iki kat para ödemek lüzumlu değil.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın üzerindeki akü 65 amper Efb akü. Neden amg mi efb mi tartışması yapılıyor anlamadım..üzerindeki aküyü taktırmak en mantıklısı değil mi..aracım 2014 model şu an 72500 km de üzerindeki orijinal efb aku 7 sene iş görmüş daha ne olsun..6 aydır i stop çalışmıyor sadece

22.10.2021 at 21:27, AKayhan :

Servisdeki Varta akünün öncelikle cinsi nedir?  AGM?  EFB?  AGM en iyisidir ama bildiğim kadarıyla EFB de yeterli oluyor.  Ben olsam "eksiklik hissedilmiyor" gibi sözlere hiç inanmam.  Bence servis kendi aküsünü övüyor.  Isterseniz önce Konya'daki temel akü bayiilerini bir araştırın.  AGM ve EFB aküleri var mı, sorun.  Eğer onlardan alırsanız kendileri monte ederler.  Yok, online alırsanız montaj için Mazda servisine götürebilirsiniz ama onlar da ek ücret alırlar montaj için.

Aracın üzerindeki orijinal akü 65 amper 12v efb akü.. mutlu akü bayisinde baktırdım...amg akü önermediler...efb takmış fabrika neden amg ye dönülsün dediler..ben de mutlu ya da varta efb akü bakıyorum bunun üzerine

11 saat önce, Leanback :

@mare101 EFB aküleri önermemeleri bir şey bildiklerinden değil, ezberden. Bu araçlarda i-eloop fren rejenarasyonu yok, 48v sistem yok, fabrikadan start-stop EFB ile geliyor zaten, asıl AGM aküye iki kat para ödemek lüzumlu değil.

Aracın üzerindeki efb akü var evet

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...